Cine este Andrei Baciu, noul secretar de stat la Ministerul Sănătății

Redactor:
Diana Grigore
Andrei Baciu, propus de Dacian Cioloș la Ministerului Sănătății și retras înaintea votului de învestire, a fost numit, miercuri, în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

„Decizie privind numirea domnului Romică Andrei Baciu în funcția de sectetar de stat la Ministerul Sănătății”, prevede decizia publicată în Monitorul Oficial.

O altă decizie semnată de premierul Ludovic Orban prevede numirea lui Vasile Lucan Pintea în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății.

Totodată, Daniela Nicolescu a fost numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei.

Fostul fotomodel Andrei Baciu, propus de premierul Dacian Cioloș la Ministerului Sănătății și retras înaintea votului de învestire, s-a înscris în PNL în 2016.

Deși, inițial îl popusese pe Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sănătății, în noiembrie 2015, după ce pe Facebook au început să circule fotografii în care Andrei Baciu apărea în lenjerie intimă, ca model, premierul Dacian Cioloș a decis să facă o altă nominalizare.

Nominalizarea lui Andrei Baciu la MS a fost, de asemenea, contestată de medici și manageri de spitale s-au arătat contrariați la aflarea veștii că Andrei Baciu ar putea fi ministru al Sănătății, motivând că acesta nu are nici pregătirea și nici experiența necesare pentru a conduce o instituție publică de dimensiunea și cu greutatea celei pentru care a fost propus, care se ocupă de întreg sistemul sanitar.

Doctorul Andrei Baciu, numit recent consilier în cadrul Ministerului Sănătății condus de Victor Costache, a declarat, într-un interviu acordat Gândul.info, că este necesară trecerea la fapte și materializarea binecunoscutei sintagme „Vrem o țară ca afară” prin implementarea unei strategii care să le ofere stabilitate atât medicilor, cât și pacienților.

Andrei Baciu, consilier în cabinetul Ministerului Sănătății condus în prezent de doctorul Victor Costache, a declarat faptul că una dintre principalele cauze care îi determină pe tinerii medici să plece din țară este și instabilitatea profesională pe care o întâmpină în România.

„După perioada petrecută în străinătate, când am avut privilegiul de a lucra și învăța de la profesori de renume, am ales să mă întorc. Și m-am întors nu oricum, ci susținut de către toți cei din Franța, pentru a dezvolta și aici tot ce acolo și-a dovedit deja eficiența”, a declarat Andrei Baciu pentru gândul.

„Intenționăm să deschidem o clinică cardio-vasculară, care are la bază medicina minim invazivă, model de succes în Statele Unite ale Americii, dar nu numai, și sperăm ca acest lucru să se întâmple în 2020″, a menționat doctorul Andrei Baciu.

Foto: Andrei Baciu

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Carmen de la Sălciua, prima imagine alături de noul iubit! Iubirea pluește în aer /...
Inchide