Cazul deratizării din Timișoara | Avocatul Poporului s-a autosesizat: Vom demara o anchetă

Redactor:
Roxana Din
Cazul deratizării din Timișoara | Avocatul Poporului s-a autosesizat: Vom demara o anchetă
Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat, marți, că instituția pe care o reprezintă s-a autosesizat în cazul de la Timișoara, în care trei persoane au murit și mai multe au ajuns la spital, în urma unei deratizări. În acest caz va fi verificat și modul în care au reacționat autoritățile.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că instituția pe care o reprezintă s-a autosesizat în cazul de la Timișoara, menționând că urmează că urmeaază să aibă loc o anchetă care vizează stabilirea împrejurărilor în care a fost posibilă o asemenea tragedie, dar și reacția autorităților.

„În cazul de la Timișoara, colegii mei care sunt de la Biroul Teritorial Timișoara imediat ne-au transmis o notă să ne sesizăm din oficiu și evident o să aibă loc o anchetă să vedem și noi cum a fost posibil și care este reacția autorităților, pentru că insist, noi suntem un mediator, deci rolul nostru e să vedem dacă autoritățile centrale, locale reacționează așa cum trebuie ori de câte ori se întâmplă ceva”, a declarat Weber.

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit, iar mai multe persoane și copii au ajuns la spital, luni, la Timișoara, după ce au prezentat simptomele unei intoxicații în urma unei deratizări. Procurorii care fac cercetări au informații că în acest caz s-a folosit o substanță ce conține fosfură de aluminiu, cu efecte letale în caz de inhalare.

 

Inchide