Cea mai mare indemnizație de creștere a copilului, suspendată temporar

Cea mai mare indemnizație de creștere a copilului, suspendată temporar

Directorul AJPS Sibiu, Ioan Boța, a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX, că indemnizația despre care se spune că ar fi cea mai mare din țară este încasată de un bărbat, acestuia urmând să îi fie verificate încă o dată veniturile, iar dacă nu vor apărea discrepanțe, acesta va încasa în luna septembrie și banii pentru luna august.

„Împreună cu Agenția Națională am suspendat temporar această indemnizație de creștere a copilului, pentru efectuarea de noi verificări. Se verifică la firmă veniturile obținute de către persoana care a depus cererea, atât pentru liniștea noastră, cât și pentru liniștea beneficiarului. Persoana a depus cererea în luna iulie și ar fi trebuit să primească banii începând cu luna august. Nu a încasat niciun ban până în prezent. Suma este foarte mare și am vrut să facem verificări suplimentare. Dacă totul se dovedește a fi în regulă, în luna septembrie persoana respectivă va primi atât banii pentru august, cât și pentru septembrie”, a spus directorul AJPS Sibiu.

Surse din cadrul AJPS Sibiu au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca bărbatul respectiv a obținut în 12 luni consecutive din ultimii 2 ani venituri mari din consultanță pe fonduri europene.

Oficiali din Ministerul Muncii declaraseră pentru MEDIAFAX că ANAF face verificări în ceea ce privește cea mai mare indemnizație de creștere a copilului din țară, de aproape 160.000 de lei, obținută de un părinte din Sibiu. Verificările ANAF vin în contextul în care topul indemnizațiilor pentru creșterea și îngrijirea copilului este condus de un părinte din Sibiu, cu venituri lunare de 187.158 lei și o indemnizație de 159.084 lei, venit realizat ca membru asociat sau persoană autorizată să desfășoare o activitate independentă.

„Acea indemnizație nu se suspendă, ci nu s-a plătit încă pentru că se fac niște verificări acolo. ANAF-ul face niște verificări după care se plătește. Ea nu a fost plătită încă, nu e vorba de suspendare, doar că beneficiarul nu a fost în țară și când se întoarce, atunci poate fi verificat”, afirmau oficiali din cadrul Ministerului Muncii.

Locul secund este ocupat de o mamă din București, cu venit de 110.786 lei și indemnizație de 94.168 lei, din același tip de activitate, iar pe locul trei este un părinte din Constanța, cu venituri de 87.874 lei și indemnizație lunară de 74.693 lei.

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, declara, luni seară, că nu se pune problema ca Guvernul să taie sau să plafoneze indemnizațiile pentru creșterea copilului, precizând că Parlamentul trebuie să schimbe lucrurile, în cazul în care e ceva de remediat.

Potrivit informațiilor primite de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, obținute în urma unui studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii, numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari ai indemnizației pentru creșterea copilului, adică 242 persoane, consumă o treime din bugetul alocat, existând chiar cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 euro.

Ministerul Muncii a avertizat că impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie a fost de 70 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult față de estimarea inițială.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O nouă erupție puternică pe suprafața Soarelui! Semnalele radio din Pacific au fost perturbate