CNCAV: Vaccinul împotriva COVID se poate face în același timp cu cel antigripal

CNCAV: Vaccinul împotriva COVID se poate face în același timp cu cel antigripal
Sursă FOTO: Pexels.com - Ilustrativ
Publicat: 08/10/2021, 18:48
Actualizat: 08/10/2021, 18:53

Vaccinurile împotriva COVID-19 pot fi administrate simultan sau la orice interval de timp cu alte vaccinuri, inclusiv cu cel antigripal, a anunțat, vineri, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV).

„Vaccinurile împotriva COVID-19 pot fi administrate simultan sau la orice interval de timp cu alt produs din Programul Național de Vaccinare (PNV) destinat copiilor și grupelor populaționale aflate la risc (vaccinarea antigripală, vaccinarea anti-HPV), profilaxia tetanosului sau alte produse vaccinale care dețin autorizație de punere pe piață în România”, a transmis vineri CNCAV.

Astfel, administrarea vaccinurilor se poate realiza în condiții de siguranță atât persoanelor care au primit doza 1 și doza 2, cât și doza 3 de vaccin anti COVID-19.

CNCAV reamintește că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19 și anunță că prin aceasta se reduc riscul de infectare, riscul de transmitere a virusului, riscul de spitalizare și riscul de deces.

Pfizer solicită autorizare pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani

Companiile Pfizer și BioNTech au cerut autorităților de reglementare din SUA (FDA) să aprobe utilizarea de urgență a vaccinului lor anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani.

„Această cerere reprezintă un pas important în lupta noastră continuă împotriva Covid-19”, au transmis reprezentanții Pfizer/BioNTech, prin intermediului unei postări pe Twitter, relatează Reuters.

În ultimele săptămâni au fost înregistrate tot mai multe cazuri de infecție cu Covid-19 în rândul copiilor sub 15 ani.

Pfizer a depus la FDA la sfârşitul lui septembrie rezultatul unor teste clinice ale vaccinului Pfizer/BioNTech asupra copiilor din această categorie de vârstă.

Vaccinul, care este deja autorizat la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani și complet aprobat pentru vârsta de peste 16 ani, ar avea un răspuns imun puternic, conform datelor unui studiu clinic realizat în luna septembrie.

FDA – agenția de reglementare în domeniul medicamentelor din Statele Unite – ar urma să anunțe decizia privind autorizarea serului cel mai probabil pe 26 octombrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase