COD PORTOCALIU și GALBEN de ninsori și viscol în București și 16 județe. LISTA drumurilor închise și a zborurilor și trenurilor anulate

COD PORTOCALIU și GALBEN de ninsori și viscol în București și 16 județe. LISTA drumurilor închise și a zborurilor și trenurilor anulate
Publicat: 18/01/2016, 00:40

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu emisă anterior, până duminică, la ora 18.00, rămânând sub atenționare județele Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea și Galați. În cele opt județe va fi viscol, viteza vântului va depăși la rafală 70-80 de kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Avertizarea cod portocaliu a fost înlocuit pentru București și județele Ilfov, Prahova și Giurgiu cu cod galben. De asemenea, sub avertizare cod galben rămân și județele Covasna, Bacău, Vaslui, Iași și Neamț.

În a doua parte a zilei de duminică, în estul și în centrul Munteniei, în Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea, se arată în avertizarea ANM.

Începând de duminică, ora 18.00, până luni, la aceeași oră, codul galben va fi restrâns la 12 județe – Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Iași și Neamț.

În estul și sud-estul țării, ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50-70 de kilometri pe oră, viscolind temporar ninsoarea și spulberând zăpada depusă anterior.

În următoarele zile, scăderea de temperatură va continua și va fi accentuată, astfel că vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a țării, a precizat ANM.

Centru de Comandă MAI. Foto: MAI

PMB: Arterele principale au fost deszăpezite, intervenția pe străzile secundare continuă

Arterele principale ale Capitalei au fost deszăpezite, iar pe străzile secundare s-a intervenit aproximativ 50 la sută, în noaptea de duminică spre luni urmând să fie curățată zăpada pe străzile laterale, pe trotuare și în stațiile de autobuz și

Responsabilii cu deszăpezirea Capitalei au anunțat, duminică, la comandamentul de iarnă, convocat de primarul general interimar, Răzvan Sava, că începând de la ora 19.00, pe arterele principale se circulă la nivel de asfalt, iar pe străzile secundare se intervenise aproximativ 50 la sută.

„Obiectivul fixat de primarul general – la comandamentul de iarnă – pentru operatorii de salubritate a fost intervenția pe arterele secundare, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie și menținerea arterelor principale de circulație la nivelul actual, prin tratamente cu soluții anti-îngheț. De asemenea, RATB și operatorii de salubritate au obligația să curețe de zăpadă și gheață perimetrul stațiilor și refugiilor pentru mijloacele de transport public.Tot în timpul nopții de duminică spre luni, firmele responsabile cu deszăpezirea orașului au obligația de a începe degajarea de zăpadă a trotuarelor aflate în perimetrul obiectivelor sociale, această activitate urmând să fie continuată în cursul zilei de luni”, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB) transmis agenției MEDIAFAX.

Municipalitatea precizează că, după ninsoarea și viscolul din ultimele 24 de ore, vremea se va răci treptat, temperaturile meteo prognozate urmând să scadă sub minus 10 grade Celsius. În aceste condiții, operatorii de salubrizare trebuie să intervină cu tratament anti-îngheț, atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare, pe acestea din urmă fiind folosite utilaje de mici dimensiuni.

Din cauza temperaturilor scăzute, anunțate pentru următoarele zile, primarul general a solicitat direcțiilor generale de asistență socială să intervină pentru preluarea cazurilor sociale în centrele pe care le administrează.

„În toată perioada fenomenelor meteo extreme, în București s-a circulat, în condiții de iarnă. Nu au fost înregistrate blocaje rutiere sau avarii majore la rețelele de utilități. Din cauza viscolului, mai mulți copaci au căzut pe carosabil, însă duminică s-a intervenit pentru degajarea arterelor de pomii căzuți. Tot din cauza viscolului, mai multe semafoare din intersecții importante din Capitală s-au defectat, acestea urmând să fie repuse în funcțiune în cursul zilei de luni. Din acest motiv, Poliția Locală și Poliția Rutieră a Municipiului București vor suplimenta numărul de echipaje care vor ieși în stradă pentru a asigura fluidizarea traficului”, se mai arată în comunicat.

Șapte autoturisme în care se află aproximativ 20 de persoane, blocate în zăpadă pe DN 23 în Vrancea

Șapte autoturisme în care se află aproximativ 20 de persoane sunt blocate în zăpadă, duminică seară, pe DN 23, în localitatea Măicănești, județul Vrancea, iar în zonă intervin mai multe utilaje pentru deblocarea oamenilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, Cristina Duță, conform unei sesizări la 112, șapte autoturisme în care se află aproximativ 20 de persoane au rămas blocate în zăpadă pe DN 23, la Măicănești. Pentru deblocarea autoturismelor se acționează cu utilaje de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și cu mașini ale administratorului drumului.

Cursuri suspendate luni și în județele Constanța și Galați; o școală din Alba, de asemenea închisă

Cursurile vor fi suspendate luni și în unitățile de învățământ din județul Constanța, excepție făcând cele din orașele Constanța, Mangalia și Medgidia, precum și în toate școlile din mediul rural din Galați, dar și într-o unitate dintr-o localitate din Alba, unde a nins abundent.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, unitățile de învățământ din județul Constanța, cu excepția celor din orașele Constanța, Mangalia și Medgidia, vor fi închise luni, din cauza ninsorii.

„Având în vedere avertizarea meteorologica cod portocaliu emisă de ANM, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Comitetul pentru Situații de Urgență, constituit prin ordinul prefectului județului Constanța, a hotărât ca luni să se suspende cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța, cu excepția celor din municipiul Constanța, Mangalia și Medgidia”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, Ministerul Educației a anunțat, într-un nou comunicat de presă, că și în județul Galați vor fi suspendate cursurile în unitățile de învățământ din mediul rural.

„Ministerul Educației a solicitat inspectoratelor școlare județene informarea la timp a părinților, elevilor și cadrelor didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziție, cu privire la decizia de suspendare a cursurilor”, precizează sursa citată.

Tot din cauza zăpezii, vor fi suspendate cursurile și într-o școală din Alba.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Alba, școala cu clasele I-IV din satul Tonea, comuna Săsciori, își va suspenda cursurile începând de luni pentru o perioadă nedeterminată, drumurile în zonă fiind înzăpezite. Școala are doar opt elevi și un învățător.

Comuna Săsciori din Alba se află în Munții Sebeșului și are în componență nouă sate, printre care și Tonea.

În ultimele 24 de ore în județul Alba a nins abundent, iar stratul de zăpadă măsoară de la câțiva centimetri în zona joasă până la peste 50 de centimetri în zona montană.

Un bărbat care a forțat filtrul Poliției și a rămas înzăpezit, convins să se întoarcă din drum

Bărbatul care a plecat din Pogoanele spre Buzău și a rămas înzăpezit pe un drum județean închis circulației după ce a forțat un filtru al Poliției a fost convins de drumari să se întoarcă din drum, deși inițial refuzase acest lucru, el fiind în prezent în siguranță.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, bărbatul respectiv a acceptat să se întoarcă din drum, deși inițial intenționa să ajungă la Buzău, el fiind escortat în siguranță până în localitatea Pogoanele.

Bărbat aflat în comă, preluat cu o șenilată din Oltenița și adus la Spitalul Bagdasar din Capitală

Un bărbat aflat în comă a fost preluat de un echipaj medical și transportat cu o șenilată din Oltenița, județul Călărași, la București, urmând să fie internat la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar un alt bărbat cu probleme oculare a fost adus de la Lehiu în Capitală tot cu o autoșenilată.
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, un echipaj mixt format din medic, asistent și paramedic SMURD s-a deplasat cu o șenilată a CNADNR în Oltenița pentru preluarea bărbatului aflat în stare de comă. Bărbatul, asistat de echipajul medical, va fi adus cu autoșenilata până la intersecția Șoseaua Olteniței cu Șoseaua de Centură a Capitalei, de unde va fi transportat la Spitalul Bagdasar-Arseni cu o autospecială pentru transport victime multiple.

De asemenea, o ambulanță SMURD a ISU București-Ilfov a preluat de pe Bulevardul Anghel Saligny un bărbat în vârstă de 85 de ani, cu probleme oculare, acesta fiind adus de la Lehliu tot cu o șenilată a CNADNR. Bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgențe Oftalmologice din Capitală.

ISU a primit, de sâmbătă seară, când a intrat în vigoare codul portocaliu, până duminică după-amiază, peste 520 de solicitari din București și din județul Ilfov. Din cauza numărului ridicat de solicitări, echipajele ISU București-Ilfov preiau solicitările din teren și nu se mai întorc în subunități, a precizat sursa citată.

Infotrafic: Circulație oprită pe Autostrada A2 și pe 16 drumuri naționale din cauza viscolului

Circulația este oprită, duminică după-amiază, atât Autostrada A2, pe sectorul cuprins între București și Fetești, cât și pe 16 drumuri naționale din Brăila, Buzău, Constanța, Ialomița și Călărași, potrivit ultimei situații transmise de Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Conform sursei citate, circulație pe Autostrada Soarelui, întreruptă, duminică dimineață, este în continuare închisă din cauza viscolului.

De asemenea, nu se circulă pe următoarele tronsoane de drumuri naționale:

DN22A Topolog (jud. Tulcea) – Hârșova (jud. Constanța), DN22 Râmnicu Sărat (jud. Buzău) – Brăila (jud. Brăila), DN2A pe tronsoanele Urziceni (jud. Ialomița) – Slobozia (jud. Ialomița) și Hârșova (jud. Constanța) – Mihail Kogălniceanu (jud. Constanța), DN3 pe tronsonul Brănești – Fundulea și tronsonul Lehliu-Gară (jud. Călărași) – Călărași (jud. Călărași) – Ostrov (jud. Constanța) – Băneasa (jud. Constanța), DN21 Călărași (jud. Călărași) – Slobozia (jud. Ialomița) – Brăila, DN21A Slobozia (județul Ialomița) – Bărăganul (județul Brăila), DN2 Afumați (jud. Ilfov) – Urziceni (jud. Ialomița) – Buzău (jud. Buzău) – Râmnicu Sărat (jud. Buzău), DN2C Costești (jud. Buzău) – Amara (jud. Ialomița), DN2B Buzău (jud. Buzău) – Brăila (jud. Brăila), DN5B Giurgiu (jud. Giurgiu) – Ghimpați (jud. Giurgiu), DN41 Chirnogi (jud. Călărași) – Cășcioarele (jud. Giurgiu), DN23B Măicănești (jud. Vrancea) – Ciorăști (jud. Vrancea), DN2N Bogza (jud. Vrancea) – Dumbrăveni (jud. Vrancea), DN3A Lehliu-Gară (jud. Călărași) – Fetești (jud. Ialomița), DN4 București – Oltenița (jud. Călărași) și DN24D Cuca (jud. Galați) – Tulucești (jud. Galați).

Din cauza căderilor de pietre de pe versanți, traficul rutier este în continuare întrerupt pe DN57 Cozla – Șvinița, în județul Caraș-Severin.

În județul Argeș, pe DN73 Câmpulung – Brașov, tot din cauza ninsorilor, este instituită restricție de tonaj (peste 7,5 tone) pe tronsonul Valea Mare – Pravăț – Fundata.

Totodată, din cauza vântului puternic sunt în continuare închise porturile de la Marea Neagră.

Trei curse spre Istanbul, Moscova și Milano, anulate pe Aeroportul Otopeni din cauza vremii

Trei curse spre Istanbul, Moscova și Milano care trebuiau să decoleze duminică de pe Aeroportul „Henri Coandă” București Otopeni au fost anulate, iar unele aeronave au întârzieri la decolare între 30 de minute și două ore, din cauza operațiunilor de degivrare.

Pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București și Aeroportul Internațional București Băneasa „Aurel Vlaicu”, traficul aerian se desfășoară în condiții de ninsoare abundentă și viscol cu rafale de vânt de peste 75 de kilometri pe oră, care transportă zăpada pe sol, a anunțat, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Două curse către Istanbul și Moscova au fost anulate duminică, din cauza vremii, pasagerii urmând să fie îmbarcați pe alte zboruri cu aceleași destinații. De asemenea, tot duminică a fost anulat un zbor spre Milano.

Unele curse aeriene pot înregistra întârzieri la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor și de operațiunile de handling la sol, îngreunate de vreme, punctual unele întârzieri ajungând la două ore.

„Pe aeroporturile Capitalei se intervine constant cu utilajele proprii pentru deszăpezirea pistelor, platformelor și căilor de rulare, care sunt închise periodic pentru îndepărtarea zăpezii. Pe ambele aeroporturi sunt asigurate condițiile pentru desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor aeriene”, a precizat CNAB.

Informații despre situația zborurilor pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

PMB: Pe mai multe străzi se circulă îngreunat, dar nu sunt blocaje; se intervine cu 349 de utilaje

Circulația este îngreunată pe mai multe străzi din București, din cauza zăpezii, dar nu sunt blocaje în trafic, operatorii de salubrizare intervenind cu 349 de utilaje de deszăpezire, pe arterele principale și pe străzile laterale, potrivit Primăriei Capitalei.

Municipalitatea a precizat că de la ora 12.00 li s-a cerut operatorilor de salubrizare să curețe zăpada de pe arterele laterale, pe străzi fiind 70 de utilaje de deszăpezire în Sectorul 1, 82 în Sectorul 2, 56 în Sectorul 3, 42 în Sectorul 4, 39 în Sectorul 5 și 60 în Sectorul 6.

„La dispeceratul Primăriei Municipiului București (PMB) se primesc în continuare sesizări legate de copaci căzuți din cauza viscolului, iar ALPAB, Poliția Locală și operatorii de salubritate intervin pentru ridicarea acestora. În ceea ce privește oamenii străzii, în acest moment sunt cazate 487 de persoane în cele două adăposturi ale municipalității, nouă dintre acestea fiind adunate de pe străzi de polițiștii locali în această noapte”, potrivit Primăriei Capitalei.

Municipalitatea a pus la dispoziție două numere de telefon – 0800.800.868 și 021.9844 – la care pot fi semnalate problemele ce pot apărea din cauza ninsorii și a temperaturilor scăzute.

Semafoare defecte în Capitală

La această oră, mai multe semafoare din Capitală nu funcționează, urmare a condițiilor meteo nefavorabile. Acestea sunt:

-Str. Izvor-Str.Hașdeu;
-Bd.Iuliu Maniu-Str.Răsăritului;
-Pod Cotroceni;
-Șos.Olteniței-Str.Ion Iriceanu;
-Splaiul Unirii-Bd.Mărășești;
-Piața Crângași;
-Șos.Pantelimon-Str.Ritmului;
-Șos.Virtuții-Splaiul Independenței;
-Bd.Theodor Pallady-Bd. 1 Decembrie;
-Splaiul Unirii-Șos.Vitan Bârzești;
-Str.Știrbei Vodă-Str.Luterană;
-Str.Știrbei Vodă-Str.Puțul cu Plopi;
-Șos.Colentina-Str.Ladislav Voievod;
-Bd.Mărăști-Bd.Expoziției;
-Bd.Unirii-Bd.I.C.Brătianu;
-Splaiul Unirii-Str.Constantin Noica;
-Str.Jiului-Str.Natației;
-Bd.Banul Manta-Șos. Nicolae Titulescu;
-Calea Dorobanților-Bd.Dacia;
-Bd.Burebista-Cal.Dudești;
-Cal.Vitan-Cal.Dudești.

Primăria Sector 4: Au fost linii electrice de troleibuz blocate, ENEL și RATB să intervină mai prompt

Primăria Sectorului 4 a făcut mai multe sesizări, duminică, pentru deblocarea unor linii electrice pe traseele unor troleibuze, în condițiile în care firele electrice erau încărcate cu zăpadă și ar fi putut să se rupă, cerând ENEL și RATB să intervină mai prompt.

„Personal, am făcut multiple sesizări, semnalând necesitatea unor intervenții, iar acolo unde nu ni s-a dat concursul, am intervenit noi. (…) Nu ar strica mai multă vigilență nici din partea ENEL, avem linii electrice blocate, iar firele cedează sub greutatea zăpezii. Solicităm promptitudine și din partea RATB, fiindcă am așteptat inutil să ni se acorde sprijin pentru deblocarea firelor unui troleibuz cu traseu pe raza Sectorului 4, fapt pentru care am intervenit noi și situația a fost remediată”, a declarat primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluță, citat într-un comunicat de presă.

Edilul a precizat în astfel de situații trebuie să se lucreze în echipă și a făcut apel la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, ENEL și RATB să fie mai prompte în comunicarea cu Sectorul 4.

Primarul a solicitat firmei de salubrizare REBU, care asigură deszăpezirea în Sectorul 4, să iasă pe străzi cu toate utilajele.

„Se intervine cu dificultate, în condițiile în care ninge în continuare, însă se fac toate eforturile pentru deblocarea unor străzi și pentru înlăturarea copacilor doborâți de viscol. Se colaborează cu celelalte instituții și autorități cu atribuții în a diminua efectele căderilor de precipitații, însă, în opinia autorităților locale Sector 4, comunicarea nu este una corespunzătoare într-o astfel de situație, viteza de reacție a unora dintre acestea nefiind direct proporțională cu gravitatea situațiilor semnalate”, a precizat primarul Sectorului 4.

Comunicat MAI: peste 6.000 de polițiști, pompieri și jandarmi intervin la această oră în județele afectate

”În cursul nopții și în această dimineață au avut loc mai multe intervenții medicale cu sprijinul ISU, al Poliției și al Jandarmeriei, dar și pentru deblocarea celor rămași înzăpeziți.

La acest moment nu există situații critice din punct de vedere al siguranței cetățenilor.

Peste 6.000 de polițiști, pompieri și jandarmi intervin la această oră în județele afectate de fenomenele meteorologice periculoase.

Misiunile angajaților MAI vizează asigurarea tronsoanelor de drumuri care nu mai prezintă siguranță pentru circulație și asigurarea misiunilor de intervenție medicală de urgență”, se arată într-un comunicat MAI.

ISU București: 191 de copaci și stâlpi de electricitate căzuți, peste 130 de mașini avariate

Peste 130 de mașini au fost avariate și 191 de copaci și stâlpi de electricitate au fost doborâți de viscol, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, Daniel Vasile.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov a precizat că, până la ora 05.30, 50 de copaci și stâlpi de electricitate au căzut pe carosabil sau pe autoturisme, iar până la ora 9.00, alți 141 de copaci au fost doborâți de vântul puternic, în total fiind avariate 132 de autoturisme.

Daniel Vasile a precizat că nu are o situație pe sectoare privind copacii și stâlpii căzuți, însă diferența între sectoare nu este semnificativă. El a avertizat că numărul de copaci căzuți ar putea crește în orele următoare, având în vedere că aceștia se îngreunează din cauza zăpezii.

În prezent, echipele ISU intervin, pentru îndepărtarea copacilor căzuți, pe Șoseaua Iancului, strada Drumul Taberei, strada Malcoci, strada Dezrobirii, Șoseaua Olteniței, Bulevardul Constantin Brâncoveanu.

„Deplasarea autospecialelor la solicitări s-a realizat în cel mai scurt timp posibil, în condiții de siguranță și cu viteză adaptată la condițiile carosabilului. Pe parcursul nopții, s-a menținut un contact permanent cu autoritățile locale, pentru a fi cunoscută situația din teren”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU București.

Daniel Vasile a mai spus că, în jurul orei 07.00, echipele ISU au fost solicitate să intervină și pe Șoseaua Fundeni, în Sectorul 2, unde un autoturism a intrat într-un stâlp, șoferul fiind rănit și traficul parțial blocat.

De sâmbătă, ora 7.00, până duminică, la aceeași oră, la ISU București-Ilfov s-au înregistrat 240 de intervenții, față de o medie de 200 – 210 intervenții în mod obișnuit.

Nicio arteră din Capitală nu este blocată, duminică, din cauza zăpezii, dar se circulă cu dificultate pe unele străzi și sunt probleme punctuale, iar ca măsură specială, s-a decis ca ambulanțele să fie însoțite de utilaje mici de deszăpezire, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalității, Alexandru Ichim.

Acesta a precizat că municipalitatea a primit o a⁠vertizare meteo de fenomene extreme în București, respectiv de viscol și ninsoare abundentă, între orele 7.00 și 11.00, iar utilajele intervin pentru a menține bulevardele practicabile, după ora 11.30, când viscolul se va opri, urmând să se intervină cu forțe complete pentru deszăpezire.

IGSU: Peste 90 de persoane, din 30 de mașini blocate în trafic din cauza viscolului, au fost salvate

Peste 135 de misiuni de intervenție medicală și de prim ajutor au fost efectuate în ultimele 24 de ore și peste 90 de persoane din 30 mașini blocate în trafic din cauza viscolului au fost salvate, a anunțat, duminică, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).
Potrivit IGSU, pe lângă cele 135 de misiuni de intervenție medicală și de prim ajutor, în alte 160 de cazuri s-a intervenit pentru degajarea arborilor căzuți în urma viscolului. În condițiile ninsorilor viscolite din ultimele ore, peste 1.700 pompieri au intervenit cu 700 utilaje și mijloace tehnice, iar alți 3.200 de salvatori sunt pregătiți să acționeze în județele afectate de vremea rea.

„Până la această oră, ca urmare a intervențiilor pompierilor salvatori, au fost efectuate peste 135 misiuni de acordare a primului ajutor medical calificat și au fost salvate peste 90 de persoane din 30 autovehicule surprinse în trafic de viscol. În urma căderilor abundente de zăpadă și a viscolului puternic, salvatorii au intervenit cu accesoriile de descarcerare în peste 160 de cazuri pentru degajarea arborilor care obstrucționau mai multe căi de acces sau erau căzuți pe autoturisme. Toate misiunile s-au derulat cu maximă operativitate, fără a exista persoane rănite sau alte situații deosebite. În județele aflate sub incidența codului portocaliu au fost derulate mai multe misiuni de salvare a persoanelor surprinse în autoturisme, din cauza viscolului, acestea fiind gestionate în cel mai scurt timp. Intervențiile de salvare au durat între 20 și 30 de minute”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

Echipele de la ISU Călărași au ajutat la scoaterea din zăpadă a 16 autovehicule, printre care și un autocar în care aflau 40 de persoane.

„Autocarul, blocat între localitățile Luica și Nana, a fost repus pe carosabil de către salvatori cu sprijinul lucrătorilor de la Secția Drumuri Naționale, operațiunea de salvare durând aproximativ o oră și 20 de minute”, a precizat IGSU.

De asemenea, salvatorii din Buzău au intervenit pentru asistența unei gravide. Două echipaje de pompieri formate dintr-o șenilată și o autospecială de transport personal și victime multiple au reușit să parcurgă drumul deosebit de dificil, în mai puțin de două ore, femeia fiind preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportată în siguranță la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

„De la intrarea în vigoare a avertizărilor meteo și până în acest moment, echipajele serviciilor de ambulanță au fost angrenate în peste 700 misiuni, fiind transportate la spital peste 460 de persoane, cu diferite afecțiuni medicale – persoane vârstnice, gravide sau bebeluși. Menționăm în acest sens intervenția din satul Hulubești (județul Giurgiu), în care o ambulanță care a preluat un sugar de șapte luni cu stare febrilă a rămas blocată în zăpadă. În sprijinul acestora, a fost trimisă în întâmpinare o altă ambulanță și un echipaj de deszăpezire. În mai puțin de o oră, copilul a fost preluat și transportat în condiții de siguranță la UPU Giurgiu”, a mai arătat IGSU.

Potrivit sursei citate, în continuare, 680 echipaje asigură primul ajutor medical în situații de urgență, în sprijinul acestora fiind pregătite să intervină încă 70 unități de terapie intensivă mobilă.

De asemenea, în sprijinul persoanelor care au nevoie de prim ajutor medical, echipajele de pompieri pot merge pe drumurile greu accesibile, cu ajutorul utilajelor și autospecialelor cu capacitate de trecere mărită (șenilate), mai multe astfel de utilaje fiind trimise de sâmbătă în județele afectate.

„Pentru gestionarea în cele mai bune condiții a situațiilor care pot apărea pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, de la inspectoratele pentru situații de urgență care nu sunt sub atenționări de fenomene meteo periculoase au fost mobilizate 10 autospeciale și șenilate care acționează în cele șase județe”, se mai arată în comunicat.

Astfel, de la ISU Iași a fost trimisă în județul Vrancea o autospecială de transport persoane și victime multiple (ATPVM – autospecială de capacitate mare, 4X4) și o autofreză, iar în județul Buzău, o șenilată. Totodată, în județele Ialomița, Tulcea și Giurgiu a fost trimisă câte o șenilată de la inspectoratele din Harghita, Suceava, respectiv Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență. Alte trei autofreze au fost trimise din județele Botoșani, Neamț și Suceava în județele Ialomița, Buzău și Galați, pentru a veni în sprijinul autospecialelor de intervenție. Pentru eficientizarea intervențiilor în situațiile de urgență, în județul Buzău a mai fost trimisă o ATPVM de la ISU Mureș.

Reprezentanții IGSU fac apel la persoanele aflate în zonele vizate de avertizările meteorologice să respecte indicațiile personalului ce acționează pentru limitarea efectelor acestor fenomene periculoase.

Avarii în rețeaua electrică în Capitală și în județele Giurgiu și Ilfov; zeci de localități afectate

Mai multe deranjamente în rețeaua de electricitate s-au produs, duminică, din cauza ninsorilor, în București, unde au rămas fără curent electric o parte din locuitorii din zona de nord, dar și în județele Ilfov și Giurgiu, unde sunt afectate peste 20 de localități.

Potrivit Enel România, din cauza viscolului și a căderilor masive de zăpadă au fost afectate rețelele electrice din raza de activitate a societății Enel Distribuție Muntenia.

Astfel, duminică, la ora 16.00, în București existau o serie de deranjamente punctuale pe linia de joasă tensiune, pentru remedierea cărora se intervine. În jurul orei 14.15, a avut loc o întrerupere mai extinsă în partea de nord a Capitalei (linia de înaltă tensiune Crângași – Pajura), dar care a fost remediată până în ora 14.38.

În județul Ilfov, sunt parțial afectate șase linii de medie tensiune, precum și 40 de posturi de transformare, fiind nealimentate cu energie electrică localitățile Copăceni, Jilava, Chitila.

În județul Giurgiu, există șapte linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate total și 14 parțial, precum și 239 posturi de transformare, fiind afectate 19 localități: Grădiștea, Gostinari, Falastoaca, Comana, Prundu, Stănești, Paslari, Toporu, Tomulești, Oinacu, Draganesti, Balanu, Ghizdaru, Greaca, Zboiu, Hotarele, Heresti, Milosesti, Gorneni.

CFR: 39 de trenuri, anulate din cauza viscolului; pasagerii să plece la drum doar dacă este necesar

Un număr de 39 de trenuri au fost anulate din cauza ninsorii și a viscolului, potrivit ultimei situații transmise de CFR, care anunță că a fost redus numărul de trenuri pe zece tronsoane și că pasagerii trebuie să plece la drum doar dacă este necesar.

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA anunță, duminică după-amiază, că traficul feroviar la această oră se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită și rafale puternice de vânt, de până la 80 de kilometri la oră, graficul trenurilor fiind adaptat pentru a asigura legătura pe calea ferată cu toate centrele urbane, îndeosebi cu cele din sud-estul țării.

Compania precizează că trei pluguri intervin în acest moment pentru deszăpezirea liniilor în partea de sud-est a țării, iar pe mai multe tronsoane de circulație din sud-estul țării s-a redus numărul de trenuri, fie din cauza viscolului, fie pentru a facilita accesul cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor de cale ferată.

Astfel, până la ora 15.00, din cauza viscolului a fost redus numărul de trenuri pe următoarele zece tronsoane: București Nord – Constanța, București Obor – Constanța, Constanța – Mangalia, Constanța – Țăndărei, Țăndărei – Fetești, Ciulnița – Slobozia Veche, Călarași Sud – Ciulnița, Tulcea – Medgidia, București Nord – Târgoviște și Tecuci – Iași.

Până la ora transmiterii acestei știri, 39 de trenuri de călători au fost anulate pe următoarele relații: București Nord – Constanța, București Obor – Constanța, Constanța – Mangalia, Constanța – Țăndărei, Țăndărei – Fetești, Tulcea – Medgidia și București Nord – Târgoviște.

Conform sursei citate, plugurile pentru deszăpezire acționează pe segmentele de cale ferată București – Lehliu, Urziceni – Slobozia și Videle – Giurgiu, iar personalul feroviar intervine pentru curățarea liniilor și a componentelor de cale ferată la intrarea și ieșirea din gări.

CFR mai transmite ca pasagerii să plece la drum doar dacă este necesar și de asemenea, doar după ce s-au informat telefonic la gara din localitate despre graficul de circulație al trenului cu care intenționează să călătorească.

De asemenea, CFR anunță că, în funcție de evoluția vremii, va restricționa circulația trenurilor de călători și de marfă pe segmentele unde zăpada viscolită poate crea pobleme.
„Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, a fost redus doar numărul de trenuri care asigurau circulația la nivel local pe anumite segmente de cale ferată de pe o magistrală, măsură care a permis astfel continuitate în traficul feroviar, dar și posibilitatea de a interveni cu pluguri pentru deszăpezire în aceste ferestre de grafic”, mai precizează CFR.

Între București – Constanța (și retur) au circulat până la această oră cinci perechi de trenuri, fiind redus doar numărul garniturilor care opreau în stațiile intermediare de pe această magistrală, călătorii fiind preluați de trenurile rămase în circulație. La ora 14.00 a plecat un tren de călători din București cu destinația Constanța, următorul tren fiind programat să plece din Gara de Nord tot cu destinația Constanța
la ora 16.00, iar de la Constanța spre Capitală este programat un tren la ora 17.00, iar următorul la ora 19.00.

Echipele de intervenții au acționat și pentru remedierea deranjamentului tehnic înregistrat la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniilor de contact din Gara de Nord, aferente peroanelor 5-14, lucrările de remediere fiind finalizate în jurul orei 13.50. Deranjamentul s-a produs din cauza depunerii de cantități mari de zăpadă viscolită peste liniile de contact din zona Pasajului Grant și a Podului Basarab.

Călătorii se pot informa, cu privire la ora de sosire sau de plecare a trenurilor, la numerele de telefon de la stațiile CFR, care sunt publicate pe cfrcalatori.ro”>www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice.

De asemenea, pasagerii care pornesc în călătorie din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren prin accesarea link-ului cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web”>http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web.

Informații despre circulația trenurilor pot fi obținute și de la dispeceratele Comandamentului de iarnă: http://mt.gov.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/dispecerat

Pasagerii pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru eventuale parcursuri neefectuate, conform Regulamentului de transport pe calea ferată.

Buzău: Traficul pe DN 2, închis în totalitate din cauza viscolului

Circulația pe DN 2 (E 85), cel mai important drum național care tranzitează Buzăul și care faca legătura cu Capitala, dar și cu Moldova, a fost închisă, duminică după-amiază, și spre județul Vrancea, după ce în cursul dimineții fusese oprit traficul pe tronsonul spre Ialomița, din cauza viscolului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, Vasile Prahoveanu, în jurul orei 13.00, s-a luat decizia închiderii circulației pe DN 2 (E 85) de la Buzău până la limita cu județul Vrancea. Spre Ialomița, traficul fusese închis pe DN 2 încă de duminică dfimineață, astfel că acum șoseaua europeană este închisă în totalitate pe raza județului Buzău.

Conform sursei citate, decizia a fost luată în condițiile în care drumarii nu pot acționa din cauza viscolului puternic.

În județul Buzău, circulația este închisă de duminică dimineață pe DN 2B, între localitățile Spătaru și Buzău, DN 2, între localitățile de la limita cu județul Ialomița și Han Țintă, DN 2C între Costești – limita cu județul Ialomița, DN 22 între Râmnicu Sărat – limita cu județul Brăila.

De asemenea, din cauza viscolului sunt nealimentate cu energie electrică 12 localități: Săgeata, Robeasca, Padina, Pogoanele (parțial), Tisău, Merei (parțial), Luciu, Largu, Cilibia, Cochirleanca, CA Rosetti și Breaza.

Tot din cauza viscolului, s-a decis ca toate școlile și grădinițele din județ să fie închise luni, în condițiile în care mulți elevi sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la cursuri, iar mai multe drumuri sunt închise.

Constanța: Mai multe drumuri naționale și județe, închise; peste 20 de localități, fără electricitate

Mai multe drumuri naționale și județene din Constanța au fost închise circulației, duminică, din cauza viscolului, fiind și autoturisme blocate în zăpadă, în timp ce peste 20 de localități nu sunt alimentate cu energie electrică, transmite corespondetul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, au fost închise circulației DN 22A limită cu județul Tulcea – Hârșova, DN 22 limită cu județul Tulcea – intersecția cu DC 86 Sibioara, DN 2A Hârșova – Mihail Kogălniceanu și DN3 Vama Ostrov- Băneasa.

De asemenea, traficul este închis pe DJ 226B localitatea Pantelimon – intersecție cu DN2A și drumurile comunale DC 61 Seimeni – Siliștea, DC 70 intersecția cu DN2A – Crișan și DC 67 Ghindărești-Tichilești.

Totodată, de la ora 13.30 a fost închisă circulația pe DJ 226, Năvodari-Mihai Viteazu, unde mai mult autoturisme au rămas blocate în zăpadă.

Autoritățile solicită oamenilor să nu părăsească localitățile, pentru a nu rămâne blocați în trafic.

„Pe parcursul zilei vremea se va înrăutăți, motiv pentru care solicităm cetățenilor să nu părăsească localitățile. Din cauza vântului foarte puternic, vizibilitatea este zero și există riscul ca utilajele de deszăpezire să nu poată ajunge la autoturismele blocate în trafic. În acest moment, utilajele înaintează foarte greu atât din cauza condițiilor meteorologice, cât și din cauza autoturismelor care blochează partea carosabilă”, se arată în comunicatul ISU Dobrogea.

Conform sursei citate, utilajele vor acționa în continuare pentru curățarea carosabilului și vor interveni în caz de nevoie la situații de urgență care ar putea apărea pe parcursul avertizării meteorologice.

„În continuare, cele mai afectate zone sunt nordul, nord-estul și sud-vestul județului, cele mai mari probleme fiind semnalate pe DN 22, DN 22A, DN 2A. Autoritățile fac tot posibilul pentru deszăpezirea drumurilor și asigurarea unor artere rutiere practicabile în condiții de siguranță”, susțin reprezentanții ISU Dobrogea.

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a șase copaci doborâți de vânt, doi dintre aceștia fiind în municipiul Constanța și câte unul între Eforie și Agigea, între Venus și Jupiter, în Adamclisi și Costinești.

Potrivit unui comunicat al Enel, în județul Constanța, la ora 12.00, nu erau alimentate cu energie electrică 23 de localități.

„În județul Constanța sunt nealimentate total 11 linii electrice aeriene de medie tensiune, patru linii electrice aeriene de medie tensiune, parțial, precum și 170 posturi de transformare, fiind afectate 23 localități – Hârșova parțial, Ciobanu parțial, Gârliciu, Băneasa parțial, Potârnichea, Canlia, Cerchezu, Almalău, Ostrov, Bugeac, Lipnița, Coșlugea, Mircea Vodă, Zenovia, Azizia, Saligny, Castelu, Nisipari, Nazarcea parțial, M. Kogălniceanu parțial, Miorița, Basarabi , Poarta Albă”, se arată în comunicatul Enel.

Din cauza vântului puternic, un stâlp de joasă tensiune din rețeaua orașului Ovidiu a fost doborât de vânt, fără să se înregistreze pagube materiale. Echipele Enel Distribuție Dobrogea au intervenit și izolat zona pentru a începe lucrarea de înlocuire a stâlpului. Consumatorii au fost realimentați imediat cu electricitate din alte surse, au precizat reprezentanții Enel.

În județul Tulcea, la ora 12.00, erau nealimentate două linii electrice aeriene de medie tensiune, parțial, precum și 16 posturi de transformare, fiind afectate două localități – Sâmbăta și Slava Rusă.

Echipele Enel Distribuție Dobrogea lucrează pentru remedierea avariilor.

Conform reprezentanților Regiei Autonome Județene de Apă Constanța, localitățile Istria, Nuntași, Pecineaga, Moșneni, Ostrov și Lipnița nu erau alimentate cu apă potabilă din cauza avariilor Enel.

Pe de altă parte, porturile maritime sunt în continuare închise din cauza vântului puternic.

Giurgiu: Ambulanțe aflate în misiune și zeci de mașini, rămase înzăpezite; pompierii intervin

Trei ambulanțe care trebuiau să ajungă la pacienți sau care transportau bolnavi, precum și zeci de mașini, între care și microbuze, au rămas înzăpezite, duminică, pe drumuri din județul Giurgiu, pompierii intervenind pentru deblocarea acestora, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor furnizate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, zeci de autovehicule, între care trei ambulanțe, microbuze de transport persoane și mașini de marfă, au rămas blocate, duminică, pe drumuri din județ, fiind nevoie de intervenția pompierilor.

Astfel, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit pentru a deschide drumul unei autospeciale sanitare care se îndrepta către un pacient din localitatea Gostinu și care a rămas blocată în zăpadă.

O altă ambulanță a rămas înzăpezită în timp ce se îndrepta către un bolnav din Hulubești, iar un echipaj medical care preluase un pacient din localitatea Pietrele a rămas blocat în nămeți, fiind nevoie de intervenția ISU pentru ca autosanitarele să-și poată continua drumul.

De asemenea, pompierii au intervenit pentru a deschide drumul unei ambulanțe solicitată să intervină în localitatea Horea.

Zeci de persoane au rămas blocate, duminică, pe drumurile din județul Giurgiu. Între localitățile Herești și Valea Dragului un microbuz cu șase pasageri a rămas înzăpezit. Un alt microbuz a rămas blocat pe drumul dintre Oinacu și localitatea Bibița, pe acest tronson fiind de asemenea înzăpezite 20 autoturisme și o furgonetă care transporta pâine.

Zece persoane au rămas blocate în trei autovehicule pe centura municipiului Giurgiu, iar alte zece persoane au rămas înzăpezite în patru autovehicule pe drumul dintre Vama Giurgiu și localitatea Oinacu.

De asemenea, alte 20 de persoane, între care și o gravidă, au rămas blocate pe drumurile din Giurgiu, la ora transmiterii acestei știri echipajele pentru situații de urgență intervenind pentru deblocarea oamenilor care nu au fost scoși încă de pe tronsoanele înzăpezite.

Totodată, două TIR-uri au rămas înzăpezite în Vama Giurgiu.

Duminică, în județul Giurgiu au fost închise trei drumuri naționale și mai multe tronsoane de drumuri județene, respectiv: DN 5B Giurgiu – Ghimpați; DN 41 Giurgiu – Oltenița; DN 5A și DJ 507 Giurgiu – Oinacu; DJ 411 Călugăreni – Brăniștari; DJ 504 A Vieru -Putinelu; DJ 504 Vieru – Gogoșari; DJ 503 AGiurgiu – Oncești și DJ 603 Stoenești – Uzunu.

Ialomița: Zeci de persoane, între care și copii, blocate în mașini; toate drumurile județene, închise

Zeci de persoane, între care și copii, au rămas blocate în mașini, duminică după-amiază, pe mai multe tronsoane de drum din județul Ialomița, autoritățile intervenind pentru salvarea acestora și decizând totodată ca toate drumurile județene și trei drumuri naționale să fie închise circulației.

Mai multe autovehicule au rămas înzăpezite, duminică, pe drumurile din județul Ialomița, unde ninge și vântul bate cu putere, viscolind zăpada, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru deszăpezirea unui microbuz în care se află zece pasageri și care a rămas blocat pe drumul dintre localitățile Mărculești și Gura Văii.
Alte opt autovehicule sunt blocate pe drumul dintre Drăganu și Slobozia, iar în apropierea localității Ivănești a fost solicitată intervenția pompierilor pentru salvarea a trei persoane care circulau cu un autoturism ce nu mai poate înainta din cauza viscolului.

De asemenea, alte trei persoane, între care un copil de zece ani, au rămas blocate cu autoturismul pe drumul dintre Bărăganu și Țăndărei. Pe drumul dintre Gârbov și Manasia, un șofer al cărui autoturism a rămas blocat pe calea ferată și nu a mai pornit a abandonat mașina, aceasta fiind lovită de un tren personal. În urma accidentului, nu au fost victime.
Duminică, începând cu ora 11.00, toate drumurile județene din Ialomița au fost închise, acestea fiind impracticabile din cauza viscolului puternic.

De asemenea, de la ora 11.30 au fost închise circulației și DN 2 între județele Ilfov și Buzău, DN 2A între localitățile Urziceni și Slobozia și DN 2C între localitățile Amara și Buzău.
Totodată, echipele ENEL acționează pentru repunerea în funcțiune a unor linii de medie tensiune afectate, care alimentează cu energie electrică localitățile Bărcănești, Borănești, Coșereni, Bărbulești, Jilavele, Moldoveni, Adâncata, Fierbinți, Dridu și Maia.

În Ialomița au fost instituite șase filtre ale Poliției Rutiere, care restricționează traficul pe segmentele de drum unde circulația este îngreunată din cauza depunerilor de zăpadă.

Dolj: Peste 10.000 de persoane din șapte localități, fără curent electric din cauza viscolului

Peste 10.000 de persoane din șapte localități din județul Dolj nu au curent electric, duminică, din cauza ninsorii și a viscolului, mai multe echipaje ale CEZ Distrubuție intervenind pentru remedierea defecțiunilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Oltenia, la ora 10.00, peste 10.000 de abonați ai CEZ Distribuție nu au curent electric, din cauza unei avarii apărute la rețeaua de distribuție a electricității.

Astfel, sunt afectate persoanele din localitățile Rast, Dăbuleni, Călărași, Măceșu de Sus, Preajba de Pădure, Brabova sat Veleni și Botoșesti Paia.

De asemenea, trei echipaje ale ISU Oltenia intervin în municipiul Craiova pentru îndepărtarea mai multor copaci căzuți pe străzi în timpul nopții, din cauza vântului puternic.

Prahova: Peste 9.100 de familii din mai multe localități nu au curent electric, din cauza viscolului

Peste 9.100 de familii din mai multe localități ale județului Prahova nu au curent electric, duminică, din cauza avariilor produse de viscol și de copacii care s-au rupt sub greutatea zăpezii și au căzut peste liniile de alimentare cu electricitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Electrica Muntenia Nod, care asigură alimentarea cu energie electrică în județul Prahova, peste 9.100 de familii din mai multe localități ale județului nu au energie electrică, din cauza avariilor produse la rețeaua de alimentare cu electricitate.

Cea mai afectată zonă a județului este cea de sud, printre localitățile nealimentate cu electricitate numărându-se Puchenii Mari, Puchenii Moșneni, Ologeni, Pietroșani, Filipeștii de Pădure. Echipeale Electrica se află în prezent pe teren și lucrează pentru remedierea avariilor.

Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, sub greutatea zăpezii, șase copaci au căzut pe șosea în localitatea Românești, echipajele ISU intervenind pentru îndepărtarea acestora.
De asemenea, alți patru copaci au căzut peste autoturisme în municipiul Ploiești.

La ora transmiterii acestei știri, pompierii prahoveni intervin pentru îndepărtarea copacilor căzuți în mai multe zone ale județului.

Din cauza viscolului, în localitatea Cheia un utilaj de deszăpezire a ieșit în afara șoselei. În urma accidentului două persoane au fost rănite, fiind preluate de ambulanțe și duse la spital.

Duminică, pe drumurile din județul Prahova se circulă îngreunat, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă frământată.

Giurgiu: 18 persoane din mai multe mașini rămase blocate în zăpadă, salvate de pompieri

Un număr de 18 persoane din mai multe mașini rămase blocate în zăpadă, în ultimele ore, pe drumuri din județul Giurgiu au fost salvate de pompieri, în timp ce mai multe localități nu sunt alimentate cu energie electrică, din cauza viscolului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, mai multe mașini în care se aflau 17 persoane au rămas înzăpezite din cauza viscolului, fiind nevoie de intervenția echipajelor pentru situații de urgență.

Astfel, pe un drum din apropierea localității Herești au rămas blocate în mașini șase persoane, iar alte șase persoane au rămas înzăpezite pe drumul dintre localitățile Malu și Slobozia.

De asemenea, a fost nevoie de intervenția autorităților pentru salvarea altor șase persoane din autoturisme rămase înzăpezite pe drumuri din zona localităților Stănești, Ianculești, Oinacu și pe drumul dintre Bălanu și Ghizdaru.

Din cauza viscolului, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă total sau parțial în 14 localități, inclusiv în municipiul Giurgiu.

Din cauza vremii nefavorabile, DN 5B Giurgiu – Ghimpați a fost înschis circulației.

Și în județul Călărași sunt închise, duminică, trei drumuri naționale, informează Poliția Județeană. Astfel, circulația rutieră este întreruptă pe DN 41 – Chirnogi – Căscioarele, pe DN 3 Fundulea – Brănești și pe DN 4 Frumușani – București.

Vrancea: Două drumuri naționale, închise din cauza viscolului; mai multe mașini, blocate în zăpadă

Două drumuri naționale – DN 23B și DN 2N – și două drumuri județene din Vrancea sunt închise circulației, duminică dimineață, din cauza viscolului, mai multe mașini în care se află 15 persoane rămânând blocate în zăpadă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, în prezent, două drumuri naționale din județ – DN 23B (Maicănești – Ciorăști) și DN 2N (Bogza – Dumbrăveni) – și două drumuri județene – DJ 204P pe sectorul DN 2 E85 – Gugești și DJ 202F între Mihălceni și Bălești – sunt închise circulației, din cauza ninsorilor.

În ultimele ore, cel puțin zece autoturisme au rămas blocate în nămeți, cele mai multe în zona de sud și sud-est a județului, o parte dintre acestea fiind deblocate de echipele de intervenție.

Astfel, la ora transmiterii acestei știri, șase autoturisme în care se află 15 persoane mai sunt blocate în zăpadă pe DJ 204P, care face legătura între Dumbrăveni și Gugești. Echipajele de deszăpezire încearcă să ajungă în zonă.

La primele ore ale dimineții, o ambulanță care trebuia să ajungă la un copil de un an care avea febră a rămas înzăpezită în localitatea Obrejița, fiind nevoie de intervenția unui autogreder, care a însoțit autosanitara până la destinație. Copilul a fost preluat de medici și transportat la Spitalul Județean de Urgență Focșani.

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, un taximetru în care se aflau cinci persoane a rămas blocat în zăpadă pe drumul spre localitatea Coroteni. În zonă a ajuns o volă de la Serviciul de Voluntari ISU Vrancea și a reușit să scoată autoturismul din zăpadă. O altă intervenție a avut loc în Sihlea, unde un autoturism în care se afla o persoană a rămas înzăpezit, după ce șoferul mașinii a derapat și a ieșit în afara șoselei.

În județul Vrancea, continuă să ningă viscolit, cel mai mare strat de zăpadă – de 12 centimetri – fiind în localitatea Martinești.

Brăila: Un drum național și nouă drumuri județene, închise circulației din cauza zăpezii

Un drum național și nouă drumuri județene din Brăila sunt închise circulației duminică, din cauza zăpezii, în timp ce patu localități au rămas fără curent electric, din cauza avariilor apărute la rețeaua de alimentare cu electricitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, Ștefan Stoian, patru localități – Roșiori, Pribeagu, Bărăganu și Surdila Găiseanca – au rămas fără curent electric, echipele de la Electrica intervenind pentru remedierea avariilor.

De asemenea, traficul rutier este închis pe DN 22 Gradiștea-limita cu județul Buzău și pe nouă drumuri județene: DJ 203 Galbenu – Jirlău – Făurei – Ulmu – Scărlătești, DJ 203 A Plăsoiu – Vișani – Galbenu, DJ 203 J Jirlău – limita cu județul Buzău, DJ 203 N Jugureanu – Ulmu, DJ 203 P Cireșu – Vultureni, DJ 203 R Ulmu – Batogu – Lișcoteanca, DJ 203 F Surdila Găseanca – Făurei, DJ 203 T Jirlău – Vișani și DJ 211 Tătaru – Dudești, dar și între localitățile Bordești Verde-Ianca.

Pe de altă parte, 22 de femei însărcinate au fost transportate la maternitate în cursul zilei de sâmbătă, pentru a se evita apariția unor probleme din cauza ninsorilor, în timp ce peste 70 de persoane care au nevoie de dializă au fost duse la unități medicale sau la centre de dializă.

Ștefan Stoian a precizat că, în ultimele ore, patru mașini au rămas blocate în zăpadă sau au derapat și au ieșit de pe șosea, fiind nevoie de intervenția autorităților.

Între localitățile Bărăganu și Țăndărei, pe DN 21 A, un autoturism în care se aflau trei persoane a rămas înzăpezit, oamenii abandonând mașina pe câmp și plecând spre Ianca, pentru a căuta adăpost. Oamenii au ajuns cu bine și sunt în afara oricărui pericol.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, circa 200 de polițiști, jandarmi și pompieri sunt pregătiți să intervină în zonele în care vor fi semnalate situații de urgență.

Argeș: Zeci de localități fără energie electrică; restricții de circulație pe DN 73

Peste 30 de localități din județul Argeș au rămas fără energie electrică în ultimele ore, din cauza avariilor produse la rețeaua de alimentare ca urmare a viscolului, în timp ce pe DN 73 au fost impuse restricții pentru mașinile cu masa maximă autorizată de peste 7,5 tone.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, în urma viscolului din noaptea de sâmbătă spre duminică, alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în 32 de localități.

În prezent, 17 echipe intervin pentru remedierea avariilor apărute la rețeaua de energie electrică.

De asemenea, din cauza vântului puternic și a cantității mari de zăpadă, 15 copaci s-au prăbușit, 12 dintre aceștia căzând pe șosea și peste mașini în municipiul Pitești, fără să existe persoane rănite.

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș informează că pe DN 73 a fost restricționată circulația pentru autovehiculele de mare tonaj. Astfel, autovehiculele cu masa maximă autorizată de peste 7,5 tone nu pot trece de kilometrul 53 spre Brașov, din cauză că se intră pe un tronson de drum cu serpentine. Restricția de trafic pentru TIR-uri a fost impusă pentru a se evita producerea unor accidente.

Buzău: Un bărbat care a forțat filtrul Poliției și a rămas înzăpezit refuză să se întoarcă din drum

Un bărbat care a plecat din Pogoanele spre Buzău și a forțat un filtru al Poliției pe un drum județean închis de autorități a rămas înzăpezit într-o zonă cu viscol puternic, însă, deși drumarii au ajuns la el, acesta refuză să se întoarcă spunând că el trebuie să ajungă la Buzău.

Potrivit prefectului județului Buzău, George Sava, bărbatul a plecat, duminică dimineață, dinspre localitatea Pogoanele spre municipiul Buzău, iar la un moment dat a fost oprit de un echipaj de Poliție, în condițiile în care o porțiune din drumul județean pe care el circula fusese închis, din cauza viscolului puternic.

Bărbatul, nemulțumit, nu a ținut cont de recomandările polițiștilor de a se întoarce din drum și a decis să-și continue deplasarea spre Buzău, forțând filtrul Poliției.

Sava a precizat că bărbatul a rămas înzăpezit cu mașina pe o porțiune de drum unde vântul este extrem de puternic și viscolește zăpada. Drumarii au ajuns la șofer, însă acesta refuză să se întoarcă la Pogoanele, spunând că trebuie să ajungă la Buzău.

Potrivit prefectului de Buzău, bărbatul nu ar fi sunat la 112, pentru a solicita ajutor.

Pe de altă parte, prefectul Sava a spus că școlile din zona de câmpie a județului ar putea fi închise luni. În prezent, inspectorii școlari discută cu directorii unităților de învățământ din județ, urmând să decidă dacă elevii vor veni la cursuri având în vedere ninsorile abundente.

În județul Buzău, circulația este închisă pe DN 2B, între localitățile Spătaru și Buzău, DN 2, între localitățile de la limita cu județul Ialomița și Han Țintă, DN 2C între Costești – limita cu județul Ialomița, DN 22 între Râmnicu Sărat – limita cu județul Brăila.

De asemenea, la ora transmiterii acestei știri, sunt nealimentate cu energie electrică 12 localități: Săgeata, Robeasca, Padina, Pogoanele (parțial), Tisău, Merei (parțial), Luciu, Largu, Cilibia, Cochirleanca, CA Rosetti și Breaza.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”