Cererea de revizuire privind ILEGALITATEA Companiilor Municipale, respinsă de CAB. Firea cere AJUTORUL consilierilor

Cererea de revizuire privind ILEGALITATEA Companiilor Municipale, respinsă de CAB. Firea cere AJUTORUL consilierilor
Firea amenință că depune plângeri penale pe numele miniștrilor de la Economie și Mediu, după poluare
Publicat: 14/02/2019, 14:28
Actualizat: 26/03/2019, 04:57

„Gabriela Firea a pierdut încă o bătălie în justiție: Curtea de Apel București a respins cererea de revizuire prin care s-a cerut anularea deciziei judecătorești referitoare la companiile municipale. În luna noiembrie a anului trecut, instanța a constatat că aceste companii au fost înființate cu încălcarea legii. Concret, hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), în loc să fie luate cu majoritate de două treimi, așa cum ar fi trebuit”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de USR București.

Ulterior, potrivit sursei citate, SC SERVICE CICLOP SA a cerut revizuirea deciziei judecătorești, invocând faptul că „avocatul nu a putut ajunge la ultimul termen al procesului și nici nu a avut cum să anunțe acest lucru în termen de 5 zile”, spun cei de la USR.

„Singura probă depusă de avocații angajați de SC SERVICE CICLOP SA a fost o adeverință medicală din care reiese că avocatul „este suferind de colică biliară”. Instanța a respins cererea și a menținut astfel decizia privind ilegalitatea înființării companiilor municipale„, se mai arată în comunicatul USR.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cere acum sprijinul tuturor grupurilor politice din Consiliul General al Municipiului București pentru a „debloca situația”.

„Țin foarte mult la acest model administrativ (al Companiilor Municipale -n.r.) și sunt convinsă că bucureștenii vor avea doar de câștigat. De aceea, invit toate grupurile politice reprezentate în Consiliul General să ni se alăture în încercarea de a debloca această situație. Îi rog pe consilierii generali să încerce să acționeze dincolo de calculul politic pe termen scurt, și să vină cu propuneri constructive de care vom ține cont. Bucureștenii vor ști că interesele lor au fost puse mai presus de cele politice și electorale”, transmite Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanților PMB, în CGMB se vor propune proiecte de hotărâri care să fie „în acord cu decizia instanței”.

„În urma respingerii de către Curtea de Apel București a cererii de revizuire a deciziei de anulare a hotărârilor de consiliu prin care s-au înființat companiile municipale, ne exprimăm în continuare determinarea de a presta servicii și lucrări publice prin intermediul companiilor propria și nu prin regii autonome bugetofage sau companii private interesate exclusiv de profitul propriu, așa că vom veni în fața Consiliului General cu proiecte care să pună în acord Hotărârile de înființare ale companiilor municipale cu decizia instanței, respectiv adoptarea acestora cu două treimi”, se arată într-un comunicat PMB.

foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase