Cinci aspecte mură în gura care te ajută sigur să obții permisul auto

Cinci aspecte mură în gura care te ajută sigur să obții permisul auto
Publicat: 30/01/2020, 16:18

Obținerea permisului care le asigura dreptul de a circula legal la volan este un subiect fierbinte. Asta pentru că nu e simplu, în condițiile în care fără să te pregătești serios, nu ai nicio șansă să treci examenul care include proba teoretică (sala) și proba practică (traseul). Abordarea perioadei de studiu este simplă în esență, însă implică etape esențiale care, parcurse corect, duc la reușită.

Vestea bună este că pentru o pregătire eficientă este suficient să ai o conexiune la Internet.

ChestionareAuto.ro, un altfel de profesor auto

Nimeni nu spune că alegerea școlii de șoferi și a instructorului auto nu reprezintă un demers esențial pentru reușita elevului, însă nu există vreo posibilitate ca altcineva să învețe în locul acestuia. Ori, pentru o pregătire eficientă, portalul ChestionareAuto.ro poate fi comparat cu un profesor bun care îi oferă elevului tot necesarul pentru reușită: informație relevantă, posibilitatea de a lucra toate chestionarele DRPCIV, din care se aleg și întrebările de examen, explicarea chestionarelor ș.a.m.d. Luându-le pe rând:

Legislația obligatorie pentru examen și alte informații teoretice utile

În mod evident, orice candidat la examenul de obținere a permisului auto trebuie să stăpânească foarte bine informația cuprinsă în Codul Rutier. Așadar, să învețe legislație. În timpul studiului, elevii se plâng de exprimarea mult prea formală și strictă a Codului, care determină o posibilitate redusă de a înțelege în mod logic informația redată. Mulți aleg să învețe mecanic și ajung să redea că pe o poezie bine învățată pasaje întregi din Cod.

Și cu asta ce au făcut? Mai nimic, spun specialiștii de la Chestionareauto. Învățând mecanic și nu logic, fără să înțeleagă de fapt ce au învățat dar nu au înțeles, vor avea probleme majore în timpul în care răspund la chestionare și, bineînțeles, șansele de a obține un punctaj foarte bun la sală sunt reduse către zero.

În această idee, portalul vine în întâmpinarea candidaților cu două manuale mai mult decât utile:

– „Codul Rutier mură în gură” este manualul de legislație auto recomandat în prezent de foarte mulți instructori auto care conștientizează problemele cu care se confruntă elevii lor când învață partea teoretică pentru examen. Scris într-un limbaj pe care îl poate înțelege oricine și cu explicații pentru absolut orice informație care poate pune probleme de înțelegere, „Codul Rutier mură în gura” conține inclusiv noțiuni de mecanică, conducere preventivă și conducere ecologică;

– „Secretele obținerii permisului de conducere” îl duce pe cel care se pregătește la un alt nivel, printre altele, pentru că îi aduce în prim plan aspecte cu privire la proba teoretică pe care instructorul auto nu i le-a spus. Îi dezvăluie trucuri importante care îl ajută să treacă cu succes proba practică, de traseu. Îi pune pe tapet chestionare cu întrebări capcană și îi oferă exemple concrete de „așa nu”. Și, foarte important, îi oferă explicații la cele mai dificile 130 de întrebări, din cauza cărora cei mai mulți pică examenul de la sală.

Chestionarele nu au secrete atunci când sunt însoțite de explicații

Chestionarele DRPCIV puse la dispoziția celor care se pregătesc pentru obținerea permisului auto pentru categoriile A (A, A1, A2, AM), B (B, B1), C (C, C1), D (D, D1, Tb, Tv), E (BE, CE, DE, C1E, D1E) sau redobândire sunt cele din care se aleg întrebări și la examenul de la sală. Ce înseamnă acest lucru? Lucrând multe, multe, teste, candidații la examen nu vor avea surprize neplăcute în timpul examenului pentru că au mai răspuns la acele întrebări în timpul pregătirii și au înțeles logic răspunsurile.
De ce logic? Pentru că lucrând chestionare pe site, primesc răspunsuri la toate întrebările greșite, ceea ce înseamnă că vor înțelege clar de ce răspunsul bun este altul și care este varianta corectă, de fapt. Foarte important este că abordarea portalului presupune includerea de informații și teste auto DRPCIV explicate care, din moment ce sunt parcurse, înțelese și rezolvate de către cei care se pregătesc pentru examenul auto, asigură tot bagajul de cunoștințe necesar obținerii permisului.

Răspunsurile corecte la chestionare auto nu țin de șansă, ci de modul în care candidatul se pregătește, de modul în care a înțeles legislația și o aplică. Faptul că acesta a învățat logic legislația și semnele de circulație, îi vor asigura o stare de calm, fără stres și fără emoții puternice care să îi pericliteze siguranță de a răspunde corect la întrebările de la sală.

Alte avantaje ale site-ului ChestionareAuto.ro includ:

toate testele sunt realizate gratuit, indiferent de categoria auto pentru care se pregătește cel care le rezolvă;

chestionarele pot fi rezolvate de pe orice dispozitiv cu acces online: smartphone, laptop, desktop, tabletă;

rezolvarea chestionarelor auto și accesul la informații pe site nu presupun crearea unui cont.

Chestionarul zilei pune punctul pe „I”

În ideea în care administratorii site-ului ChestionareAuto își doresc să le ofere un suport cât mai util celor care se pregătesc pentru obținerea permisului de șofer, în fiecare zi, pe site se publică un chestionar cu 26 de întrebări pentru categoria B. Întrebările incluse în acest chestionar fac parte dintre cele mai grele din câte există în chestionarele DRPCIV. Răspunzând zilnic și la acest chestionar foarte dificil, la finalul perioadei de pregătire, persoana respectivă va stăpâni foarte bine informația și va avea toate șansele să obțină permisul.

Mediul de învățare eficient permite inclusiv simularea probei la sală

Pentru pregătirea în vederea obținerii permisului auto trebuie să se lucreze doar anumite chestionare, cele DRPCIV. Pe ChestionareAuto cei care se pregătesc, indiferent de categorie, au la dispoziție toate aceste teste. Bineînțeles, până să ajungă să răspundă la chestionare trebuie să învețe legislație, semnele de circulație și alte informații utile pentru examen. Logica este determinantă pentru un studiu optim, iar abordarea potrivită contribuie la reușită. Site-ul oferă un mediu de învățare eficient, atât pentru proba teoretică cât și pentru proba practică.

Foarte important pentru cei care se pregătesc pentru examen este că pe site pot inclusiv să simuleze proba teoretică. În timpul simulării pe ChestionareAuto anumite aspecte ajuta mult elevul. Concret, este vorba despre timpul de răspuns și despre faptul că la întrebările greșite se oferă explicații.

Dacă în timpul examenului de la sală elevul are la dispoziție 30 de minute pentru a răspunde la toate cele 26 de întrebări din chestionar, pe site poate să stea la o întrebare atât cât este necesar să înțeleagă și să răspundă. Alegând variantele corecte de răspuns doar după ce a înțeles logica întrebării, va proceda similar și în timpul examenului, însă practica îl va ajuta că la sală să se încadreze optim în timp.

Pe de altă parte, faptul că la întrebările greșite se oferă explicații presupune o înțelegere logică, ceea ce ajută elevul să fac ulterior diferența dintre un răspuns bun și altul incorect. Citind explicațiile, va înțelege de ce a greșit și, mai mult, i se va întipări în minte răspunsul corect. Cum în timpul sălii se dau întrebări din chestionarele la care a răspuns deja și le-a înțeles, nu se va pune problema să nu obțină cel puțin 24-25 de puncte, dacă nu chiar maximul de 26.

Nu în ultimul rând, informații administrative

În mod evident, candidatul la permis auto nu are experiența examenului dacă îl susține prima dată, motiv pentru care, îi va fi util să știe care sunt documentele necesare, cum să facă programarea DRPCIV, să fie informat cu punctele de penalizare pe care le poate primi pe traseu ș.a.m.d. Toate aceste informații sunt oferite pe site, în ideea în care se urmărește o informare cât mai completă!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului