Cine l-a DENUNȚAT pe Horia Georgescu

Cine l-a DENUNȚAT pe Horia Georgescu

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 4 martie, Dorin Cocoș a formulat un denunț, prin care a arătat că în 2010 a purtat o discuție cu verii Nicolae și Constantin Slav și cu Răzvan Constantin Dumitrescu, cărora le-a spus că vrea să cumpere drepturi litigioase rezultate din dosare de despăgubire de la anumite persoane care parcurseseră, în prealabil, procedura de judecată și aveau soluții favorabile emise de către Curtea de Apel București, rămase definitive.

Despre aceste drepturi litigioase, Dorin Cocoș le-a spus procurorilor că a aflat de la fiul lui, Alin Cocoș, care, la rândul lui, știa aceste informații de la Sebastian Moise. Intermediarul tranzacțiilor a fost Moise, care i-a transmis, prin Alin Cocoș, pretențiile financiare ale vânzătorilor de drepturi litigioase pentru unele imobile situate în județul Argeș.

Omul de afaceri Dorin Cocoș le-a spus anchetatorilor că a trimis copii ale actelor privind drepturile litigioase lui Sergiu Diacomatu, care în acea perioadă deținea funcția de vicepreședinte în cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) – comisia de fond funciar, pentru ca acesta să verifice legalitatea și corectitudinea actelor respective.

Ulterior, Cocoș a cumpărat aceste drepturi, prin intermediul lui Nicolae și Constantin Slav și al lui Răzvan Constantin Dumitrescu, pentru că omul de afaceri a dorit să-și protejeze identitatea în cazul unor eventuale informări mediatice.

Plata a fost făcută prin intermediul lui Alin Cocoș, care, la rândul său, a transmis sumele de bani primite de la tatăl său intermediarului Sebastian Moise.

„Pentru soluționarea cu prioritate a dosarelor de despăgubire, Cocoș Dorin l-a rugat pe Diacomatu Sergiu să urgenteze introducerea acestora în comisia de avizare. Drept urmare, dosarele au fost avizate într-un termen foarte scurt, în câteva zile, respectiv în câteva săptămâni. Pentru această intervenție Diacomatu Sergiu i-a solicitat, iar Dorin Cocoș i-a achitat, în două tranșe, suma de 400.000 de euro, în incinta Euro Hotel”, conform actul de sesizare a instanței.

Dorin Cocoș a menționat, în denunțul formulat, că de oferirea acestei sume de bani știau atât verii Slav, Răzvan Constantin Dumitrescu, cât și fiul său, Alina Cocoș. Suma de bani plătită lui Diacomatu a provenit din sumele de bani luate de la Constantin Slav, Nicolae Slav și Răzvan Dumitrescu, ca urmare a vânzării drepturilor litigioase. Restul banilor au rămas în contul acestora, însă la dispoziția lui Dorin Cocoș, el fiind de fapt beneficiarul lor real.

Un denunț a fost formulat și de Alin Cocoș, care în 3 martie, le-a povestit procurorilor că la sfârșitul anului 2010 sau începutul anului 2011, în timp ce se afla în biroul tatălui său, din incinta Euro Hotels, a observat că Dorin Cocoș i-a dat lui Sergiu Diacomatu o sacoșă în care se afla o sumă de bani.

După ce Sergiu Diacomatu a ieșit din birou, Alin Cocoș l-a întrebat pe tatăl lui ce reprezintă acei bani, iar el i-a răspuns că s-a revanșat față de Diacomatu, întrucât acesta îl ajutase în problema soluționării unui număr de patru dosare de retrocedare aflate pe rolul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, dosare care erau înregistrate pe numele unor rude și cunoștințe ale acestora pe nume, respectiv Constantin Slav, Nicolae Slav și Răzvan Dumitrescu.

Denunțurile lui Alin și Dorin Cocoș au fost făcute în dosarul în care fostul șef al ANI, Horia Georgescu, și parlamentarii Theodor Nicolescu și Marko Attila au fost trimiși în judecată, fiind acuzați de DNA că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP, precum și a patru inculpați care aveau calitatea de experți evaluatori autorizați.

Astfel, în fața instanței vor ajunge deputatul Theodor Nicolescu, aflat în arest preventiv, pentru faptele comise în perioada în care a fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. El este acuzat de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Procurorii i-au trimis în judecată și pe Ingrid Zaarour, fosr președinte al ANRP, cercetată sub control judiciar, pe Mihnea-Remus Iuorp, Ingrid-Luciana Popa-Mocanu, foști vicepreședinți ai ANRP, Horia Georgescu, toți trei arestați în prezent. În fața magistraților vor ajunge și Remus-Virgil Baciu, condamnat definitiv la pedeapsa închisorii pentru corupție în altă cauză, fost vicepreședinte al ANRP, Marko Attila, fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru relații interetnice, precum și Constantin-Cătălin Canangiu, arestat preventiv, pentru faptele comise în perioada în care era reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice.

Toți cei șapte vor fi judecați pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

De asemenea, au fost trimiși în judecată și experții evaluatori Gheorghe Vișoiu și Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor și Dorin-Cornel Drulă. Primii doi sunt arestați preventiv, iar ultimii doi sunt arestați la domiciliu. Cei patru vor fi judecați pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. În plus, Alexandru-Florin Hanu este acuzat și de luare de mită.

„Prin acțiunile sau inacțiunile lor intenționate, cei 12 inculpați din prezenta cauză au produs un prejudiciu bugetului statului român în cuantum de 84.588.304 euro”, conform anchetatorilor.

Procurorii au pus sechestru asigurator asupra mai multor sume de bani și bunuri ce aparțin acuzaților din acest caz și au confiscat cele 6,2 milioane de lei de la Nicolescu și suma de 10.000 euro de la Hanu, bani pe care i-ar fi luat cei doi drept mită.

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York