Ce „pedeapsă” a primit medicul de gardă care lipsea de la muncă de la centrul de permanență unde a murit o fetiță

Ce pedeapsă a primit medicul de gardă care lipsea de la muncă de la centrul de permanență unde a murit o fetiță
Publicat: 05/06/2015, 21:00

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui l-a sancționat cu 1.000 de lei pe medicul Adrian Grom, care era de gardă la Centrul de permanență Codăești miercuri după-amiază, atunci când a fost adusă, în stare gravă, fetița de doi ani care fusese târâtă de o căruță și care a murit ulterior, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sancțiunea a fost aplicată de autoritățile sanitare pe motiv că medicul nu era la serviciu, el aflându-se, potrivit propriilor declarații, cu mașina într-un service auto din municipiul Vaslui.

„În urma anchetei desfășurate la Centrul de Permanență Codăești, s-a aplicat o sancțiune contravențională de 1.000 de lei pentru nerespectarea de către medicul de gardă a obligațiilor privind efectuarea gărzilor. Medicul a recunoscut că nu era la program atunci când fetița a fost dusă în centru, însă a afirmat că oricum nu ar fi putut-o salva pe micuță, chiar dacă era la cabinet, întrucât avea leziuni incompatibile cu viața”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Potrivit acesteia, echipa de control nu a descoperit alte probleme la Centrul de permanență Codăești, în ceea ce privește organizarea și dotarea unității medicale.

O fetiță de doi ani, din localitatea vasluiană Rediu Galian, a murit, miercuri după-amiază, după ce a căzut din căruța în care se afla împreună cu un văr al său, în vârstă de 14 ani, și a fost târâtă peste un kilometru, băiatul fiind, de asemenea, rănit.

Potrivit cercetărilor desfășurate de polițiștii vasluieni, fetița se afla la plimbare împreună cu vărul său de 14 ani într-o căruță a familiei, pe un drum sătesc din Rediu Galian, iar la un moment dat, din cauza unui șanț, cei doi copii s-au dezechilibrat și au căzut. Haina cu care era îmbrăcată fetița a rămas agățată de partea din față a căruței, iar copila a fost târâtă pe jos peste un kilometru.

Băiatul, care a suferit excoriații la un picior, a strigat după ajutor, iar mai mulți localnici au intervenit pentru a opri căruța. Calul a fost oprit cu greutate de către localnici, iar fetița a fost urcată apoi într-o mașină și dusă la un centru medical de permanență din satul învecinat. Între timp, s-a solicitat și intervenția unei ambulanțe, în zonă fiind trimis un echipaj de terapie intensivă mobilă, precum și un elicopter SMURD.

„Din păcate, fetița nu a mai putut fi salvată, în pofida manevrelor de resuscitare făcute de către echipajul medical al ambulanței. În acest caz, polițiștii de la Biroul Poliției Rutiere Vaslui desfășoară cercetări pentru ucidere din culpă”, declara, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

În urma anchetei preliminare, polițiștii au constatat că fetița de doi ani fusese lăsată nesupravegheată de către mama sa.

Cazul a ajuns, joi, în atenția autorităților sanitare, după ce s-a constatat că medicul de gardă de la centrul de permanență unde a fost dusă copila lipsea de la serviciu.

Medicul declara că se afla cu mașina într-un service din municipiul Vaslui, el ajungând în centrul medical din Codăești – unde, teoretic, trebuia să asigure permanența – la aproximativ două ore, după ce în zonă aterizase elicopterul SMURD venit de la Iași. Mama fetiței susținea că fiica sa trăia în momentul în care a ajuns cu ea la centrul medical de permanență, însă medicul lipsea de la serviciu.

Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Vaslui a făcut o anchetă la acest centru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?