Chevron: Explorarea Pungești este suspendată până când se va înțelege că metodele folosite sunt bune

Chevron: Explorarea Pungești este suspendată până când se va înțelege că metodele folosite sunt bune
Publicat: 21/10/2013, 20:34
Actualizat: 31/10/2016, 18:34

Explorarea gazelor de șist de la Pungești se suspendă până când siguranța angajaților firmei, a constructorilor și a comunității va fi asigurată și, totodată, până când se va înțelege că metodele folosite de către companie sunt cele mai bune, a declarat Tom Holst, managerul Chevron pentru România.

El a susținut declarația la Washington, în contextul unei întâlniri cu premierul Victor Ponta.

„Aș dori să fac precizări cu privire la motivele suspendării activității în zona localității Pungești. Una dintre cheile filosofiei de afaceri a Chevron este aceea de a acționa în siguranță sau de a nu a o face deloc. Prioritatea noastră numărul unu este aceea de a dezvolta operațiunile în siguranță pentru angajați, subcontractori și comunitate”, a spus Tom Holst.

El a precizat că explorarea va reîncepe atunci când se va înțelege că metodele companiei sunt cele mai sigure.

„La Pungești, noi și Guvernul credem că activitatea trebuie să se desfășoare în siguranță, munca acolo trebuie să se bazeze pe o interrelaționare pe termen de lungă durată, ce se poate extinde peste 30 de ani. Ei trebuie să înceapă să aibă încredere. Noi vom reiniția, vom reporni operațiunile în Pungești atunci când standardele de siguranță sunt îndeplinite și când se va înțelege mai bine că avem cele mai bune practici și că pe acestea le dezvoltăm în proiectul din România.”, a spus Holst.

Aproximativ 500 de persoane din Siliștea, comuna Pungești, județul Vaslui, au protestat, miercuri, în perimetrul unde compania Chevron ar urma să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de șist, iar în timpul manifestației cinci localnici au leșinat, fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde au rămas internați.

În 3 octombrie, Chevron a obținut autorizație de construire pentru amplasarea în județul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de șist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autoritățile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliștea.

Reprezentanții companiei Chevron au anunțat, joi, că suspendă activitatea privind explorarea gazelor de șist în localitatea vasluiană Siliștea, în urma protestelor din ultimele zile.

Premierul Victor Ponta se află în vizită oficială la Washington.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase