CENTENARUL, justificare pentru AMNISTIA FISCALĂ. Cîțu îi critică pe Vâlcov și Teodorovici. „Strâng bani pentru europarlamentare! Pic și Poc le spune evazioniștilor să stea LINIȘTIȚI”

CENTENARUL, justificare pentru AMNISTIA FISCALĂ. Cîțu îi critică pe Vâlcov și Teodorovici. „Strâng bani pentru europarlamentare! Pic și Poc le spune evazioniștilor să stea LINIȘTIȚI
Publicat: 18/07/2018, 11:11
Actualizat: 26/03/2019, 03:03

„Valcov și Teodorovici strâng bani pentru europarlamentare! Idee lansată în spațiul public atât de Vâlcov cât și de asistentul său Teodorovici. Acești Pic și Poc ai finanțelor românești au anunțat că urmează o aministie fiscală. Pe lângă faptul că nici ei nu știu dacă este doar pentru persoane fizice sau și persoane juridice, acest anunț este toxic pentru finanțele României. Pic și Poc îi anunța pe toți evazioniștii să stea liniștiți pentru că ei le vor șterge datoriile în Anul Centenar. Prima ticăloșie este că folosesc Centenarul pentru a justifica amnistia fiscală. A două ticăloșie este că în aceleași declarații publice, PIC și POC recunosc că sunt incomptenti și că ei nu sunt în stare să recupereze aceste datorii (90% ale companiilor de stat).”, a scris senatorul PNL, Florin Cîțu, pe Facebook.

Acesta a mai susținut că Fiscul a demarat deja un program pentru a recupera datoriile de la companiile de stat, însă nici șeful ANAF, Ionuț Mișa, nici ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu pot implementa cu succes o reformă fiscală.

„Vă aduc aminte că înainte de anunțarea acestei amnistii fiscale, acum 2 luni de zile, ANAF a demarat un program mamut de recuperare a datoriilor. Românii au primit acasă notificări referitoare la sume restanțe de 6 ani. Acum avem dovadă că atât ANAF cât și a ministrului de finanțe nu pot implementa cu succes o reforma fiscală. Despre ce fel de informatizare și modernizare a ANAF vorbea domnul Teodorovici? De ce soluțiile PSD sunt doar pentru evazionsiti, pușcăriași, oamenii cu dosare penale și niciuna pentru persoanele și companiile oneste și responsabile?”, a completat liberalul.

Consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunțat, luni seară, că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare și include ștergerea datoriilor unor companii, precizând însă că „astfel de lucruri se fac, nu se discută”.

„Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare în sensul în care se vorbește, la capitolul «întreprinderi mici și mijlocii», de restartarea ediului de afaceri. De fapt, acest lucru înseamnă. În viziunea programului de guvernare și a ceea ce am discutat atunci cu președintele Dragnea, da (este vorba de ștergerea datoriilor -n.r.), dar aceste lucruri se fac și nu se discută pentru că nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu își plătească datoriile și mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să răsplătești sau să îi bonifici și pe cei care și-au plătit corect taxele și impozitele”, a decarat, luni seară, Darius Vâlcov, la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?