Cazul adolescentelor dispărute | Protest tăcut în fața Ministerului de Interne față de cazul celor două adolescente dispărute – FOTO / VIDEO

Publicat: 26/07/2019, 20:13

„E un eveniment prin care noi ne cerem iertare, că doar atât putem să facem, noi, cetățenii României, să ne cerem iertare (…) pentru că, din păcate este o tragedie, de care voi ați aflat, noi am aflat, și sunt foarte multe în fiecare zi de care nu aflăm. Doar atât, să aprinzi două candele, să aduci 2 trandafiri pentru cineva care a murit degeaba.

Eu reproșez sistemului, statului român, că nu ne simțim în siguranță. Voi vă simțiți în siguranță? Acum câteva zile vorbeam cu soția, să meargă fiul singur la școală, singur la antrenament. Pot să-l mai las acum? Am încredere în autorități, dar sistemul nu funcționează. Cine evaluează, cum evaluează? (…) Vrem doar să ne creștem copiii în România, să fie în siguranță, iar statul să își facă treaba. De asta sunt acolo, de asta au făcut școli, de asta sunt specialiști. Asta vrem, doar atât. Și ne cerem iertare acestor doi copii”, a declarat Marian Rădună, reprezentant al organizației civice Rezistența.

Cei prezenți au aprins candele și au lăsat flori pe scările Ministerului Afacerilor Interne, în memoria celor două fete răpite și ucise în Caracal.

„Am simțit nevoia să fim aici și să aprindem o lumânare pentru fetițele astea, pentru că trebuie să transmitem un mesaj foarte clar, apropo de ce se întâmplă în țara asta, pentru că lucrurile au luat-o razna foarte tare. Oamenii ăștia nu își fac treaba și este inacceptabil ca o clădire goală să fie păzită din toate părțile. Sunt deja zeci de polițiști și jandarmi aici, pregătiți de război, în 10 august a fost la fel, însă acolo unde trebuie să protejeze oamenii din țara asta nu sunt prezenți. Nu își găsesc timp. Se încurcă de mandate. (…) Trebuie ca odată pentru totdeauna lucrurile să intre în normalitate.

Am două fetițe mici și îmi e foarte teamă pentru ele. Mi-e foarte teamă pentru mine, pentru soția mea. (…) Cred cu tărie că acea fetiță putea să trăiască acum, la ora asta ea putea să fie în viață, dacă polițiștii își făceau treaba”, a mai spus Andi Cârlan, prezent în fața Ministerului Afacerilor Interne.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis către anchetatori trei zone în care fata s-ar putea afla, STS precizând ulterior, într-un comunicat, că Alexandra a fost localizată în zona indicată de Serviciu în urma a două din cele trei apeluri la 112.

Cu toate acestea, polițiștii și anchetatorii au întârziat ore bune să intre în locuința principalului suspect, un bărbat de 57 de ani, pe numele său Gheorghe Dincă, din cauză că așteptau autorizația de percheziție, deși ar fi putut intra direct, potrivit legii. Pecheziția locuinței lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimei din Caracal a început după aproximativ trei ore de la momentul în care s-a obținut autorizația, au declarat, pentru Mediafax, surse din anchetă.

În casa lui a fost găsit un bidon cu resturi umane și bijuterii în special inele, care i-ar fi aparținut Alexandrei.

Totodată, anchetatorii încearcă să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună și care era din județul Dolj. Mihaela a plecat de acasă, din localitatea Dioști, județul Dolj, pentru a ajunge la Caracal și nu s-a mai întors. Tânăra de 19 ani este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Nenițescu, din Craiova. Rudele au dat-o dispărută pe fată, iar polițiștii o caută de mai bine de mai bine de trei luni.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Experții avertizează că bolile transmise de țânțari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice