Cod roșu de inundații în Argeș, Vâlcea, Olt și Teleorman, cod portocaliu în alte zece județe

Cod roșu de inundații în Argeș, Vâlcea, Olt și Teleorman, cod portocaliu în alte zece județe
Publicat: 30/07/2014, 14:08

Avertizarea emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor este valabilă de miercuri, ora 14.00, până vineri, la aceeași oră, pentru râuri din bazinele hidrogafice Mureș, Bega Veche, Bega,Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Drincea, Desnățui, Jiu, Olt, Vedea, Argeș.

Potrivit noii avertizări, vor fi sub cod roșu râul Vedea și afluentul său Cotmeana, din județele Olt, Teleorman și Argeș. De asemenea, de joi, ora 06.00, vor intra sub avertizare cod roșu și râurile din bazinul hidrografic Lotru, în județul Vâlcea.

INHGA menționează că, de joi, ora 03.00, până vineri, la ora 06.00, scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale severe se pot produce în unele bazine hidrografice mici din județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj.

De asemenea, până vineri, la ora 14.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu de inundații râurile din bazinele hidrografice Jiu sector aval Filiași – amonte Podari (județul Dolj), Lotru (județul Vâlcea), Olteț (județele Gorj, Vâlcea și Olt), Teleorman amonte S.H. Tătărăștii de Sus (județele Argeș și Teleorman), afluenții râului Vedea din județul Teleorman, Neajlov amonte Vadu Lat (județele Argeș și Giurgiu).
Sub cod portocaliu de inundații vor intra, de joi, ora 03.00, și râurile din bazinele hidrografice Bistra, Cerna (județele Caraș-Severin și Gorj), Drincea, Desnățui (județele Mehedinți și Dolj), afluenții Jiului din județele Gorj, Mehedinți și Dolj, afluenții Oltului mijlociu și inferior din județele Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt și Argeș, bazinele superioare ale Argeșului și Dâmboviței (județele Argeș și Dâmbovița).

Hidrologii au emis și o avertizare cod galben, valabilă tot de miercuri până vineri, la ora 14.00, pe râurile din bazinele hidrografice Jiu superior, Gilort și Jiu pe sector aval Răcari (județele Gorj și Dolj), afluenții Oltului (județele Gorj, Vălcea și Olt), Teleorman, în aval Tătărăștii de Sus și Neajlov aval Vadu Lat (județele Teleorman și Giurgiu).
Tot sub avertizare cod galben de inundații vor fi, de joi, ora 03.00, și râurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, bazinul superior și mijlociu al Begăi, bazinul superior al Timișului, Poganiș (județele Caraș Severin și Timiș), afluenții Mureșului din județul Hunedoara, afluenții Oltului din județul Sibiu, bazinul superior al Argeșului, bazinul mijlociu al Dâmboviței și Sabar (județele Argeș, Dâmbovița, Ilfov și Giurgiu).

Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale se pot produce, începand de joi, ora 03.00, și în alte bazine hidrografice din județele Hunedoara și Sibiu, a precizat INHGA.
Și meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, valabilă de joi, ora 03.00, până vineri, la aceeași oră. În cele trei județe va ploua torențial și se vor cumula local cantități de apă de 40-50 de litri pe metru pătrat și izolat peste 70 de litri pe metru pătrat.
De asemenea, județele Timiș, Hunedoara, Gorj, Vâlcea și Olt vor fi, de joi, ora 03.00, până vineri, la ora 10.00, sub avertizare cod galben de ploi și vijelii. În aceste județe vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 de litri pe metru pătrat și izolat 50 de litri pe metru pătrat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția