Ce se întâmplă cu biletele de tratament pentru pensionari. Mulți vârstnici aveau nevoie de ele

Ce se întâmplă cu biletele de tratament pentru pensionari. Mulți vârstnici aveau nevoie de ele
Ce se întâmplă cu biletele de tratament pentru pensionari. Mulți vârstnici aveau nevoie de ele - FOTO Pixabay
Publicat: 15/06/2020, 10:09
Actualizat: 06/04/2021, 21:18

Pensionarii pot depune din nou cereri pentru a primi bilete la tratament balnear. În contextul etapei de relaxare de pe 15 iunie, reprezentanții Casei Naționale de Pensii au anunțat că vor începe să acorde din nou bilete de tratament balnear pentru vârstnici, după 3 luni în care aceste activități au fost interzise din cauza riscului de infectare cu noul tip de coronavirus. 

După ce premierul Orban a anunțat că bazele sportive, stadioanele, bazinele olimpice, piscinele și centrele balneare se vor redeschide, în cea de-a treia etapă de relaxare, CNPP le-a transmis pensionarilor regulie de depunere a cererilor pentru biletele de tratamente.

Casa Națională de Pensii le recomandă pensionarilor să trimită cererile prin poștă sau prin e-mail, pentru a evita aglomerația de la cozi. Pensionarii și asigurații care au nevoie de tratament balnear pot opta pentru acordarea biletelor doar gratuit sau cu suportarea unei contribuții. Vor primi răspuns doar pensionarii ale căror cereri au fost aprobate.

Cum se depun cererile pentru biletele de tratament balnear

„Persoanele interesate pot depune cererile la casa de pensii  în a cărei rază teritorială domiciliază. Pentru evitarea aglomeraţiei la sediile caselor de pensii recomandăm transmiterea cererilor prin poștă sau prin e-mail.

De reținut:

  • La depunerea cererii pentru acordarea unui bilet de tratament balnear, pensionarul nu mai este obligat să depună copia actului de identitate și talonul de pensie.
  • Prima serie de tratament disponibilă și unităţile care vor asigura serviciile aferente vor fi anunţate în timp util, prin postarea pe portalul CNPP.
  • Modelul de cerere poate fi descărcat aici.
  • Datele de contact ale caselor teritoriale de pensii se regăsesc pe pagina web a acestora”, anunță Casa Națională de Pensii într-un comunicat.

În momentul în care România a intrat în stare de urgență, Casa Națională de Pensii a hotărât să nu mai acorde bilete de tratamen balnear pensionarilor, iar vârstnicii care se aflau în stațiuni în luna martie, au fost nevoiți să-și întrerupă sejurul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase