CNA îl critică pe Mircea Badea, moderatorul emisiunii ,,În gura presei” de la Antena 3

CNA îl critică pe Mircea Badea, moderatorul emisiunii ,,În gura presei de la Antena 3
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis, miercuri, să trimită o scrisoare moderatorului emisiunii ,,În gura presei", Mircea Badea, pentru limbajul folosit la adresa unor jurnaliști, în timpul emisiunii sale din 10 mai.
Publicat: 15/02/2012, 09:33
Actualizat: 17/02/2012, 12:55

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis, miercuri, să trimită o scrisoare moderatorului emisiunii ,,În gura presei", Mircea Badea, pentru limbajul folosit la adresa unor jurnaliști, în timpul emisiunii sale din 10 mai.

În cadrul emisunii ,,În gura presei", moderatorul Mircea Badea a folosit, potrivit membrilor CNA, un limbaj nepotrivit la adresa analiștilor media Iulian Comănescu și Petrișor Obae. ,,Apare câte o specie din asta, o persoană care nu are ce face și se gândește: «Oare ce să mă fac? Hai sa fiu analist media»", a spus Mircea Badea.

Moderatorul a avut o serie de comentarii la adresa lui Petrișor Obae în urma unui articol al acestuia publicat în Evenimentul Zilei. Mircea Badea l-a criticat pe Petrișor Obae că l-ar fi confundat într-un articol pe moderatorul emisiunii ,,Ora Presei", Ion Cristoiu, cu Mihai Sturzu de la Hi-Q, care realizează o altă emisiune, tot la Antena 2.

În aceeași emisiune, Mircea Badea a avut câteva aprecieri negative și la adresa lui Iulian Comănescu. ,,Analistul Iulian Comănescu, din aceeași specie cu Petrișor Obae, ia bani frumoși din consilierea lui Vântu", a spus Badea. ,,D-le Vântu, sunteți consiliat prost, vedeți unde se duc banii dumneavoastră", a spus Badea.

Răsvan Popescu, membru CNA, a fost de părere că ceea ce s-a întâmplat în emisiunea de pe 10 mai nu este problema personală a lui Mircea Badea. ,,Postul a fost atacat, și a reacționat, chiar dacă cu unele erori", a spus Popescu.

Ralu Filip, președintele CNA, consideră că în asemenea cazuri nu postul trebuie sancționat, ci moderatorul care folosit un limbaj injurios. ,,Conform codului CNA, moderatorii sunt obligați să nu permită invitaților să folosească un limbaj injurios", a declarat Filip. ,,Dacă el este realizatorul emisiunii și totodată moderatorul, este obligat să respecte aceleași prevederi", a adăugat Filip.

Membrii CNA au decis să trimită o scrisoare moderatorului Mircea Badea pentru a-l avertiza în legătura cu limbajul folosit. (Mediafax)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase