Cauza morții lui Andrew Fletcher, claviaturistul de la Depeche Mode

Cauza morții lui Andrew Fletcher, claviaturistul de la Depeche Mode
Cauza morții lui Andrew Fletcher, claviaturistul de la Depeche Mode / Sursă Foto: YouTube - Captură
Publicat: 28/06/2022, 17:48

Formaţia Depeche Mode a anunţat de ce a murit claviaturistul trupei, Andrew Fletcher. Aceștia precizează că artistul a suferit o disecţie aortică – ruptură a unei artere a inimii.

În cadrul unui anunț făcut pe rețelele de socializare, trupa a transmis: „Cu câteva săptămâni în urmă am primit rezultatul de la medicii legişti, pe care familia lui Andy ne-a cerut să-l împărtăşim acum cu voi. Andy a suferit o disecţie aortică în timp ce era acasă, pe 26 mai. Aşa că, deşi a fost mult, mult prea devreme, a trecut natural şi fără suferinţe prelungite”.

Cântăreții le-au mulţumit fanilor pentru mesajele lor de condoleanţe: „Au fost câteva săptămâni ciudate, triste şi dezorientate pentru noi aici, cel puţin. Dar am văzut şi simţit toată dragostea şi sprijinul vostru şi ştim că şi familia lui Andy a făcut-o”.

Artiștii au spus că au marcat moartea lui la 60 de ani cu o „o ceremonie frumoasă şi o adunare cu câteva lacrimi, dar plină de amintirile grozave despre cine a fost Andy, poveşti din toate timpurile noastre împreună şi nişte râsete bune”.

Fletcher, care era și membru fondator al formației, nu a fost compozitor, dar a fost văzut ca un personaj cheie al grupului dincolo de contribuţia sa la clape: cineva care a ajutat la stabilizarea trupei chiar şi în momentele de conflict. Acesta s-a descris odată drept „tipul înalt din fundal, fără de care această corporaţie internaţională numită Depeche Mode nu ar funcţiona niciodată”.