Cinci „clarvăzători” și „tămăduitori” din Ploiești n-au prevăzut asta: au fost arestați

Cinci clarvăzători și tămăduitori din Ploiești n-au prevăzut asta: au fost arestați
Publicat: 08/10/2015, 19:03

Magistrații Judecătoriei Ploiești au emis, joi, mandate de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și înșelăciune pe numele a cinci persoane, între care trei bărbați și două femei, autointitulate „tămăduitori”, „clarvăzători” sau „bioenergoterapeuți”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei cinci fuseseră ridicați de la domiciliile lor din Ploiești în cursul zilei de miercuri, în urma mai multor percheziții, într-un dosar în care sunt acuzați că au înșelat mai multe persoane și le-au șantajat, amenințându-le familiile, suspecții reușind să obțină de la victime suma totală de 200.000 de lei prin comiterea infracțiunilor de șantaj și înșelăciune.

Trei dintre cei cinci arestați preventiv în acest dosar își promovau pe internet afacerile, susținând că au puteri miraculoase de vindecare sau că pot să-i ajute pe oameni să-și găsească fericirea. Unul dintre suspecți, Lucian Mantu, cunoscut în lumea interlopă din Ploiești drept „Cezar a lu’ Timișoara” s-a autointitulat „clarvăzătorul bioterapeut Cezar Lucian”.

Într-un film postat pe internet, Cezar Lucian este prezentat drept „un fenomen pentru că poate afla orice informație despre trecutul sau viitorul oamenilor” și susține că citește „în aură”.

„Cu ochii spiritului văd lucruri pe care nu le-au văzut niciodată ochii trupului. (…) Eu sunt clarvăzător ce citesc în aură, văd aura, câmpul energetic ce înconjoară fiecare ființă, putând citi în acestea informații despre viața persoanei. Văd imagini în aură și în funcție de locul și distanța față de trupul fizic pot determina în timpul în care s-a petrecut sau se petrece ceea ce văd. De asemenea, pot vedea încurcătura energetică ce însoțește faptele accesate, aceasta însemnând pozitivismul sau negativismul faptelor raportat la persoana și starea emoțională și de sănătate a celui vizat. Uneori, pot vedea și destinul rudelor sau persoanelor apropiate ce apar încâmpul energetic”, susține autointitulatul clarvăzător în filmul postat pe internet.

Un alt suspect arestat preventiv este Anghel George Zătreanu, autointitulat „Incontestabilul si renumitul Clarvãzãtor si Tãmãduitor Anghel Zãvranov” care „este ajutorul și speranța tuturor celor cu probleme și necazuri”. Zăvranov se prezintă drept „un om cu chip de înger, cu suflet mare”, spune că nu este vrăjitor, recunoaște că nu este doctor, dar susține că este „trimisul lui Dumnezeu”

„În timpul descântecelor mele vãd, simt suflete chinuite, bântuite, posedate, coordonate de lumea întunecatã, care sunt copleșite de anumite stãri, vicii, alcool, narcotice, divorturi, destrãmãri de cupluri, neajunsuri, ura de sine si de semeni, inclusiv pierderea credinței. Îmi este imposibil și inadmisibil ca eu sã nu îmi îndeplinescmisiunea aici, acum pe Pãmânt fațã de aceste suflete, sã-i eliberez din aceastã lumea a întunericului si sã-i cãlãuzesc prin harul ce mi-a fost dat cãtre divinitate”, susține auto-intitulatul tămăduitor într-o postare în spațiul virtual.

Printre cei cinci arestați preventiv se numără și Elena Laura Burtea, care își spune „Mama Elena”.susținând că este „Regina Magiei Albe, înzestrată de Dumnezeu cu harul de a ajuta persoane lipsite de orice speranță”. Pe site-ul personal, „Mama Elena” se laudă că a fost mediatizată la televizor și în reviste și că poate vedea trecutul, prezentul și viitorul „prin cărțile magice, moștenite din generație în generație de peste 200 de ani”.

Ceilalți doi arestați preventiv în acest dosar sunt Maria Burtea, zisă „Baba Maria” și Anghel Suraj Zătreanu.

Decizia Judecătoriei Ploiești privind emiterea mandatelor de arestare pe numele celor cinci poate fi contestată.

În urma perchezițiilor de miercuri, anchetatorii au descoperit la locuințele suspecților 27.000 de dolari USD, 5.000 de euro și 1.500 de lei, despre care se bănuiește că provin din activitatea infracțională, precum și 40 de carduri bancare, două laptopuri și 11 telefoane mobile, care ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

„Clarvăzătorii” și „tămăduitorii”sunt suspectați că, de la începutul acestui an, au înșelat 30 de persoane din țară și din străinătate cărora le-au promis rezolvarea unor probleme personale și de sănătate, în schimbul unor sume de bani. După o primă „ședință de vindecare”, suspecții cereau sume de bani din ce în ce mai mari, iar dacă erau refuzați amenințau că rudele celor care apelau la ei vor muri sau vor avea de suferit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
O nouă problemă de sănătate pentru Kate Middleton după anunțul cancerului! Ce diagnostic a primit
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la...
Vine vijelia peste România. Aduce și ninsori
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Un joc video popular din anii ’80 a inspirat o invenție surprinzătoare