Ce s-a întâmplat cu plângerea depusă de Orban la DIICOT împotriva premierului Dăncilă și a lui Dragnea

Publicat: 18/05/2018, 17:10
Actualizat: 27/09/2018, 18:26

Sesizarea președintelui PNL, Ludovic Orban, privindu-i pe Viorica Dancilă și Liviu Dragnea a ajuns la DIICOT, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Direcției.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Iași, că a sesizat Parchetul General „în calitate de cetățean” de faptul că Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea au difuzat informații cu caracter secret.

„Am depus o sesizare la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casație și Justiție privind anumite fapte comise de Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea legat de pregătirea, adoptarea și aducerea la cunoștința opiniei publice și ce s-a întâmplat legat de memorandum. Am depus sesizarea în calitate de cetățean al României. Am considerat demersul o obligație morală. Niciodată nu am acceptat să fiu pasiv la lucrurile care afectează România. Riscă să distrugă orice credibilitate a României pe plan extern. Riscă să pună în pericol interesele fundamentale ale țării. Sesizarea îi vizează pe Viorica Dăncilă și pe Liviu Dragnea. Clanul de pigmei obișnuiți să se joace pe malul Lacului Belina nu poate afecta interesele țării”, a spus Orban.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a dispus, joi, trimiterea plângerii depuse de Ludovic Orban contra premierului Viorica Dăncilă structurii de parchet competente, respectiv DIICOT.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă și a liderului PSD a fost concepută la Cotroceni, lucru care va reieși și din publicarea textului.

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, a declarat că prin plângerea penală depusă de liderul PNL, Ludovic Orban, se urmărește intimidarea premierului, care nu a executat ordinul de demisie al lui Iohannis, fapt ce ar putea duce la ”haos”. Reacții au venit și de la alte organizații.

Și Organizația PSD Bihor condamnă „tentativa ticăloasă de preluare a puterii de stat exercitată la comanda Președintelui Klaus Werner Iohannis de către liderul penibil al Partidului Național Liberal, fost partid istoric al României transformat, din păcate, în partid marionetă”.

Reacții de susținere a premierului Dăncilă au venit joi din partea organizatiilor PSD din Cluj sau Iași.