Cel mai râvnit drum județean. Sute de firme vor să îl modernizeze

Cel mai râvnit drum județean. Sute de firme vor să îl modernizeze
Publicat: 13/04/2016, 11:16

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a inițiat procedura de achiziție publică pentru modernizarea celui mai important tronson de drum județean încă nemodernizat, DJ 172D, drumul „Poarta Transilvaniei”, respectiv Mureșenii Bârgăului (DN17) – Lac Colibița-Colibița-Bistrița Bârgăului (DN17) – (DN17) Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică (DN17D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei -Ilva Mare – Lunca Ilvei.

În urma procedurii de achiziție publică au fost depuse oferte din partea a 378 de companii, care sunt reunite în 68 de asocieri.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud vrea să modernizeze 79,274 kilometri din drumul județean 172D – „Poarta Transilvaniei”, investiție estimată la 78 de milioane de euro și împărțită în șase loturi.

Primele patru loturi, în lungime de 55,1 kilometri și evaluate la 35 de milioane de euro plus TVA, au fost scose la licitație, pentru modernizarea acestora fiind depuse oferte de la 378 de companii.

După reabilitare, drumul va avea o lățime cuprinsă între 4 și 6 metri. Se vor construi și 8,3 kilometri de trotuare, 12,8 kilometri de piste pentru bicicliști și 42 de stații de transport public cu alveole. Prin acest proiect vor fi construite și șapte poduri noi și alte 17 vor fi reabilitate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase