Ana Obretin
07.07.2019
Știri

Cerbul de Aur 2019: 71 de artiști din 21 de țări s-au înscris în selecție

Cerbul de Aur 2019: 71 de artiști din 21 de țări s-au înscris în selecție
Sesiunea de înscrieri a Concursului internațional de interpretare Cerbul de Aur 2019 s-a încheiat, iar, pe 12 iulie, juriul de selecție îi va anunța pe cei 12 finaliști aleși din 71 de candidați din 21 de țări, precum Africa de Sud, Italia, Israel, Rusia, Australia, România, Germania, potrivit TVR.

Ediția din 2019 a Festivalului Cerbul de Aur va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Brașov, și va aduce numeroși artiști pe scena din Piața Sfatului. Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55.000 de euro.

Pentru concurenții din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o gală de premiere și evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric, care va reuni muzica populară tradițională românească și prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct și în exclusivitate de Televiziunea Română.

Festivalul Internațional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 18 ediții, cea mai recentă fiind organizată în anul 2018, la împlinirea a 50 de ani de la debut. De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariții și recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger și mulți alții.

Inchide