Ce avere are directorul Toader, reținut de DNA pentru luare de mită

Ce avere are directorul Toader, reținut de DNA pentru luare de mită
Publicat: 15/07/2014, 19:58
Actualizat: 28/09/2018, 07:36

Conform declarției de avere completată în 30 mai 2013, Răsvan Toader deține trei tenrenuri intravilane în București, Ilfov și Timiș, ultimele două având o suprafață de 1.100 metri pătrați iar cel din Capitală, o suprafață de 1.500 de metri pătrați.

Terenul din Timiș a fost cumpărat în perioada 2010-2011, cel din Capitală în anul 2005, ambele împreună cu soția, Mihaela Toader, iar cel din Ilfov în anul 2001.

Fostul director mai deține un apartament pe care l-a cumpărat în anul 2001 în București cu o suprafață de 61 de metri pătrați și o mașină Subaru Forester fabricată în anul 2009.

Potrivit documentului citat, Toader are bijuterii cu o valoare estimată de aproximativ 19.000 de euro și tablouri cu o valoare de aproximativ 20.000 de euro, ambele dobândite în intervalul 1997 – 2011.

Toader are în două conturi curente, la BCR și Banca Transilvania, 7.500 de euro, respectiv 10.000 de lei, acesta având și un depozit bancar deschis la Raiffeisen Bank în anul 2009 în care are 13.000 de euro.

Totodată, Toader are 35.000 de euro reprezentând 34 de părți sociale în societatea Avangdarde 2005 la Viena.

La capitolul datorii, Toader are un credit contractat în 2007 de la BCR în valoare de 20.000 de euro.

Acesta are trecute în declarație venituri de 36.000 de lei obținute în postul de director general la Ministerul Economiei, aceeași sumă fiind încasată anual și de soția sa Mihaela Toader, care este consilier la Administrația Prezidențială.

Potrivit declarației de interese din 30 mai 2013, Toader este asociat la Avangarde 2005 cu 34 la sută și membru în Fundația pentru o Românie modernă. Pentru aceste funcții Toader a notat că nu este remunerat.

El menționează că este și membru, neretribuit, al PNL.

Directorul general al Direcției Generale Politici Industriale și Mediul de Afaceri din Ministerul Economiei, Gabriel Răsvan Toader, a fost reținut, fiind acuzat că ar fi luat mită 48 metri cubi de beton de la reprezentantul unei firme, în schimbul unor avize necesare la autorizarea unui antrepozit fiscal.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Oradea au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Gabriel Răsvan Toader, director general al Direcției Generale Politici Industriale și Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri la data faptelor, pentru luare de mită.

În același dosar au fost reținuți Stelian Vlăduț Tulcan, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru dare de mită, și Argentina Carla Postolache, pentru complicitate la luare de mită, se arată într-un comunicat de presă al DNA transmis marți agenției MEDIAFAX.

Potrivit ordonanțelor de reținere, în baza unor înțelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 – mai 2012, Gabriel Răsvan Toader, prin intermediul Argentinei Postolache, ar fi pretins de la Stelian Tulcan, în cursul lunii mai 2012, contravaloarea unei cantități de 48 mc de beton, în valoare totală de 14.461,36 lei.

„Pentru acest «serviciu», în contextul autorizării unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Răsvan trebuia să avizeze lista cu semifabricatele și produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricație și să avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize în cazul societății comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vlăduț, lucru care s-a și întâmplat la data de 22.05.2012”, au precizat procurorii.

Întreaga cantitate de beton pretinsă a fost achitată în întregime de către Tulcan, prin intermediul firmei pe care o reprezenta, susțin anchetatorii.

„Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizată de către numitul Toader Gabriel Răsvan la construirea unui imobil în zona localității Ghiroda, jud. Timiș”, se mai arată în ordonanțele de reținere.

Procurorii DNA au fost ajutați în acest caz de Serviciului Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Arad și de Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bihor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii