Cine e Paula Pascu, tânăra din Iași care a fost premiată de Facebook pentru o aplicație pe educație

Cine e Paula Pascu, tânăra din Iași care a fost premiată de Facebook pentru o aplicație pe educație
Publicat: 26/11/2014, 22:03
Actualizat: 18/05/2015, 18:46

Aplicația UKADEMICS a câștigat premiul pentru cel mai bun start-up la nivel European în 2014, premiu decernat la sediul Facebook din Londra de către fondul de investiții Worth Capital. La concurs au participat 425 de proiecte din 27 de țări.

Cu toate că nu a participat de la început la proiect, multe dintre ideile din UKADEMICS îi aparțin Paulei Pascu. „O mare parte dintre ideile actuale și modul de implementare al platformei îmi aparțin, le discutasem cu Andre Rosendo și cu restul echipei încă din decembrie când ne-am întâlnit la Londra”, a spus Paula Pascu într-un scurt interviu pentru gândul.

Tânăra este pasionată de educație încă din timpul facultății, a studiat Psihologia la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar după facultate a urmat cursurile unui masterat în programe educaționale la Cluj.

După ce colegii ei din proiect i-au propus să lucreze împreună, Paula s-a mutat în Portugalia.

Din echipa Paulei mai fac parte Andre Rosendo din Portugalia, Vako Imnaishvili din Georgia și Maike Tils din Germania. Toți cei patru au peste 5 ani de experiență în domeniul educației internaționale, fiind experți în procesul de admitere la universități din Marea Britanie.

„Eu înainte am lucrat la International Education Center din România, unde consiliam studenții să plece la studii în străinătate.Toți avem experiență în educație, proiectul este de fapt rezultatul experienței noastre. În prezent, avem sunt numai universități din Marea Britanie, dar vrem să extindem și la alte țări”, a spus Paula Pascu.

Acum aplicația cuprinde acum 396 de universități britanice, dar platforma va fi extinsă pentru a include instituții din Statele Unite, Olanda, Danemarca, China, Canada, Australia și Brazilia.

„Procesul de aplicare este destul de simplu și se poate face de acasă. Totul depinde de scrisoarea de intenție. În funcție de cât de repede te miști aplicația poate dura și trei săptămâni”, a mai spus Paula Pascu.

Tânăra spune că în curând platforma UKADEMICS va avea și o versiune în limba română. În plus, platforma UKADEMICS va avea și o versiune mobilă, care e acum în curs de dezvoltare.

„Aplicația pentru mobil va fi terminată și lansată până pe 31 decembrie. Aplicația mobilă va permite căutarea și în același timp aplicarea. Însă, funcția de apply este mai mult axată pe monitorizarea aplicației, decât pe trimiterea aplicației la universitate. De asemenea, aplicația mobilă va avea o funcție foarte importantă numita Find a Friend, prin intermediul căreia îți vei putea găsi prieteni, adică vei putea lua legătura cu persoane care deja studiază la universitatea la care tu vrei să studiezi sau la programul la care vrei să aplici”, a mai spus Paula Pascu.

Sursa foto: Pagina de Facebook Paula Pascu

Ea arată că persoanele care aplică prin UKADEMICS vor fi verificate printr-un sistem de aprobare direct de către universitățile la care studiază. „Așadar, ca aplicant la o universitate în Marea Britanie, voi putea pune întrebări și afla informații direct de la studenții care sunt deja acolo – lucru care îmi va oferi o senzație de siguranță”, afirmă Paula Pascu.

Până când aplicația mobilă va fi gata studenții și cei interesați de studii în străinătate vor putea consulta platforma web www.ukademics.com, pe care studenții din Europa pot aplica la orice universitate din Marea Britanie.

Paula Pascu a mai spus că întreaga echipă se va muta din Portugalia, unde se află în prezent, fie în Anglia, fie în Statele Unite.

Datele statistice arată că, în prezent, peste 6.000 de tineri români au plecat la studii în Marea Britanie în 2012-2013.

Premiul câștigat de Paula Pascu împreună cu echipa UKADEMICS constă într-o investiție de 150.000 de lire sterline și un program de coaching dedicat pe parcursul a doi ani, oferit de experții in tehnologie și marketing de la Worth Capital London.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Eta Aquaridele ating punctul maxim în zilele de Paște! Cum să vezi ploaia de meteori?