CNAIR a deschis ieri două benzi SUPLIMENTARE la frontiera Giurgiu-Ruse, ca urmare a AGLOMERAȚIEI provocate de autoritățile bulgare

Cele mai importante știri ale dimineții

Capacitatea de control redusă a autorităților bulgare a creat cozi la punctul de frontieră Giurgiu – Ruse, a informat, joi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a deschis, joi, două benzi suplimentare pe sensul de ieșire din România în punctul de frontieră Giurgiu – Ruse, ca urmare a aglomerației provocate de autoritățile bulgare.

„Având în vedere crearea de coloane mari de autovehicule în punctul de frontieră Giurgiu – Ruse, din cauza faptului că autoritățile de frontieră bulgare nu au capacitate de prelucrare adaptată volumului de trafic, CNAIR a luat decizia de deschidere a două benzi suplimentare, pe lângă cele două benzi existente”, au mai anunțat reprezentanții CNAIR.

Pentru fluidizarea traficului la punctul de trecere a frontierei dintre România și Bulgaria, CNAIR a lucrat la capacitate maximă pe cele 4 benzi deschise.

Compania a precizat că în zona puctului de frontieră româno – bulgar s-au format coloane de vehicule pe o lungime de aproximativ 15 kilometri și au crescut timpii de așteptare la punctul de trecere a frontierei.

Tot joi CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 3 aferent Secțiunii 3C din Autostrada Brașov – Târgu. Mureș – Cluj – Oradea.

Operatorul economic care va realiza proiectarea și execuția Lotului 3 este Asocierea TRAMECO SA – Vahostav SK AS – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL.

Valoarea contractului este de 134.221.397,72 LEI fără TVA, echivalentul a 28,5 milioane Euro fără TVA, având un cost/km de 5,3 milioane euro fără TVA.

Lotul 3, de 5,35 km, reprezentând subsecțiunea 3C3 se întinde între localitățile Biharia și Borș (km 59+100 – km 64+450) și se desfășoară într-o zonă de câmpie, ce se înscrie între localitățile Biharia, Satu Nou și granița Româno – Maghiară, intersectând la nord de localitatea Biharia drumul național DN 19 (Oradea – Satu Mare), la km 59+614.

La km 59+875 este prevăzut un nod rutier, respectiv nodul Biharia, cu 5 bretele și 3 pasaje. În apropierea acestui nod rutier se află calea ferată CF 402 Oradea – Satu Mare, pe care o intersectează la km 60+066. Traseul aferent lotului 3 se termină la granița Româno – Ungară, la km 64+450.

Principalele Poduri și Pasaje sunt Pasaj pe autostradă peste DN 19 la km 59+614,85 – deschidere: 21 m; Pasaj pe bretea peste DN 19 la km 59+615 – în afara autostrăzii – deschidere: 21 m; Pasaj pe autostradă km 59+877 – 3 deschideri: 15+21+15 m; Pasaj pe autostradă peste CF Ia km 60+067 -3 deschideri: 21+21+21m; Pasaj pe drum de exploatare peste autostradă la km 63+-246 – 4 deschideri: 15+21+21+15 m.

Sursa de finanțare este din fonduri europene nerambursabile. În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 19 luni, din care 4 luni pentru activitatea de proiectare și 15 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de Asocierea declarată câștigătoare este de 10 ani.

 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Vulpița Veronica, mamă în mare secret! Ar fi născut în urmă cu puțin timp! „E...
Imaginile momentului în fotbalul românesc: Gino Iorgulescu, Cosmin Olăroiu și Mirel Rădoi s-au distrat ca...
Florin Călinescu, oprit de o femeie pe stradă după Românii au talent. 'Să-ți fie rușine!'....
Şirul erorilor de raportare a deceselor cauzate de COVID-19. Ministrul Sănătăţii iese la raport
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
FDA a autorizat vaccinul Pfizer pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Schimbare importantă la Antena 3. Mihai Gâdea a făcut anunțul în direct, telespectatorii se vor...
Horoscopul banilor 11-16 mai 2021. Zodia care își va face toate poftele
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A fost găsită moartă în dormitorul ei! Anunţul ŞOC al momentului. Cum au găsit-o poliţiştii
Cacao cu… sodă caustică – ce s-a descoperit în cacao de pe piața din România
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide