Ilinca Nazarie
06.12.2017
Știri

Carmen Dan, prima reacție după ce a fost la spital la polițistul rănit cu o sabie de un interlop. Ministrul vrea să știe cine e de vină că polițistul nu purta cască

Carmen Dan, prima reacție după ce a fost la spital la polițistul rănit cu o sabie de un interlop. Ministrul vrea să știe cine e de vină că polițistul nu purta cască
Mai multe pe gandul.info

După aproximativ o oră și jumătate de discuții cu medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, ministrul Carmen Dan a declarat presei că, din punctul său de vedere, faptul că polițistul nu purta cască a fost o eroare umană, nu una de sistem.

„Am fost și l-am văzut pe colegul nostru. E într-o stare critică, dar stabilizat. Vreau să știți că în acest moment este în cel mai bun loc pentru el unde să fie îngrijit. Este sub observație. Așteptăm să vedem evoluția lui în funcție de celelalte complicații. Ne dorim să nu fie”, a declarat ministrul de Interne.

În ceea ce privește echipamentele, Carmen Dan a precizat că structura de Intervenții și Acțiuni Speciale beneficiază de echipament de intervenție de ultimă generație.

„Este o licitație începută în anul 2015, care s-a concretizat prin punerea la dispoziția acestei structuri atât în anul 2016, cât și în anul 2017. Anul acesta a ajuns ultimul lot de de echipament balistic și de protecție pentru această structură care este una dintre cele mai specializate trupe de intervenție a Ministerului. Așa cum știți, luptătorii de la trupele speciale sunt cei care instruiesc și pe polițiștii din zona ordinii publice”, a explicat ministrul.

Întrebată ce s-ar fi întâmplat dacă ar polițistul sucevean ar fi purtat cască, Carmen Dan a declarat că, din punctul său de vedere, leziunile nu ar fi fost la fel de grave.

„De aici înainte, aici nu discutăm neapărat despre faptul că a participat la o misiune, vedeți și dumneavoastră datele sunt complet diferite față de situația lui Sorin Vezeteu. Eu cred că dacă ar fi avut tot echipamentul nu ar fi suferit leziuni atât de grave ca cele pe care le are acum. Rămâne de văzut ce s-a întâmplat în ceea ce privește organizarea misiunii (…). Mai spun încă o dată, sunt cel mai mare susținător și apărător al angajaților ministerului care își fac datoria și care își înțeleg misiunea și sunt foarte mulți în acest minister, dar și cea mai serioasă persoană care solicită sancționarea celor care încalcă legea sau care fac un abuz”, a declarat ministrul.

Carmen Dan a făcut referire și la o eroare umană, nu la una de sistem atunci când a fost întrebată acest lucru.

„Cred că mai degrabă o eroare umană, însă nu m-aș pronunța până nu se finalizează verificarea și să știți că avem tot interesul să o verificăm, să o finalizăm cât se poate de repede”, a răspuns ministrul de Interne.

Polițistul agresat, Dan Ciprian Sfichi, are 35 de ani și lucrează în poliție de 12 ani. El provine dintr-o familie de polițiști, și tatăl și fratele urmând această carieră.

Dan Ciprian Sfichi esta unul dintre cel mai buni angajați ai Inspectoratului de Poliției Suceava, fiind propus anul acesta pentru salariul de excelență pentru merite deosebite.

Inchide