• Publicat:
Știri

Cod portocaliu de ploi și vijelii în mai multe județe

Cod portocaliu de ploi și vijelii în mai multe județe
ANM a emis mai multe avertizări nowcasting cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină pentru mai multe județe.

Până la ora 14.00 se află sub avertizare multe localități din județul Suceava, dar și zona de munte, unde se vor semnala ploi torențiale ce vor depăși 35…40 l/mp, grindină de dimensiuni mici și posibile medii, vijelii, frecvente descărcări electrice.

Tot până la ora 14.00 sunt avertizate localități din județul Tulcea, anunțându-se averse ce vor cumula 35…45 l/mp, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie.

Până la ora 13.30 se află sub cod portocaliu localități din județele Sălaj și Cluj, aici urmând să se semnaleze ploi torențiale care vor cumula 35…45 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și posibil medii, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. În zonele avertizate s-au cumulat deja cantități de apă local de 25…30 l/mp.

De altfel, ANM a emis, vineri, o nouă informare meteo de vremea rea, în vigoare până duminică seara, majoritatea județelor din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Olteniei și nordul Munteniei fiind sub cod galben de ploi torențiale și vijelii, până sâmbătă noapte.

Inchide