Caz ca în filmul „Moartea domnului Lăzărescu”. O tânără din Iași a fost plimbată pe la patru spitale și a murit după ce a născut prin cezariană

Caz ca în filmul „Moartea domnului Lăzărescu. O tânără din Iași a fost plimbată pe la patru spitale și a murit după ce a născut prin cezariană
Publicat: 07/02/2015, 12:46
Actualizat: 04/12/2019, 13:10

Tânăra, Oana Acsinte, în vârstă de 20 de ani, însărcinată în 34 de săptămâni, a fost internată în 18 ianuarie la spitalul din Huși, cu iminență de naștere prematură, iar întrucât starea sa de sănătate s-a înrăutățit, medicii vasluieni au decis să o transfere la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

Femeia a născut prin cezariană la maternitatea din Iași, un copil perfect sănătos. Medicii susțin însă că în timpul intervenției chirurgicale s-a descoperit că tânăra avea lichid în abdomen, precum și o trompă uterină inflamată.

După cezariană, starea tinerei s-a înrăutățit, aceasta fiind transferată ulterior la Spitalul de Pneumoftiziologie, apoi la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a murit la sfârșitul lunii trecute.

Soțul tinerei susține că la spitalul din Huși aceasta ar fi fost tratată doar cu paracetamol, deși soția sa acuza dureri și sângera. Bărbatul îi acuză pe medicii spitalului vasluian că nu au decis transferul rapid al femeii într-o unitate medicală din Iași.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Huși spune însă că tânăra a primit tratamentul adecvat simptomatologiei în perioada în care a fost internată în unitatea medicală, timp de o săptămână, în prima jumătate a lunii ianuarie.

„Gravida a fost internată la Spitalul Municipal Huși în 9 ianuarie, cu diagnosticul de sarcină 34 de săptămâni, iminență de naștere prematură și observație de traheobronșită acută, anemie și vaginită. Pacienta a primit tratamentul simptomatic cu antibiotice și antispastice, fiindu-i administrate, totodată, expectorante și tratament local vaginal. Pe 16 ianuarie, ginecologul, în consult cu medicul infecționist, a suspectat un sepsis și, în consecință, au transferat-o pe gravidă la Clinica de Boli Infecțioase din Iași”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX managerul Spitalului Municipal Huși, Lucia Rotaru.

Potrivit acesteia, medicul ginecolog care a internat-o pe gravidă este același care a supravegheat-o pe tânără pe toate perioada evoluției sarcinii.

Familia tinerei îi acuză, totodată, și pe medicii de la maternitatea din Iași, susținând că în timpul operației i-ar fi atins apendicele și că din această cauză s-ar fi produs o infecție majoră.

Conducerea Maternității „Cuza Vodă” din Iași susține însă că nașterea s-a desfășurat fără probleme, însă complicațiile ar fi apărut ulterior. Medicii afirmă că femeia avea deja o infecție în momentul în care a ajuns la maternitatea din Iași.

„În cursul intervenției de cezariană, medicul obstetrician a constatat în cavitatea abdominală lichid de ascită, ceea ce a impus și un control chirurgical. Un medic chirurg s-a deplasat la maternitate și a observat că una din trompele uterine este inflamată și a eliminat-o. După operație, evoluția pacientei a fost foarte bună, ea fiind supusă și unui tratament cu antibiotice. Ulterior, pacienta a avut febră și a mers la Pneumologie, unde a fost depistată cu pleurezie dreaptă. I-a fost extras lichidul, dar febra nu a cedat, chiar dacă pacienta era permanent sub tratament. A fost supusă și unui examen computer tomograf și s-a infirmat că ar avea vreo problemă abdominală, ginecologică. S-a decis apoi transferul pacientei la Spitalul de Boli Infecțioase. Persistența febrei a fost de etiologie necunoscută. Medicii legiști vor putea lămuri toate problemele”, a declarat, sâmbătă, medicul Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al Maternității Cuza Vodă din Iași.

La rândul său, directorul medical al spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Manciuc susține că femeia a ajuns la această unitate cu o infecție gravă și că medicii de aici au depus toate eforturile pentru a-i salva viața.

„Era o infecție foarte gravă. Am tratat-o cu medicamente de ultimă generație, i-am asociat și tuberculostatice, am făcut tot posibilul. Numai că nu s-a mai putut. S-au făcut toate eforturile în Terapie Intensivă, însă i-au cedat toate funcțiile”, a afirmat medicul Carmen Manciuc.

Soțul tinerei a depus o plângere la Poliție împotriva medicilor, fiind începute cercetări în acest caz.

„Avem o sesizare, iar cercetările sunt în curs. S-a dispus efectuarea unei necropsii, pentru a stabili cauzele decesului femeii”, a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Prețul aurului depășește toate așteptările și continuă să crească