Câștiga 1 milion de euro anual. Averea impresionantă a lui Mihai Lucan, medicul cercetat pentru delapidarea Institutului de Urologie din Cluj

Câștiga 1 milion de euro anual. Averea impresionantă a lui Mihai Lucan, medicul cercetat pentru delapidarea Institutului de Urologie din Cluj
Publicat: 24/12/2017, 18:19

Ultima lui declarație de avere, depusă în luna ianuarie 2017, la încetarea activitătii la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, scoate la iveală o avere impresionantă. Lucan are 1,7 milioane de euro în conturi bancare, mai exact în 17 conturi deschise la 6 bănci. Conturile sunt în euro (780.000), lei (2.151.604) și dolari(536.343).

Un alt activ important este suma de 300.000 de euro pe care a acordat-o în nume personal firmei SC Lukmed Pro SRL, firmă administrată de fiul său și care are un singur asociat: SC Lukmed SRL. Lukmed Pro SRL are ca obiect de activitate „inchirierea și leasing cu alte mașini, echipamente și bunuri tangibile” Lucan mai declară că are 60% din Lukmed SRL-(firmă prin care se derulează activitatea la clinică privată a familiei Lucan), părti sociale pe care le evaluează la 120 de lei. Asta în condițiile în care firmă administrează o clinică privată modernă construită în 2007, într-una dintre cele mai scumpe zone din Cluj-Napoca-strada Republicii. Terenul (1.000 de metri pătrati) i-a fost concesionat de Primăria Cluj-Napoca pe 45 de ani pentru o taxă de 1.500 de euro pe an.

Clinica oferă servicii complete, de la centru de diagnostic, departament chirurgical și secție de terapie intensivă. Clinica Lukmed este de ani buni cea mai profitabilă clinică privată din Cluj. În 2016, profitul s-a ridicat, conform Ministerului de Finanțe, la sumă de 1,8 milioane de lei . În 2015, profitul a fost de 2,1 milioane de lei, iar în 2014 de circa 2 milioane de lei, potrivit ziuanews.ro.

Lucan nu deține, conform declarației de averi, nicio masină, dar are în proprietate bijuterii (brătări, inele, lanțuri din aur galben și alb) în valoare de 20.000 de euro respectiv tablouri și icoane (contemporane) în valoare de 15.000 de euro. La capitolul „venituri din salarii”, medicul a declarat pe anul 2016- 49.652 de lei (Institutul de Urologie și Transplant Renal), 3.156 de lei (Lukmed SRL) și 63.860 de lei (diferențe salarii de la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj).

Pe declarația de avere a Mariei Lucan completată în 2009 se arăta că soțul a câștigat în 2008, pe PFA (persoană fizică autorizată) 2,9 milioane de lei. Având în vedere că în 2008, 1 euro era 3,5 lei, asta inseamnă un venit de 828.571 de euro.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, apărat care a fost transferat la clinică privată fără acte, conumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost tratați 159 de pacienți, findu-le percepute sume cuprinse între 3000 și 6.700 euro/intervenție.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Bătaie la Survivor România! Favoritul fanilor, ELIMINAT. A început să lovească fetele şi...
Acuzat de Becali că e swinger, Răzvan Lucescu rupe tăcerea: `Dacă sexul e bine făcut...
Cum scazi febra de la COVID natural. Remedii pe care să le aplici acasă
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Bătaie la Survivor România! Favoritul fanilor, ELIMINAT. A început să lovească fetele şi...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
INTERSECȚIA de la DELFINARIU va fi RESISTEMATIZATĂ!
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni?...
Schimbare istorică la pensii! Anunț major despre talonul de pensie din România
Fenomenul bizar care a șocat România. Nu s-a mai văzut așa ceva. FOTO
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...