Carlo Acutis, adolescent italian, ar putea fi primul sfânt ”milenial”. La vârsta de 11 ani, și-a folosit abilitățile IT pentru a crea site-uri web care documentează miracole

Carlo Acutis, adolescent italian, ar putea fi primul sfânt ”milenial”. La vârsta de 11 ani, și-a folosit abilitățile IT pentru a crea site-uri web care documentează miracole
Carlo Acutis, adolescentul italian ar putea fi primul sfânt ”milenial”. La vârsta de 11 ani, și-a folosit abilitățile IT pentru a crea site-uri web care documentează miracole. Foto: BBC
Publicat: 13/10/2020, 00:06

Cu abilități IT si născut în Marea Britanie care a murit de leucemie în vârstă de 15 ani a fost plasat pe calea sfințeniei în timpul unei ceremonii de beatificare la o catedrală din Italia

Carlo Acutis, care s-a născut la Londra în 1991 din părinți italieni înainte de a se muta în copilărie la Milano, a fost onorat sâmbătă cu o ceremonie la Bazilica San Francesco d’Assisi din Assisi, Italia centrală.

La vârsta de 11 ani, și-a folosit abilitățile IT pentru a crea site-uri web care documentează miracole

În ciuda faptului că s-a născut din părinți creștini nepracticieni, Acutis a devenit devot la o vârstă fragedă – cerând să fie dus în biserici în vârstă de trei ani. În vârstă de 11 ani, și-a folosit abilitățile IT pentru a crea site-uri web care documentează miracole. A murit în 2006.

Bazilica ”Sf. Francisc” din Assisi găzduiește sâmbătă, 10 octombrie 2020, Sfânta Liturghie și ceremonia de beatificare a tânărului italian Carol Acutis (1991-2006). Ceremonia de beatificare recunoaște că Acutis a săvârșit un miracol – decretat de Papa Francisc după o vindecare a unui băiat brazilian de șapte ani care a fost vindecat de o tulburare pancreatică în 2013 după ce s-a rugat lui Acutis și a intrat în contact cu o relicvă. forma unei bucăți din tricou.

Ceremonia de beatificare recunoaște, de asemenea, că Acutis a intrat în rai și că oamenii pot fi mântuiți rugându-i-se. Numele său va purta prefixul „Binecuvântat”.

Poreclit deja „Sfântul Patron al Internetului”, Acutis are acum nevoie de încă un miracol atribuit acestuia pentru a fi eligibil pentru sfințenie.

Aproximativ 3.000 de persoane s-au deplasat la Assisi pentru ceremonie, care a văzut o procesiune prin oraș, în care se aflau părinții lui Carlo, Antonia și Andrea, care mergeau în spatele unei relicve care conținea inima băiatului.

Acutis este primul ”milenial” beatificat, deși nu cel mai tânăr

Corpul său păstrat a fost, de asemenea, expus într-o vitrină de sticlă la Bazilică, unde a cerut să fie înmormântat din cauza adorației sale Sfântului Francisc de Assisi, datorită muncii sale cu cei săraci. Ceremonia face din Acutis primul Milenar beatificat, deși nu cel mai tânăr.

Doi copii portughezi care au murit în 1917 în timpul pandemiei de gripă spaniolă în vârstă de nouă și 10 ani, beatificați de Papa Francisc

În 2017, doi copii portughezi care au murit în 1917 în timpul pandemiei de gripă spaniolă în vârstă de nouă și 10 ani, care pretindeau că o vor vedea pe Fecioara Maria, au fost beatificați de Papa Francisc. Au devenit Sfinți în 2019.

După ce a cercetat miracolele și aparițiile, el și-a folosit abilitățile de calculator pentru a crea un site web care să le documenteze istoriile, ceea ce l-a adus în atenția Vaticanului.

De asemenea, și-a folosit abilitățile IT pentru a crea site-uri web pentru mai multe biserici locale, ajutând la răspândirea credinței.

Acutis s-a îmbolnăvit în 2006 în timp ce se gândea să devină preot,  ceea ce părinții săi credeau inițial că este gripă, a relatat Vatican News.

După ce infecția nu a reușit să se clarifice, a fost dus la spital, unde a fost diagnosticat în cele din urmă cu o formă agresivă de leucemie – cancer la sânge. A murit la scurt timp.

Acutis i-a spus mamei sale că îi va da multe semne ale prezenței sale după moarte.

Papa îi invită pe tineri să urmeze exemplul fericitului milenar Carlo Acutis

Papa Francisc a cerut tinerilor să ia ca exemplu pe adolescentul italian Carlo Acutis, care a fost beatificat în ziua precedentă la Assisi.

Mărturia sa le arată tinerilor de astăzi că adevărata fericire se găsește punându-l pe Dumnezeu pe primul loc și slujindu-L în frații și surorile noastre, în special în cei mai mici.

Papa a abordat și încetarea focului pe care Armenia și Azerbaidjanul l-au semnat la Moscova și că ore mai târziu a fost aproape încălcată din cauza unei serii de bombardamente.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?