Colegă a Alinei Bica în comisia ANRP: Mi se părea că am un plus de valoare dacă apar alături de ea

Colegă a Alinei Bica în comisia ANRP: Mi se părea că am un plus de valoare dacă apar alături de ea
Publicat: 07/12/2014, 17:59
Actualizat: 07/12/2014, 18:04

Vasilescu și Bica, urmărite penal de DNA pentru abuz în serviciu, au fost membri ai comisiei care i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat, potrivit anchetatorilor, cu peste 62 de milioane de euro.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Oana Vasilescu le-a dezvăluit procurorilor anticorupție motivul pentru care a acceptat să fie, alături de Alina Bica, membru al comisiei din ANRP.

„În anul 2010, nu-mi aduc aminte exact luna, am cunoscut un domn Alex, angajat ANRP, care mi-a spus că ar avea nevoie de un reprezentant al Ministerului Justiției care să facă parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor. Eu, în principiu, mi-am dat acordul și nu am avut în vedere eventualele avantaje de natură financiară, ci faptul că apărând în comisie alături de secretarul de stat (în Ministerul Justiției), doamna Bica Alina, mi se părea un plus de valoare adus activității mele”, a spus Vasilescu, potrivit surselor citate.

Tot în fața anchetatorilor, Oana Vasilescu a recunoscut că nu avea o pregătire specială privind dosarele despăgubirilor, însă avea încredere în Alina Bica, dat fiind faptul că aceasta punea în discuție „cu mult profesionalism problema evaluării”.

„Eu nu aveam o pregătire specială în ceea ce privește aceste dosare și metodele folosite dar in condițiile în care doamna Bica era secretar de stat și în cadrul lucrărilor comisiei, observând că pune în discuție cu mult profesionalism problema evaluării și a metodelor d folosite pentru evaluare, aveam încredere în dânsa ca un specialist în domeniu. Întrebările puse de dânsa păreau total pertinente, expertul înțelegând foarte bine întrebarea pusă și răspundea la obiect, cu alte cuvinte era un dialog între profesioniști”, le-a spus Vasilescu procurorilor anticorupție, conform acelorași surse.

În dosarul despăgubirilor, Oana Vasilescu este cercetată sub control judiciar, aceeași măsură preventivă fiind dispusă pentru deputatul PDL Florin Cătălin Teodorescu, fostul vicepreședinte ANRP Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian.

În același dosar, au fost arestați preventiv Alina Bica, fostul vicepreședinte al ANAF Dragoș Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, fosta șefă a ANRP Crinuța Dumitrean și expertul evaluator Emil Nuțiu.

Ancheta îl vizează și pe deputatul UDMR Marko Attila, în cazul căruia Camera Deputaților a încuviințat, miercuri, arestarea preventivă. Acesta a fost citat joi la DNA, însă nu s-a prezentat întrucât este plecat din țară. Avocatul lui Marko Attila a declarat că deputatul este în capitala Ungariei, precizând că nu poate să spună când se va întoarce în România.

Potrivit DNA, în 15 martie 2011, Crinuța Dumitrean și membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor – Sergiu Ionuț Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Baciu, Marko Attila, Alina Bica, Oana Vasilescu, Dragoș Bogdan și Lăcrămioara Alexandru – au aprobat în unanimitate raportul întocmit de societatea de evaluare desemnată, SC Business Evaluator SRL, reprezentată prin evaluator Emil Nuțiu, privind soluționarea dosarului de despăgubire al lui Gheorghe Stelian, pentru un teren de 13 hectare aflat în zona Plumbuita din Sectorul 2, a cărui valoare a fost supraevaluată cu peste 62 de milioane de euro.

Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocoș, ar fi împărțit cu alți trei oameni de afaceri prejudiciul în urma despăgubirii plătite pentru terenul supraevaluat, respectiv cei 62 de milioane de euro, susțin anchetatorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?