CÂȘTIGĂTOR EUROVISION 2013. Emmelie de Forest din Danemarca a câștigat finala. CLASAMENT EUROVISION 2013

CÂȘTIGĂTOR EUROVISION 2013. Emmelie de Forest din Danemarca a câștigat finala. CLASAMENT EUROVISION 2013
Publicat: 05/06/2013, 16:13
Actualizat: 29/07/2014, 19:28

CLASAMENT EUROVISION 2013EMMELIE DE FOREST CÂȘTIGĂTOR EUROVISION 2013. Emmelie de Forest, din Danemarca, a câștigat FINALA EUROVISION 2013 cu piesa ONLY TEARDROPS, obținând astfel organizarea următoarei ediții a EUROVISION în țara sa.

Câștigătoarea EUROVISION 2013, Emmelie de Forest, a obținut 281 puncte puncte, în timp ce următoarea clasată, Azerbaidjan, a primit 234 puncte.

România s-a clasat pe poziția a 13-a. Cezar Ouatu, reprezentantul țării noastre în FINALA EUROVISION 2013, a strâns 65 de puncte. Clasamentul final la Eurovision 2013 arată o Danemarcă detașată câștigătoare, un pluton de țări urmăritoare și țări distanțate de „votul geostrategic”. Convinși că vom primi punctaj maxim din partea Moldovei și puncte importante din partea Spaniei și Italiei, unde trăiesc comunități mari de români, reprezentanții noștri la EUROVISION 2013 au avut o surpriză. Niciun punct din Spania, un punct din Italia și Moldova și-a dat punctajul maxim Ucrainei. Cu doar câteva secunde înainte românii acordaseră 12 puncte Alionei Moon din Moldova.

Prima reacție a lui Cezar Ouatu

EUROVISION 2013. Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, care s-a clasat pe locul al 13-lea în finala care a avut loc sâmbătă la Malmö, a declarat că, profesional și personal, se simte împlinit, deși și-ar fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, pentru el și pentru România.

„Eu, profesional și personal, mă simt împlinit. Mi-aș fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, pentru mine și pentru România, dar știu că ceea ce a ținut de mine am făcut. Show-ul nostru a ieșit foarte bine, am muncit cu toții enorm și le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil ca această muncă de echipă să prindă formă. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine și au votat România. România rămâne, însă, o țară negată oarecum de Europa, așa că, în această seară, cele două mari familii – Scandinavia și ‘Mama Rusie’ – au învins. Eu am fost favorit la titlu din partea fanilor, dar, geopolitic vorbind, nu mai ține de mine…”, a declarat Cezar.

Cezar, mesaj pe Facebook pentru fani

La câteva ore după ce a evoluat în FINALA EUROVISION 2013 în care s-a clasat pe locul 13, reprezentantul României, Cezar Ouatu a adresat un mesaj fanilor săi, pe care l-a postat pe Facebook.

„Vă mulțumesc încă o dată pentru susținere”, scrie artistul precizând că „artiști importanți internaționali”, dar și presa internațională „vorbesc foarte bine de Cezar – o apariție, o voce anul acesta de excepție și de mare calitate”. El a precizat că, în ciuda acestor aprecieri, „din păcate, strategic și geo politic vorbind, România nu sta bine”. „Personal vă pot spune și vă asigur că, la nivel internațional, Cezar a lăsat amprenta foarte bună datorită Eurovisionului, un lucru extraordinar pentru proiectele mele și cariera mea internațională de artist pop operă ! Vă iubesc pe toți!”

Trăistariu: Mi s-a părut perfect

Mihai Trăistariu a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că Cezar a reprezentat România cu cinste în finala Eurovision, a cântat impecabil și ar fi meritat unul din primele zece locuri în clasament.

„Mi s-a părut perfect. Eu nu am ce să-i reproșez lui Cezar. El a cântat impecabil, fără greșeală. El este și așa un profesionalist. Spectacolul lui a existat, nu a fost zero și nu putem să spunem că nu a venit cu show. El s-a prezentat la maxim, s-a pregătit. Mie îmi place că s-a preocupat și se cunoaște, deci nu s-a dus la plesneală cum s-au dus artiștii de anul trecut sau din anii trecuți, adică s-au dus și ei să fie prezenți pe scenă. El chiar s-a preocupat. Mantia aia pe mine nu m-a deranjat deloc. Se vedea că nu e rochie, se vedea că e o mantie de împărat, de Dracula, cu ținte, cu diamante. Chiar și-a dat interesul. Și echipa televiziunii și-a dat interesul. Mie mi-a plăcut momentul lui. Locul 13 nu e un loc rău, din 39 de țări să ajungi în prima treime eu zic că e ok”, a spus Mihai Trăistariu.

Reacție dură a șefului delegației României la EUROVISION 2013

Reacție dură după EUROVISION 2013. „Dacă show-ul lui Cezar e kitsch, atunci Jean Paul Gaultier e kitsch, Levintza e kitsch, noi, televiziunea națională suntem kitsch”, afirmă Dan Manoliu, șeful delegației României la EUROVISION 2013.

Manoliu răspunde astfel afirmațiilor făcute în media de către cei care au criticat presația României la concursul muzical European de la Malmo, Suedia.

Într-un interviu acordat gândul, Dan Manoliu spune că ținuta purtată de reprezentantul României, Cezar Ouatu, semnată Doina Levinta, precum și show-ul cu care acesta s-a prezentat la Eurovision, au fost apreciate la scenă deschisă de către designerul Jean Paul Gaultier. „Înainte de finală, Cezar a participat la un show televizat, în direct, difuzat la principalul canal al SVT, televiziunea publică suedeză. Printre invitații emisiunii s-au numărat și Loreen, câștigătoarea Eurovision 2012, și designerul Jean Paul Gaultier”, spune Manoliu. „Gaultier a afirmat public că i-au plăcut costumația și show-ul lui Cezar. Așa că, celor spun că a fost un kitsch atât ținuta cât și întregul show cu care ne-am prezentat, le răspund astfel: Înseamnă că e kitsch Gaultier, că e kitsch Levinta, și atunci și noi suntem tot kitsch”, declară Dan Manoliu.

Aprecieri a primit Cezar și de la câștigătoarea EUROVISION 2012, Loreen. El s-a întâlnit cu aceasta în spatele camerelor de luat vederi, unde s-au și fotografiat împreună. Prima reacție a interpretei suedeze, când l-a văzut e Cezar, a fost să exclame, cu mâna în dreptul inimii: „Amazing! You have a great voice!” („Uluitor! Ai o voce minunată!”).

EUROVISION 2013. Cezar, ocupantul unui „onorabil loc 13”, în presa internațională

Prestația lui Cezar în finala Eurovision 2013 a atras comentarii diverse în presa internațională, BBC considerând că reprezentantul României a ocupat „un onorabil loc 13” în clasamentul final, în timp ce Mirror consideră că artistul ar fi putut câștiga „premiul pentru cea mai bizară apariție”.

Scrisoarea Angelei Gheorghiu către Cezar: „Dacă ai fi reprezentat o altă țară, ai fi fost jurizat altfel”

Soprana română Angela Gheorghiu spune că prestația lui Cezar în finala Eurovision 2013 a fost „de nivelul cel mai mare posibil”, însă concursul este „injust prin jurizare”.Angela Gheorghiu a postat duminică, pe contul său de Facebook, un mesaj public adresat lui Cezar, reprezentantul României în finala Eurovision 2013.

„Prestația ta la Eurovision a fost de nivelul cel mai mare posibil și onorant pentru tine și pentru România pe care amândoi știm cât o iubim. A câta oară doar noi artiștii lirici știm cu câtă onoare spunem întotdeauna și scriem în programele lumii că suntem români și totodată cântând muzica românească. Colegii noștri Cecilia Bartoli, Philippe Jaroussky, Vittorio Grigolo, agența artistică IMG de la New York EMI Classic, toți admiratorii și colegii tăi, ca și noii admiratori sunt de părerea mea: Cezar Ouatu este un mare artist și versatilitatea, talentul și charisma le dorim în continuare de la tine să rămână intacte ca și până acum. Pentru un adevărat artist și mai ales liric ne-ai făcut un serviciu într-o emisiune concurs Eurovision, ba mai mult să se descopere câtă emoție și cât talent ai și chiar să ne bucurăm odată în plus că publicul larg a auzit încă o dată un contratenor, și de data aceasta de contratenorul român: Cezar Ouatu”, spune Angela Gheorghiu.

LOTO, LOTO 6/49. Numerele extrase la LOTO pe 19 mai. Premiul uriaș la LOTO 6/49 nu a fost câștigat

„Îți mulțumesc că mi-ai demonstrat că și în condițiile celor mai mari emoții și condiții de maxim stres ai fost și ești la cea mai mare înălțime și cât de mult self control ai. Știu că te așteaptă momente de mari satisfacții dar și enorm de multă muncă. Acest concurs atât de controversat și injust prin jurizare, știm deja cu toții că în acel context de aseară, dacă ai fi reprezentat o altă țară, fără a o numi, pentru a evita vreo polemică, ai fi fost jurizat altfel. Ca profesionist îmi permit să spun cu siguranță că nu talentul a primat aseară, dimpotrivă. Mai sunt și ediții ca acestea….dar a fost doar un pasaj și o experiență personală pe care ai dorit să o simți. Bravo Bravissimo, Cezar! Primul eveniment și cel mai apropiat, concertul din 25 mai. The show and life must go on!”, mai spune Angela Gheorghiu la finalul concursului EUROVISION 2013.

TOTUL DESPRE FINALA EUROVISION 2013 – LIVE. PRESTAȚIA LUI CEZAR OUATU

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată și cine produce cea mai eficientă anvelopă? - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?