Cazul procurorului suspectat că ar fi jucat la poker banii de flagrant, preluat de DNA

Cazul procurorului suspectat că ar fi jucat la poker banii de flagrant, preluat de DNA
Cazul procurorului, suspectat că ar fi jucat la poker banii destinați unui flagrant și pe numele căruia DIICOT a transmis Parchetului ICCJ o plângere, penală a fost preluat de Direcția Națională Anticorupție (DNA), au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul DNA.
Publicat: 06/11/2013, 17:57
Actualizat: 18/11/2013, 11:30

Parchetul General și-a declinat competența în acest caz întrucât există suspiciuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procurorul George Mărgărit, despre care presa a relatat că ar fi jucat la poker banii destinați unui flagrant, nu a avut abateri disciplinare cât a activat la DIICOT Buzău, a declarat Gheorghe Petroșel, șeful serviciului teritorial.

Potrivit șefului DIICOT Buzău, Gheorghe Petroșel, procurorul Mărgărit a depus o cerere la CSM pentru ca din 1 noiembrie să nu mai activeze în DIICOT Buzău, ci să fie mutat la Parchetul Judecătoriei Buzău, unde însă nu s-a prezentat la serviciu până în acest moment, conform corespondentulului MEDIAFAX.

„Dumnealui, din data de 1 noiembrie 2013 activează efectiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău. Practic s-a adresat cu o cerere secției pentru procurori a CSM, aceasta în ședința din 22 octombrie, i-a fost admisă cererea de încetare a activității la Biroul teritorial DIICOT Buzău. Abatere disciplinară nu a avut, iar orice referință la un dosar care îl privește pe dumnealui, aflat în lucru, nu poate fi dată publicității și nu putem furniza relații despre dosarul penal înregistrat la nivelul altei unități de parchet pentru că există riscul afectării anchetei penale”, a declarat șeful DIICOT Buzău, Gheorghe Petroșel.

DIICOT a transmis Parchetului instanței supreme o plângere penală pe numele unui fost procuror al structurii din Buzău a Ministerului Public, George Mărgărit, despre care presa a relatat, marți, că ar fi jucat la poker banii destinați unui flagrant.

„La data de 22 octombrie 2013, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a transmis Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, plângerea penală formulată în temeiul dispozițiilor Codului de procedură penală, împotriva procurorului George Mărgărit sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu”, arătau reprezentanții Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), într-un comunicat de presă.

DIICOT mai preciza că, având în vedere că plângerea penală se află pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, nu poate oferi alte informații despre acest caz.

Oficiali din Parchetul ICCJ precizau, pentru MEDIAFAX, că dosarul care îl vizează pe Mărgărit se află „în faza actelor premergătoare”.

Presa a prezentat, marți, informații cu privire la o anchetă internă a DIICOT demarată după ce Gabriel Mărgărit, în perioada în care a lucrat ca procuror la DIICOT Buzău, nu ar fi returnat la timp instituției 10.000 de euro folosiți la un flagrant pentru prinderea unor traficanți de hașiș.

Imediat după finalizarea flagrantului, el ar fi trebuit să restituie banii unității de parchet în termen de 14 zile, însă nu a făcut-o, astfel că superiorii săi au dispus o serie de verificări interne, potrivit dezvăluirilor din presă.

În urma verificărilor, conducerea DIICOT ar fi constatat că lipsesc nu doar cei 10.000 de euro de la flagrant, ci o sumă de zece ori mai mare, provenind din banii ridicați în cursul altor anchete, a mai relatat presa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping