CAZUL STUDENTEI JAPONEZE UCISE. Principalul suspect spune că nu a urcat în taxiul care a plecat de la aeroport. „I-am pus bagajele în portbagaj, am primit de 20 de lei, am plecat acasă”

CAZUL STUDENTEI JAPONEZE UCISE. Principalul suspect spune că nu a urcat în taxiul care a plecat de la aeroport. I-am pus bagajele în portbagaj, am primit de 20 de lei, am plecat acasă
Publicat: 07/12/2012, 15:22
Actualizat: 04/07/2013, 11:49

Presupusul asasin al studentei japoneze, Nicolae Vlad, a declarat, vineri, la Curtea de Apel București, că nu a urcat cu Yurika Masuno în taxiul cu care tânăra dorea să ajungă în București, precizând că, după ce i-a urcat bagajele în mașină, a primit 20 de lei de la aceasta și a plecat spre casă.

Curtea de Apel București a început, vineri, judecarea dosarului privind uciderea japonezei Yurika Masuno, în care Vlad Nicolae este acuzat trei fapte de omor calificat și deosebit de grav, cinci fapte de tâlhărie, șapte fapte de viol și violare de domiciliu, două fapte de lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri și alte violențe, precum și de distrugere.

În același dosar este judecat și Gică Ștefănache, ofițer de poliție judiciară la Poliția Orașului Otopeni la data comiterii faptelor, pentru fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fapte comise de acesta în instrumentarea unui dosar penal înregistrat la Parchetul Judecătoriei Buftea în care era cercetat Vlad Nicolae, fiind acuzat că l-a favorizat pe acesta.

Instanța l-a audiat pe Vlad Nicolae, care a spus că nu recunoaște faptele pentru care a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanței supreme.

„De șapte-opt ani ajut oamenii din aeroport cu căratul bagajelor. În ziua respectivă (15 august, n.r.), între orele 19.30 și 20.00, am văzut o tânără cu trăsături asiatice… Știu foarte puțină engleză, respectiv cuvinte uzuale. Fata m-a însoțit … am mers aproximativ 700 de metri, până la marginea drumului, unde erau trei taxiuri. Ea mi-a spus că vrea să ajungă la Gara de Nord. Am vorbit cu taximetristul dacă o poate duce la Gara de Nord și a accceptat după ce a negociat cu ea pentru suma de 70 de lei. Fata s-a urcat în taxi, eu i-am pus bagajele în portbagaj și, după ce am primit suma de 20 de lei, eu am plecat acasă și taxiul spre București. Nu-mi explic cum au fost descoperite pe cadavru și pe obictele acesteia urmele ce conțin ADN-ul meu. Nu-i cunosc pe martorii care spun că ar fi cumpărat obiecte ale victimelor de la mine”, a declarat Nicolae Vlad în fața instanței.

Pus în situația să citească o declarație, Nicolae Vlad a arătat că nu știe să citească.

Magistrații Curții de Apel București l-au audiat și pe Gică Ștefănache, acuzat în acest dosar că ar fi falsificat documente dintr-un dosarul în care Vlad Nicolae era cercetat pentru viol și violare de domiciliu, favorizându-l astfel pe acesta.

În acel dosar se făceau cercetări legate de faptul că, în noaptea de 19 spre 20 iulie, Vlad Nicolae a pătruns fără drept, prin spargerea unui geam, în locuința victimei P.S., în vârstă de 75 de ani, persoană imobilizată la pat, care locuia singură, în localitatea Balotești, județul Ilfov, iar prin exercitarea de violențe a întreținut acte sexuale cu aceasta. Cauza investigată de ofițerul Gică Ștefănache avea ca obiect infracțiunile de viol, violare de domiciliu și distrugere săvârșite de Vlad Nicolae.

Gică Ștefănache a declarat în fața instanței că în iulie – august 2010 a primit spre soluționare dosarul care avea ca obiect o plângere a unei femei în care susținea că o persoană necunoscută a intrat în locuința sa și a exercitat asupra ei acte de violență.

„Precizez că în acea plângere nu se specifica faptul că partea vătămată ar fi fost victima unui viol. Un alt coleg a mers la fața locului și făptuitorul a fost recunoscut în locuința victimei. Colegul a mers cu albumul foto la ea. Colegul meu a consemnat faptul că victima Popa Stoica l-a recunoscut de pe o fotografie pe inculpatul Vlad Nicolae ca fiind cel care a atacat-o. Din spusele colegului meu, victima era incoerentă. Declarația s-a luat cu ajutorul unor persoane care o îngrijau. Colegul mi-a spus că nu vorbea pentru că nu dorea să colaboreze cu poliția. La cercetarea la fața locului au fost mai mulți polițiști din Otopeni și Balotești. S-a întocmit un proces-verbal în care s-a consemnat că a fost supusă unui viol, însă aceste aspecte nu aparțin direct victimei, ci sunt din declarații indirecte ale două martore”, a spus polițistul Gică Ștefănache.

El a mai spus că victima a refuzat să fie dusă la Institutul de Medicină Legală pentru a fi examinată, deși a fost solicitată o ambulanță care să o transporte pe femeie, și a precizat că nu a găsit nicio probă care să îl conducă la concluzia că au fost comise actele de violență reclamate.

Judecătorul a intervenit întrebându-l pe Gică Ștefănache dacă, în condițiile în care erau două martore și presupusul agresor recunoscut din album, a apreciat totuși că nu are probe suficiente în anchetă.

„Mdaaa… Mai târziu m-am dus să discut cu ea să găseac noi probe, dar ea a fost necooperantă. Mi-a zis să o las în pace că nu mai vrea nimic. Am întocmit un proces-verbal în care am consemnat că nu mai vrea continuarea cercetărilor și că își retrage plângerea. Nu îmi amintesc dacă în încăpere s-au aflat martori tot timpul. În locuință era multă mizerie, colega mea și un martor au intrat și au ieșit de mai multe ori”, a continuat Ștefănache.

El a mai spus că la birou, „din neatenție”, a vărsat cafeaua pe procesul verbal și pe alte hârtii de pe masă. „Și am fost nevoit să le refac, și pentru că mirosea urât la acea femeie, nu am mers la ea, l-am refăcut și l-am semnat eu și în locul ei”, a precizat Ștefănache.

În 8 noiembrie, Nicolae Vlad și Gică Ștefănache au fost trimiși în judecată de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai 2010 – august 2012, Nicolae Vlad a comis mai multe infracțiuni de violență în localitatea ilfoveană Balotești și în București.

Nicolae Vlad este acuzat că în seara zilei de 15 august, Vlad Nicolae (26 de ani) ar fi abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni-București, oferindu-și ajutorul pentru a-i găsi un taxi care să o ducă la Gara de Nord, de unde aceasta ar fi trebuit să ia un tren către Craiova.

Potrivit procurorilor, Nicolae Vlad a urcat împreună cu tânăra într-un taxi, cei doi coborând după parcurgerea unei distanțe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părți, de pădure. Vlad Nicolae și tânăra au fost observați în acel loc de către șoferul taxiului după aproximativ două minute, la marginea șoselei, însă pe celălalt sens de mers.

Două zile mai târziu, în 17 august, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze și prezentând urme de violență. La aproximativ 60-70 de metri distanță a fost descoperită valiza victimei. Vlad Nicolae a fost arestat preventiv în 19 august, acesta negând în fața anchetatorilor că ar fi ucis-o pe japoneză.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că Nicolae Vlad, deși neșcolarizat, are cunoștințe minimale de limba engleză. În acest context, Nicolae Vlad ar fi convins-o pe tânără să urce într-un taxi parcat în afara aeroportului, în apropiere de DN1, spunându-i că o va duce la o gară, însă a cerut șoferului să meargă în direcția opusă Bucureștiului, către Balotești, iar imediat după localitatea Otopeni, în zona pădurii, i-a cerut să oprească taxi-ul, după care au coborât.

După ce au coborât din taxi, Nicolae Vlad ar fi tras-o cu forța pe Yurika Masuno în pădurea care mărginește drumul, unde prin violență a întreținut relații sexuale cu aceasta, apoi a ucis-o „prin comprimare toracică și prin strangulare”, acoperind cadavrul cu frunze uscate pentru a îngreuna descoperirea acestuia.

Totodată, la o distanță relativ mică de locul crimei, Nicolae Vlad a deschis, prin forțare, geamantanul acesteia, din care a luat un telefon mobil, o cameră foto, un laptop, precum și banii pe care tânăra îi avea la ea.

Potrivit raportului medico-legal, moartea tinerei a fost violentă, fiind cauzată de o asfixie mecanică prin comprimare buco-cervico-toracală.

De asemenea, rechizitoriul întocmit de procurori a relevat și alte fapte de mare violență săvârșite de Nicolae Vlad, fiind acuzat de uciderea altor două femei, dar și de cinci tâlhărie, șapte violuri și violări de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri și alte violențe și distrugere.

Nicolae Vlad este acuzat că ar fi intrat în locuințele unor femei în vârstă, unele fiind imobilizate la pat, pe care le-a bătut, le-a violat și le-a tâlhărit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Tragedie în mijlocul petrecerii! Au sărbătorit eliberarea inculpaților în cazul de la Padina, iar un...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ireal! Cum au fost aşteptaţi acasă cei trei fii ai Sidoniei. Imagini sfidătoare: 'Bine v-am...
Mihai Leu se luptă din nou cu cancerul de colon? Fostul pugilist, internat în spital....
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce...
"N-aveam viteză, 115-120 km pe oră maxim" - Tânărul de 19 ani care a ucis-o...
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Este legal să parchezi pe contrasens?
Chişinăul sfidează Moscova printr-un acord de securitate cu UE. R. Moldova va fi inclusă în...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 14 mai
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Arheologii au detectat o structură îngropată și mai multe anomalii lângă piramidele din Giza
×