Carlo Acutis, adolescent italian, ar putea fi primul sfânt ”milenial”. La vârsta de 11 ani, și-a folosit abilitățile IT pentru a crea site-uri web care documentează miracole

Redactor:
Florentina Dinu
Carlo Acutis, adolescent italian, ar putea fi primul sfânt ”milenial”. La vârsta de 11 ani, și-a folosit abilitățile IT pentru a crea site-uri web care documentează miracole
Carlo Acutis, adolescentul italian ar putea fi primul sfânt ”milenial”. La vârsta de 11 ani, și-a folosit abilitățile IT pentru a crea site-uri web care documentează miracole. Foto: BBC

Cu abilități IT si născut în Marea Britanie care a murit de leucemie în vârstă de 15 ani a fost plasat pe calea sfințeniei în timpul unei ceremonii de beatificare la o catedrală din Italia

Carlo Acutis, care s-a născut la Londra în 1991 din părinți italieni înainte de a se muta în copilărie la Milano, a fost onorat sâmbătă cu o ceremonie la Bazilica San Francesco d’Assisi din Assisi, Italia centrală.

La vârsta de 11 ani, și-a folosit abilitățile IT pentru a crea site-uri web care documentează miracole

În ciuda faptului că s-a născut din părinți creștini nepracticieni, Acutis a devenit devot la o vârstă fragedă – cerând să fie dus în biserici în vârstă de trei ani. În vârstă de 11 ani, și-a folosit abilitățile IT pentru a crea site-uri web care documentează miracole. A murit în 2006.

Bazilica ”Sf. Francisc” din Assisi găzduiește sâmbătă, 10 octombrie 2020, Sfânta Liturghie și ceremonia de beatificare a tânărului italian Carol Acutis (1991-2006). Ceremonia de beatificare recunoaște că Acutis a săvârșit un miracol – decretat de Papa Francisc după o vindecare a unui băiat brazilian de șapte ani care a fost vindecat de o tulburare pancreatică în 2013 după ce s-a rugat lui Acutis și a intrat în contact cu o relicvă. forma unei bucăți din tricou.

Ceremonia de beatificare recunoaște, de asemenea, că Acutis a intrat în rai și că oamenii pot fi mântuiți rugându-i-se. Numele său va purta prefixul „Binecuvântat”.

Poreclit deja „Sfântul Patron al Internetului”, Acutis are acum nevoie de încă un miracol atribuit acestuia pentru a fi eligibil pentru sfințenie.

Aproximativ 3.000 de persoane s-au deplasat la Assisi pentru ceremonie, care a văzut o procesiune prin oraș, în care se aflau părinții lui Carlo, Antonia și Andrea, care mergeau în spatele unei relicve care conținea inima băiatului.

Acutis este primul ”milenial” beatificat, deși nu cel mai tânăr

Corpul său păstrat a fost, de asemenea, expus într-o vitrină de sticlă la Bazilică, unde a cerut să fie înmormântat din cauza adorației sale Sfântului Francisc de Assisi, datorită muncii sale cu cei săraci. Ceremonia face din Acutis primul Milenar beatificat, deși nu cel mai tânăr.

Doi copii portughezi care au murit în 1917 în timpul pandemiei de gripă spaniolă în vârstă de nouă și 10 ani, beatificați de Papa Francisc

În 2017, doi copii portughezi care au murit în 1917 în timpul pandemiei de gripă spaniolă în vârstă de nouă și 10 ani, care pretindeau că o vor vedea pe Fecioara Maria, au fost beatificați de Papa Francisc. Au devenit Sfinți în 2019.

După ce a cercetat miracolele și aparițiile, el și-a folosit abilitățile de calculator pentru a crea un site web care să le documenteze istoriile, ceea ce l-a adus în atenția Vaticanului.

De asemenea, și-a folosit abilitățile IT pentru a crea site-uri web pentru mai multe biserici locale, ajutând la răspândirea credinței.

Acutis s-a îmbolnăvit în 2006 în timp ce se gândea să devină preot,  ceea ce părinții săi credeau inițial că este gripă, a relatat Vatican News.

După ce infecția nu a reușit să se clarifice, a fost dus la spital, unde a fost diagnosticat în cele din urmă cu o formă agresivă de leucemie – cancer la sânge. A murit la scurt timp.

Acutis i-a spus mamei sale că îi va da multe semne ale prezenței sale după moarte.

Papa îi invită pe tineri să urmeze exemplul fericitului milenar Carlo Acutis

Papa Francisc a cerut tinerilor să ia ca exemplu pe adolescentul italian Carlo Acutis, care a fost beatificat în ziua precedentă la Assisi.

Mărturia sa le arată tinerilor de astăzi că adevărata fericire se găsește punându-l pe Dumnezeu pe primul loc și slujindu-L în frații și surorile noastre, în special în cei mai mici.

Papa a abordat și încetarea focului pe care Armenia și Azerbaidjanul l-au semnat la Moscova și că ore mai târziu a fost aproape încălcată din cauza unei serii de bombardamente.

 

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
VIDEO Prăbuşirea spectaculoasă a unui meteorit, care a luminat cerul
Florin Cîțu acuză Ungaria că „ne fură muncitorii cu salarii bune”
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
De pe 6 decembrie: NOI REGULI pentru români. Sunt obligatorii și trebuie RESPECTATE cu sfințenie
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Horoscop 1 decembrie. Astrele schimbă destinul zodiilor în prima zi a lunii
Inchide