Ce au decis judecătorii în privința agresorului de la Nana

Ce au decis judecătorii în privința agresorului de la Nana
Publicat: 10/05/2014, 10:18
Actualizat: 29/07/2014, 23:53

Ștefan Fileață, bărbatul care a agresat o bătrână în comuna Nana din Călărași, în timpul unei vizite a Elenei Udrea, a fost reținut joi seară de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița, care au cerut instanței arestarea preventivă a bărbatului.

Instanța a decis, vineri seară, ca bărbatul să fie cercetat în arest la domiciliu, decizia nefiind definitivă.

Fileață este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, a anunțat vineri Parchetul instanței supreme. Începerea urmăririi penale a fost dispusă de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița.

„Din probatoriul administrat până la acest moment în cauză, a rezultat faptul că, la data de 07 mai 2014, pe raza comunei Nana, județul Călărași, în zona parcului localității a fost organizată o adunare cu scop electoral, la care au participat mai multe oficialități, eveniment mediatizat de mai multe televiziuni. În aceste împrejurări, persoana vătămată a fost agresată de numitul Fileață Ștefan care, văzând că incidentul este filmat de operatorul unui post TV s-a apropiat de acesta și l-a lovit, adresându-i injurii și amenințări cu acte de violență dacă va continua filmarea. Ca urmare a actelor de violență exercitate, femeia a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare 2 – 3 zile de îngrijiri medicale”, precizează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), într-un comunicat de presă.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița au deschis un dosar penal, joi, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de loviri și alte violențe, precum și tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce o femeie de 62 de ani a fost agresată în timpul unei vizite a Elenei Udrea în comuna Nana, în campania electorală a PMP.

Cu privire la acest incident, în aceeași zi, s-a sesizat din oficiu Poliția Rurală Curcani, județul Călărași, a informat PICCJ.

În urma agresiunii, femeia a suferit leziuni, controlul de specialitate stabilind că aceasta are contuzii la nivelul brațelor și șoldului.

Reprezentanții Poliției Călărași au precizat că, din verificările efectuate până în prezent, a fost identificat „F. Ștefan, de 45 ani, din comuna Curcani, județul Călărași, care, pe fondul unor discuții contradictorii, ar fi agresat fizic o femeie de 62 ani, din comuna Nana”.

Femeia agresată nu a depus până acum plângere la Poliție.

Numele lui Ștefan Fileață apare în mai multe dosare penale, unul dintre acestea având legătură cu infracțiuni la legea electorală. Conform portalului instanțelor de judecată din România, numele lui Fileață apare

într-un dosar prin care Fileață, arestat preventiv, cerea liberarea provizorie pe cauțiune. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Oltenița în 26 iunie 2012, iar în acest dosar FIleață a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „tulburare gravă a ordinii și liniștii publice, împiedicarea prin orice mijloace a liberului exercițu al dreptului de a alege sau de a fi ales și atacul prin orice mijloace asupra localului secției de votare”. Parchetul de pelângă Judecătoria Oltenița a făcut recurs, iar Tribunalul Călărași a respins recursul, dispunând liberarea pe cauțiune a lui Fileață.

Numele lui Fileață apare de asemenea într-un dosar înregistrat tot la Judecătoria Oltenița în ianuarie 2013, dosar în care Fileață a fost inculpat, alături de alte persoane, pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice în iunie 2013 fiind condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. În acel dosar comuna Curcani s-a constituit parte civilă. Fileață și un alt inculpat au înaintat recurs la
această sentință, iar Curtea de Apel București a admis în parte acțiunea, constatând că Ștefan Fileață a stat în arest preventiv timp de aproape o lună, din 10 iunie 2012, zi în care au avut loc alegeri locale și până la 2 iulie 2012.

Polițiștii s-au autosesizat după ce Antena 3 a prezentat imagini filmate în timpul incidentului, susținând că femeia voia să se plângă de modul în care s-a făcut restituirea terenurilor în comună, dar a fost împiedicată de către un grup constituit din membri PMP pentru asigurarea protecției Elenei Udrea.

Partidul Mișcarea Populară preciza într-un comunicat că bărbatul care a agresat-o pe femeie nu este membru PMP și că formațiunea condamnă „agresiunea petrecută în comuna Nana împotriva unei doamne inofensive”.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a apreciat că ceea ce s-a întâmplat la Nana poate fi catalogat drept „crimă organizată”, „pentru că Udrea este sprijinită în acea zonă de o rețea”.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că este de părere că incidentul legat de lovirea unei bătrâne în comuna Nana a fost provocat de PSD, partid care „are obiceiul să provoace astfel de incidente și să spună că le-au provocat alții”, șeful statului subliniind: „Asta cred eu”.

Otilia Ciocan, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?