Câți oameni sunt așteptați la Festivalul UNTOLD de la Cluj-Napoca. Pe scenă vor urca, printre alții, David Guetta, Avicii și Armin Van Buren

Câți oameni sunt așteptați la Festivalul UNTOLD de la Cluj-Napoca. Pe scenă vor urca, printre alții, David Guetta, Avicii și Armin Van Buren
Publicat: 27/07/2015, 13:46
Actualizat: 28/07/2015, 15:10

Directorul general al Festivalului Untold, Bogdan Buta, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că în cele patru zile de festival vor evolua peste 170 de artiști din România și străinătate, printre care Avicii, David Guetta, Armin Van Buren.

„Festivalul Untold, care este evenimentul major din cadrul proiectului Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului, va aduce beneficii imense comunității, fiind primul festival de nivel mare organizat în România. Ne așteptăm la peste 250.000 de persoane, venite din toată lumea, din țări precum Mexic, Noua Zeelandă, Japonia, Filipine, Canada. Vor fi amenajate opt scene, în zona Cluj Arena – Sala Polivalentă, din care cea mai mare va avea 80 de metri lățime și 18 metri înălțime. Pe aceste scene vor evolua peste 170 de artiști din România și străinătate, printre care Avicii, David Guetta, Armin Van Buren”, a spus Buta.

În aceeași conferință de presă, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că Festivalul Untold este cel mai mare spectacol din istoria orașului, care a necesitat o mobilizare fără precedent din partea autorităților.

„Vor fi, în cele patru zile ale Untold, restricții de circulație în zona stadionului Cluj Arena – Sala Polivalentă – Parcul Mare, vom asigura transport public non-stop, inclusiv de noapte, dar și peste 6.000 de locuri de parcare în plus. Cluj-Napoca va avea de câștigat din punct de vedere al imaginii și din punct de vedere financiar, va pune orașul pe harta mondială a spectacolelor”, a subliniat Boc.

În cadrul Festivalului Untold va fi amenajat un spital de campanie, ordinea și liniștea publică urmând să fie asigurate de peste 700 de polițiști și jandarmi.

Bugetul total al Festivalului Untold este de circa 4 milioane de euro, din care 10 la sută, adică 400.000 de euro, reprezintă contribuția Primăriei Cluj-Napoca.