CENTENARUL, justificare pentru AMNISTIA FISCALĂ. Cîțu îi critică pe Vâlcov și Teodorovici. „Strâng bani pentru europarlamentare! Pic și Poc le spune evazioniștilor să stea LINIȘTIȚI”

CENTENARUL, justificare pentru AMNISTIA FISCALĂ. Cîțu îi critică pe Vâlcov și Teodorovici. „Strâng bani pentru europarlamentare! Pic și Poc le spune evazioniștilor să stea LINIȘTIȚI
Publicat: 18/07/2018, 11:11
Actualizat: 26/03/2019, 03:03

„Valcov și Teodorovici strâng bani pentru europarlamentare! Idee lansată în spațiul public atât de Vâlcov cât și de asistentul său Teodorovici. Acești Pic și Poc ai finanțelor românești au anunțat că urmează o aministie fiscală. Pe lângă faptul că nici ei nu știu dacă este doar pentru persoane fizice sau și persoane juridice, acest anunț este toxic pentru finanțele României. Pic și Poc îi anunța pe toți evazioniștii să stea liniștiți pentru că ei le vor șterge datoriile în Anul Centenar. Prima ticăloșie este că folosesc Centenarul pentru a justifica amnistia fiscală. A două ticăloșie este că în aceleași declarații publice, PIC și POC recunosc că sunt incomptenti și că ei nu sunt în stare să recupereze aceste datorii (90% ale companiilor de stat).”, a scris senatorul PNL, Florin Cîțu, pe Facebook.

Acesta a mai susținut că Fiscul a demarat deja un program pentru a recupera datoriile de la companiile de stat, însă nici șeful ANAF, Ionuț Mișa, nici ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu pot implementa cu succes o reformă fiscală.

„Vă aduc aminte că înainte de anunțarea acestei amnistii fiscale, acum 2 luni de zile, ANAF a demarat un program mamut de recuperare a datoriilor. Românii au primit acasă notificări referitoare la sume restanțe de 6 ani. Acum avem dovadă că atât ANAF cât și a ministrului de finanțe nu pot implementa cu succes o reforma fiscală. Despre ce fel de informatizare și modernizare a ANAF vorbea domnul Teodorovici? De ce soluțiile PSD sunt doar pentru evazionsiti, pușcăriași, oamenii cu dosare penale și niciuna pentru persoanele și companiile oneste și responsabile?”, a completat liberalul.

Consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunțat, luni seară, că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare și include ștergerea datoriilor unor companii, precizând însă că „astfel de lucruri se fac, nu se discută”.

„Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare în sensul în care se vorbește, la capitolul «întreprinderi mici și mijlocii», de restartarea ediului de afaceri. De fapt, acest lucru înseamnă. În viziunea programului de guvernare și a ceea ce am discutat atunci cu președintele Dragnea, da (este vorba de ștergerea datoriilor -n.r.), dar aceste lucruri se fac și nu se discută pentru că nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu își plătească datoriile și mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să răsplătești sau să îi bonifici și pe cei care și-au plătit corect taxele și impozitele”, a decarat, luni seară, Darius Vâlcov, la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase