Ce loc ocupă România în topul puterii Armatei la nivel mondial

Ce loc ocupă România în topul puterii Armatei la nivel mondial
România este devansată de țări precum Etiopia, Algeria, Columbia sau Peru într-un top al puterii armatei realizat de Global Firepower, care ține cont de numărul brut de armamente, dar și de populația aptă de mobilizare sau de structura geografică a țărilor. România ocupă astfel poziția 43 din 126 de țări, cea mai puternică armată din lume fiind desemnată cea a SUA, iar cea mai slabă a Republicii Centrafricane.

România ocupă locul 43 într-un top al puterii armatei la nivel mondial, între 126 de țări, conform unui index realizat de Global Fire Power.

Cele mai puternice armate din lume sunt considerate cele ale SUA, Rusiei, Chinei, Indiei și Franței. România este devansată de țări precum Etiopia, Algeria, Columbia sau Peru, dar și de alte 13 state membre NATO.

Nu este clar pe ce algoritmi de calcul își bazează autorii acest top, însă ei specifică faptul că au ca surse CIA Worldbook sau Wikipedia. Autorii susțin că scorul pentru fiecare țară este determinat pe baza a peste 50 de factori, care permit țărilor mai mici, dar mai avansate tehnologic, să concureze cu cele mai mari, dar mai puțin dezvoltate. Topul ține cont de diversitatea armamentelor, de factori geografici, de resurse naturale, de industria locală sau de forțele umane aflate la dispoziția fiecărei națiuni. Statele NATO primesc un mic bonus pentru că se presupune că își împart resursele.

Astfel, România este creditată cu o populație de 21,66 milioane de locuitori și cu o forță disponibilă pentru mobilizare de 11 milioane de oameni. Dintre aceștia, 9 milioane sunt apți pentru armată, ceea ce situează România pe locul 48 în lume. Personalul Armatei este de 75.000 de persoane, iar rezerviștii sunt în număr de 80.000 conform sursei citate.

Indexul atribuie României 875 de tancuri, o cifră destul de mare, care situează România pe locul 25 în lume la numărul de tancuri, Rusia conducând la mare distanță topul, cu peste 15.000 de tancuri. Autorii indexului mai creditează Armata Română cu 1.456 de vehicule blindate, 413 piese de artilerie remorcată și 188 de sisteme de lansat rachete.

La forțele aeriene, România stă și mai slab, fiind creditată totuși cu 125 de aeronave. Indexul vorbește, fără a preciza sursa, de 26 de avioane de luptă (interceptoare) și 26 de avioane de luptă cu aripă fixă, de 78 de aeronave de transport, 24 de avioane de antrenament, 86 de elicoptere. De asemenea, indexul spune că România nu are elicoptere de atac, deși există în dotarea Forțelor Aeriene elicopterele Puma Socat.

Forțele Navale românești sunt în număr de 48, conform indexului citat: trei fregate, 7 corvete, 20 de ambarcațiuni de apărare a coastei și 5 ambarcațiuni de minare/deminare.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
Circ TOTAL! Şoşoacă, dată afară
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Irina Begu, luată peste picior înaintea meciului cu Venus Williams! Ce s-a scris despre prietena...
Veste proastă pentru cinci milioane de pensionari. Raluca Turcan le-a spulberat speranțele, cât trebuie să...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Vladimir Putin, avertisment dur către liderii mondiali: „Un conflict intens ar însemna sfârșitul civilizației”
Circ TOTAL! Şoşoacă, dată afară
Ce decizie a luat fiul Elodiei după ce a aflat ce a pățit cu adevărat...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
O vezi pe stradă și nu-ți vine să crezi că-i o Dacia: arată ca un...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide