Celulă de criză la MS după explozia de la „Valea Cascadelor”

Celulă de criză la MS după explozia de la „Valea Cascadelor
Publicat: 05/06/2016, 16:04
Actualizat: 05/06/2016, 20:23

O celulă de criză a fost organizată la nivelul Ministerului Sănătății, iar medicii secției de arși grav de la Spitalul Floreasca aflați la specializare în Franța au fost chemați înapoi, în urma exploziei de la târgul „Valea Cascadelor” din București, a declarat duminică Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății. În total, opt persoane au fost rănite în urma exploziei unei butelii de gaz.

Două dintre victimele rănite în explozia care a avut loc în jurul orei 13:00 au fost internate de urgență la Spitalul Floreasca, la secția de arși grav. Este vorba de un bărbat de 74 de ani cu arsuri pe 50% din suprafața corpului, care a fost intubat, și o femeie de 58 de ani, cu arsuri de gradul 1 și 2, pe 10% din suprafața corpului.

De asemenea, de la Miercurea Ciuc urmează să fie aduse, cu elicopterul, două victime, una dintre ele având arsuri pe 60% din suprafața corpului, iar cealaltă victimă, în vârstă de 23 de ani, are arsuri pe jumătate din suprafața corpului.

Poliția Capitalei a anunțat că 12 persoane au suferit arsuri în urma deflagrației care a avut loc în jurul orei 13.00, la târgul „Valea Cascadelor”, opt dintre acestea fiind transportate la spital, alte patru primind îngrijiri la fața locului.

Potrivit polițiștilor, explozia a fost anunțată în jurul ore 13.00, prin apel la numărul de urgență 112, fiind sesizați că pe bulevardul Timișoara, în târgul „Valea Cascadelor”, sector 6, s-a produs o explozie la o butelie, în urma căreia mai multe persoane au fost rănite, la fața locului ajungând polițiști de la Secțiile 21 și 25.

„Din primele date a reieșit faptul că 12 persoane ar fi suferit arsuri în urma deflagrației. 4 persoane au primit îngrijjiri medicale la fața locului, iar cele 9 victime care necesită îngrijiri de specialitate sunt transportate către Spitalul Clinic de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență București și Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri”, anunță Poliția Capitalei printr-un comunicat de presă.

Patru dintre victime au fost transportate la Spitalul de Urgență Floreasca, alte trei la Spitalul de Arși, un alt pacient fiind dus la Spitalul Universitar, victimele prezentând arsuri de gradul doi, potrivit primelor informații. Un bărbat în vârstă de 72 de ani este în stare gravă, având arsuri pe o surpafață de peste 60% din corp.

„O persoană este grav rănită, pe 60-70% din suprafața corpului , are 72 de ani și a fost transportată la Spitalul de Arși. Celelalte persoane sunt mai puțin rănite și sunt transportate la diferite spitale în București. Acum facem verificări. Nu era nimeni, era totul ars în jur, butelia explodată, nu erau decât cei de la SMURD și cei de la pompieri. Au fost patru butelii dintre care trei au reușit să fie stinse iar una a explodat”, a declarat viceprimarul sectorului 6, Adrian Enache.

La fața locului au intervenit nouă ambulanțe SMURD, o ambulanță SMURD cu medic, trei autospeciale de stingere și una de descarcerare, incendiul fiind stins.

Oficiali ai ISU au precizat că explozia a avut loc la o autorulotă amenajată pentru producerea și vânzarea produselor alimentare. În spatele acesteia se aflau patru butelii. S-ar fi produs un incendiu care a curprins toate cele patru butelii , trei dintre ele fiind scoase, o a patra explodând. Puncte de vânzare ca cel la care s-a produs explozia nu se supun avizarii/autorizarii din punct de vedere al securitatii la incendiu, a mai precizat sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
Mihaela Bilic, despre cele mai periculoase produse de consumat în timpul postului Paștelui: „Au potențial...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Narcisa, reacție neașteptată după accidentul în care a murit iubitul ei, Mădălin Paul Păduran! Gestul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
TOP cele mai ieftine SUV-uri (RABLA 2024). Modelul SURPRIZĂ pe care toți românii îl caută
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
CURS VALUTAR RECORD. Cât a ajuns să coste un dolar american
MARȚI Exclusiv: Lidia Buble de nerecunoscut. Cum s-a afișat artista pe Dorobanți.
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
"Nu am să mă mai întorc". Postările tânărului care și-a pierdut viața în accidentul rutier...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Cercetătorii au descoperit de ce urșii panda au probleme cu reproducerea