CATASTROFĂ. OIM: ”3,3 miliarde de lucrători sunt în prezent afectati de închiderea totală sau parțială a locului de muncă. Cea mai gravă criză după cel de-al Doilea Război Mondial”

CATASTROFĂ. OIM: ”3,3 miliarde de lucrători sunt în prezent afectati de închiderea totală sau parțială a locului de muncă. Cea mai gravă criză după cel de-al Doilea Război Mondial”
Sursă: FOTO Twitter
Publicat: 08/04/2020, 19:14
Actualizat: 08/04/2020, 19:30

Pandemia de coronavirus ar urma să ducă la dispariția a 6.7% din numărul total de ore de muncă la nivel mondial în cursul celui de-al doilea trimestru, adică echivalentul a 195 de milioane de locuri de muncă full time, a estimat Organizația Internațională a Muncii (OIM), care a tras atenția că este vorba de cea mai gravă criză cu care se confruntă muncitorii după cel de-al Doilea Război Mondial.

În cadrul unui raport publicat marți, Organizația Internațională a Muncii a punctat că pandemia de coronavirus are un efect catastrofal asupra timpului de lucru și asupra veniturilor la scară globală, subliniind că efectele pandemiei sunt mult mai mari decât cele din perioada crizei financiare din 2008-2009, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

”Pandemia are consecinţe foarte serioase asupra sectorului muncii. Patru din cinci muncitori trăiesc într-o ţară unde au fost introduse restricţii parţiale sau totale”, a declarat directorul general al OIM, Guy Ryder, adăugând că 81% din forţa de muncă globală de 3,3 miliarde persoane sunt în prezent afectate.

Printre ei, 1,25 miliarde – aproximativ 38 la sută din forța de muncă globală – sunt deosebit de vulnerabili. Aceștia lucrează în hoteluri, restaurante, retail și fabricație, sectoare care au înregistrat scăderi „drastice” ale producției.

America și Europa au cea mai mare pondere a lucrătorilor din aceste sectoare cu risc ridicat și sunt mai expuși la un șoc al pieței muncii, dar se bucură, de asemenea, de o acoperire mai mare de protecție socială, potrivit raportului. La nivel mondial, 2 miliarde de oameni lucrează în sectorul informal, în principal în economiile în curs de dezvoltare, ceea ce le pune în special în pericol.

Pandemia se dovedește a fi mult mai dăunătoare pieței muncii decât recesiunea globală de acum un deceniu

„În 2008-2009 am pierdut aproximativ 22 de milioane de locuri de muncă în întreaga lume. Prognoza noastră pentru următoarele trei luni, pentru al doilea trimestru al anului, este că vom pierde echivalentul a 195 de milioane de locuri de muncă în întreaga lume”, a declarat Directorul General al OIM pentru Euronews.

„Deci, aceasta este o catastrofă completă a locurilor de muncă. Dar cred că într-o lume în care patru lucrători din cinci locuiesc în țări aflate în blocaj total sau parțial, nu ar trebui să fie o surpriză totală că suntem pe acest teritoriu.”

Reduceri puternice ale numărului total de ore de muncă sunt preconizate pentru statele arabe (8,1% din numărul total de ore de muncă sau cinci milioane de locuri de muncă full time), în Europa (7,8% sau 12 milioane de locuri de muncă full time) şi în Asia-Pacific (7,2% sau 125 de locuri de muncă full time).

Conform OIM, sectoarele cele mai vulnerabile sunt serviciile hoteliere și restaurantele, industria manufacturieră, comerțul cu amănuntul, serviciile de business și activitățile administrative.

”Creşterea finală a numărului de şomeri în anul 2020 va depinde mult de evoluţia situaţiei şi de măsurile adoptate”, adaugă OIM, apreciind însă că este foarte probabil ca cifrele de la finalul anului să fie ”semnificativ mai mari” decât estimările iniţiale care mizau pe 25 de milioane de noi şomeri din cauza coronavirusului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...