Cel mai bun prieten al polițistului Gheorghe Ionescu vorbește despre personalitatea acestuia. Ce le spunea să facă, zi de zi, „Dulăul” colegilor

Cel mai bun prieten al polițistului Gheorghe Ionescu vorbește despre personalitatea acestuia. Ce le spunea să facă, zi de zi, „Dulăul colegilor
Publicat: 23/08/2015, 19:40
Actualizat: 23/08/2015, 22:06

Aproape o mie de oameni, printre care sute de polițiști, au venit la Cimitirul Ghencea Militar să îl conducă pe ultimul drum pe ofițerul Gheorghe Ionescu, înmormântat cu onoruri militare, la ceremonia religioasă fiind prezenți, alături de familie, vicepremierul Gabriel Oprea și șeful Poliției Române, Petre Tobă.

Slujba religioasă a început la ora 13.00, după ce sicriul cu trupul neînsuflețit al subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a fost scos din capelă, acoperit cu un steag tricolor, și așezat pe catafalc.

La finalul slujbei de înmormântare, oficiată de un sobor de preoți, agentul de poliție Danilo Vlad, cel mai bun prieten și coleg de foarte mulți ani cu Gheorghe Ionescu, a rostit un cuvânt de adio din partea colegilor acestuia.

„Îndurerată adunare, îmi este greu să-mi aleg cuvintele și mai ales îmi este greu să vorbesc despre colegul, prietenul nostru, la timpul trecut. Pentru toți, de la momentul nașterii, în clepsidra vieții, timpul se scurge și nimeni nu știe cât ne este rezervat să viețuim pe acest pământ. Orice zi poate fi ultima și orice «mâine» este o nouă șansă. «Dulăul» a înțeles acest lucru și ne spunea: trăiți la maxim, că nu știți ce va fi mâine. El așa făcea. A ars cu pasiune pentru meseria lui, pentru cei din jurul lui, pentru familie, pentru colegi, pentru oameni pe care nu-i cunoștea, dar pe care îi proteja cu prezența lui, acolo, în stradă. Am sperat toți, până în ultimul moment, că va avea puterea să se întoarcă, acum, noi trebuie să avem puterea de a înțelege că Dumnezeu l-a vrut la El. Cuvintele sunt prea sărace pentru ceea ce este în sufletul nostru, al colegilor, al familiei, al prietenilor, al celor care l-au cunoscut, într-un fel sau altul, pe acest om de excepție. A fost și va rămâne un exemplu pentru noi și avem datoria față de cei ce vin din urmă să le insuflăm spiritul Dulăului, pentru că, până la urmă, colegul nostru a fost mai mult decât un om, a fost o stare de spirit. Astăzi avem o misiune dificilă, să ne conducem colegul «la bază», la ultima, dar nu înainte de a face o promisiune: că cei certați cu legea, că cei ce greșesc, că cei ce nu pun preț pe viața altora, nu-și vor da seama că el nu mai este în teren, pentru că toți aceștia se vor întâlni cu un «Dulăul». Acum, în poziția drepți, dar cu inima îngenuncheată, nu pot să mai spun decât: «Am onoarea să vă salu,t domnule Ionescu Gheorghe». Să-ți fie țărâna ușoară, Dulăule. Dumnezeu să te aibă în pază”, a spus, cu ochii în lacrimi, Danilo Vlad.

Ofițerul de poliție Gheorghe Ionescu a fost decorat post-mortem cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, conferit de președintele Klaus Iohannis, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea. Agentul șef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofițerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliție post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dat citire ordinului de avansare în grad post-mortem a lui Gheorghe Ionescu, precum și decretului de decorare. Vicepremierul a ținut apoi un scurt discurs, în care și-a exprimat regretul față de tragedia prin care trece familia lui Gheorghe Ionescu, făcând referire și la alte familii ale unor polițiști sau militari morți la datorie. Oprea a spus că și în familia sa a avut loc o tragedie similară, tatăl său, ofițer în Armata română, pierzându-și viața în mod tragic, astfel că înțelege durerea familiei polițistului Gheorghe Ionescu, menționând că MAI va oferi sprijin soției și urmașilor acestuia.

Sicriul a fost apoi ridicat de pe catafalc și purtat pe brațe de șase militari, în sunet de sirene. Când cortegiul funebru a ajuns la locul în care Gheorghe Ionescu a fost înmormântat, au fost trase salve de armă. Tot acolo, vicepremierul i-a oferit soției polițistului tricolorul și fotografia lui Gheorghe Ionescu care a fost purtată în timpul ceremoniei.

La ceremonie au fost prezenți, alături de familie, și șeful Poliției Române, Petre Tobă, șefii altor structuri din MAI, care au adus o coroană de flori, sute de polițiști, unii dintre aceștia foști colegi ai lui Gheorghe Ionescu la Brigada Rutieră a Capitalei, dar și oameni care nu l-au cunoscut pe ofițerul de poliție, dar care au dorit să îl conducă pe ultimul drum.

Colegii lui Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, au declarat, după înmormântare, că regretă nespus că acesta nu mai este printre ei, că era un om care împărțea și lege, dar și zâmbete și că au învățat de la el să întocmească dosare penale și să își facă bine treaba, fiind poreclit „Dulăul” pentru că avea fler să prindă infractori.

Polițistul Adrian Catrina a spus că „Dulăul” era un profesionist foarte bun, că își făcea cu responsabilitate meseria și că era ferm și autoritar cu șoferii indisciplinați din trafic.”Colegul nostru Gheorghe Ionescu este foarte disciplinat, glumește atunci când este momentul și este autoritar când se impune. În situațiile mai delicate este foarte autoritar”, a arătat Catrina.

El a adăugat că a avut multe de învățat de la Gheorghe Ionescu în perioada în care a lucrat direct cu acesta. „Am învățat de la el să îmi fac bine și corect meseria. Am învățat să fac dosare penale de la el. A fost un coleg extraordinar și am învățat multe de la el”, a mai spus colegul lui Gheorghe Ionescu.

Rugat să spună care a fost cea mai frumoasă acțiune pe care și-o amintește alături de fostul său coleg, Catrina a spus că au urmărit un șofer care a refuzat să oprească și l-au prins chiar în aceeași zi. Adrian Catrina a adăugat că acum simte un mare gol, o pierdere și a transmis condoleanțe familiei lui Gheorghe Ionescu.

Un alt coleg de echipaj cu Gheorghe Ionescu, Răzvan Ghițiu, a spus, cu lacrimi în ochi, că cel poreclit „Dulăul” era un om de viață, care zâmbea tot timpul. „Era rău doar atunci când îl supărau participanții indisciplinați din trafic. A și iertat, pe cei care nu au greșit tare”, a mai spus acesta.

În timpul ceremoniei religioase, la ora 13.00, polițiștii de la inspectoratele de poliție din țară au ținut un moment de reculegere în memoria colegului lor Gheorghe Ionescu și au pornit sirenele de la mașini, pentru câteva minute.

Subinspectorul de poliție Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a decedat vineri dimineață, după aproape trei săptămâni în care a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală. Polițistul fusese dus în comă la spital, în 2 august, după ce omul de afaceri turc Abdullah Atas a refuzat să oprească pentru un control în trafic și a intrat cu mașina în acesta.

Gheorghe Ionescu avea 44 ani și lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.

Accidentul în urma căruia ofițerul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu Șoseaua Pipera, unde acesta se afla împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Polițistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească mașina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat și l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanță aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe șosea la 10 metri. Anchetatorii au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie și mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul București.

În urma decesului lui Gheorghe Ionescu, atas va fi acuzat de omor calificat, riscând o pedeapsă de 15 – 25 de ani de închisoare sau detenție pe viață, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

(Serviciul FOTO al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini.)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine