Chiliman: Toate persoanele care au adoptat câini din adăpostul Sectorului 1 vor fi verificate

Chiliman: Toate persoanele care au adoptat câini din adăpostul Sectorului 1 vor fi verificate
Primarul Andrei Chiliman a declarat joi că vor fi verificate toate persoanele care au adoptat câini din adăpostul Sectorului 1, iar Poliția Locală va da amenzi de 1.000 de lei dacă sunt nereguli, precizând că a venit momentul să se dea o importanță mai mare sancționării falșilor iubitori de animale.
Publicat: 05/09/2013, 15:08
Actualizat: 03/02/2019, 03:03

Primarul Andrei Chiliman a declarat joi că vor fi verificate toate persoanele care au adoptat câini din adăpostul Sectorului 1, iar Poliția Locală va da amenzi de 1.000 de lei dacă sunt nereguli, precizând că a venit momentul să se dea o importanță mai mare sancționării falșilor iubitori de animale.

Edilul a autorizat Poliția Locală să aplice amenzi de 1.000 de lei în cazul în care constată că acești câini nu sunt ținuți în condițiile prevăzute de lege.

„Consider că a venit momentul să dăm o mai mare importanță sancționării falșilor iubitori de animale, care nu își îndeplinesc obligațiile asumate în raport cu comunitatea”, a declarat Andrei Chiliman, citat într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

Potrivit primarului Andrei Chiliman, deși statisticile arată că în Sectorul 1 sunt cele mai puține persoane mușcate de câini comunitari, respectiv 32 în primele patru luni ale acestui an, chestiunea câinilor fără stăpân nu este nici pe departe rezolvată, aceasta fiind identificată de locuitori ca una dintre principalele probleme cu care se confruntă.

„Concluzia la care am ajuns, după atâtea concesii și experimente, este că soluția corectă la această problemă, soluție pe care trebuie să o acceptăm, este eutanasierea câinilor fără stăpân nerevendicați sau neadoptați de nimeni. Optez pentru un termen mai lung de păstrare a animalelor fără stăpân în adăpost de la data înregistrării lor, bine determinat însă de lege, măsură însoțită de campanii de informare publică și de susținere a adopției, organizate de către primărie”, a mai spus primarul Andrei Chiliman.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 1 au precizat că în anul 2009 a fost înființată Poliția Animalelor, care a strâns de pe străzi aproximativ 6000 de câini comunitari, din care în ultimii cinci ani au fost adoptați doar aproximativ 1.000.

Primăria Sectorului 1 este singura autoritate locală de sector care a construit un adăpost pentru câinii fără stăpân, acesta având o capacitatea mai mare decât adăpostul Primăriei Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a convocat, joi, la o ședinta de urgență, pe primarii celor șase sectoare, pe prefecții municipiului București și județului Ilfov, pe președintele Consiliului Județean Ilfov, precum și pe liderii de grup ai partidelor politice reprezentate în CGMB, pentru a stabili măsurile imediate privind situația câinilor comunitari.

Ședința de la Primăria Capitalei a început la ora 12.00, la finalul discuțiilor urmând să fie anunțate măsurile stabilite. De la discuții lipsesc primarii sectoarelor 2, 3 și 5, acestea fiind reprezentate de viceprimari.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat miercuri că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi și va face, legat de această problemă, „exact ceea ce vrea populația”.

Oprescu a arătat că referendumul local ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din octombrie, iar acesta va avea o singură întrebare, respectiv „Sunteți de acord cu măsura radicală (eutanasierea câinilor fără stăpân – n.r.)?”.

Propunerea de a fi organizat un referendul local privind eutanasierea câinilor maidanezi a venit după ce Ionuț Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, pe un teren privat din apropierea Parcului Tei. Fratele lui Ionuț, în vârstă de șase ani, care era împreună cu acesta când, a fost mușcat de un picior, dar a reușit să fugă și să-și anunțe bunica.

Trupul lui Ionuț Anghel a fost depus la capela Bisericii Sfântul Gheorghe din Capitală, urmând să fie înmormântat joi, în cimitirul Sfânta Vineri. La capelă au venit zeci de persoane, pentru a fi alături de familie și a aprinde o lumânare.

Procurorii Parchetului instanței supreme fac cercetări în acest caz, fiind făcute și verificări privind respectarea legislației legate de gestionarea câinilor fără stăpân.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”