Ce a descoperit ministrul Bănicioiu la Fundeni și de când se vor face operații de transplant de cord

Ce a descoperit ministrul Bănicioiu la Fundeni și de când se vor face operații de transplant de cord
Bănicioiu: Institutul "C.C. Iliescu" va face transplant de cord în cel mult o lună și jumătate
Publicat: 04/05/2014, 17:14
Actualizat: 28/09/2018, 21:23

„Cu ocazia vizitei pe care am efectuat-o astăzi la Institutul «C.C. Iliescu», managerul unității sanitare, profesor doctor Șerban Bubenek, mi-a spus că într-o lună, cel mult o lună și jumătate, vor fi făcute operații de transplant de cord și aici. În acest spital sunt realizate peste 40 la sută din intervențiile cardiovasculare din România, așa că ne bucură ideea de a fi făcute și operații de transplant de cord”, a spus ministrul Sănătății.

Bănicioiu a vorbit și despre programele naționale de tratament al infarctului miocardic și de anestezie și terapie intensivă.

„M-am bucurat să văd că pacienții aveau montate stenturi primite în cadrul programului național de boli cardiovasculare – subprogramul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut. Este un lucru important”, a mai spus ministrul Sănătății.

Bănicioiu s-a interesat și de Clinica de anestezie și terapie intensivă, el precizând că a vrut să vadă cum funcționează unul dintre cele mai mari spitale de boli cardiovasculare.

„În 22 aprilie, am deblocat 157,8 milioane de lei pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici din secțiile de anestezie și terapie intensivă din 79 de spitale care au astfel de secții. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente și materiale pentru bolnavii diagnosticați cu infarct miocardic acut, internați în secțiile de terapie intensivă”, a mai spus ministrul Sănătății.

Potrivit ministrului, programul de tratament al infarctului miocardic, cât și cel de anestezie și terapie intensivă erau încă de la începutul anului aprobate de comisiile de specialitate, existând și prevederea bugetară necesară, dar nu au fost demarate.

„Acum, pacienții diagnosticați cu infarct miocardic acut vor avea la dispoziție materiale sanitare necesare pentru instalarea stenturilor în centrele de specialitate”, a adăugat ministrul Sănătății.

Nicolae Bănicioiu a mai spus că, până acum, Casa Națională de Asigurări de Sanătate asigura sumele necesare pentru tratarea urgențelor.

Ministrul a precizat că cele două acțiuni prioritare, pentru unități sanitare care derulează programele de tratament al infarctului miocardic și de anestezie și terapie intensivă, fac parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Sănătății, prin care instituția dorește realizarea unui obiectiv strategic pentru sănătatea pacienților din România: un Sistem Național Integrat de management al marilor urgențe, pre și intra-spitalicesc.

În cadrul acestei strategii, vor fi realizate acțiuni similare pentru pacienții cu traumă și accident vascular cerebral, dar și pentru cei cu risc de moarte subită.

Ministrul Sănătății a mai spus, după ce a încheiat controlul la Institutul Clinic Fundeni, că a fost impresionat de Secția de transplant medular, care depășește standardele din multe clinici occidentale, putând fi definită ca o secție „de top”.

De asemenea, clinicile de chirurgie și transplant renal și hepatic de la Institutul Clinic Fundeni sunt de înalt nivel, a mai arătat Bănicioiu.

Ministrul a subliniat că sunt însă și unele probleme, semnalate de managerul Institutului Clinic Fundeni, cum ar fi lipsa unei săli de așteptare și necesitatea extinderii secției de ATI, întrucât există un număr foarte mare de pacienți.

Bănicioiu a precizat că a făcut un control la Institutul Clinic Fundeni, la Institutul de Boli Cardiovasculare «C.C. Iliescu» și la Institutul Oncologic București, cu o zi înaintea controalelor mixte care vor începe luni, în 77 de spitale.

Echipe formate din reprezentanți ai Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate vor începe, în 5 mai, controalele în spitale din toată țara, pentru a verifica „respectarea clauzelor contractuale”, declara în 30 aprilie, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Radu Țibichi, preciza că în prima etapă vor fi controlate 77 de spitale, în special secțiile chirurgicale ale acestora.

Controalele, demarate la câteva zile după declanșarea scandalului privind decontările ilegale de operații la Spitalul de Arși, vor fi făcute în baza unui ordin comun al MS și CNAS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Semnul dumnezeiesc care a apărut în casa nepotului lui Tzancă Uraganu, înainte de a se...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Donald Trump afirmă că Netanyahu ,,a fost criticat pe bună dreptate" pentru atacul din 7...
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se verifică banii românilor! Legea a fost adoptată marți, pe 30 Aprilie
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro