Comuna unde a copilărit Dragnea, EXECUTATĂ SILIT de Tel Drum pentru o datorie de peste DOUĂ MILIOANE de lei

Comuna unde a copilărit Dragnea, EXECUTATĂ SILIT de Tel Drum pentru o datorie de peste DOUĂ MILIOANE de lei
Publicat: 16/10/2018, 13:51
Actualizat: 13/02/2019, 15:17

Judecătoria Turnu Măgurele a hotărât, în 11 octombrie, demararea procedurii de executare silită a localității Saelele, după ce autoritățile locale nu au putut plăti o datorie către Tel Drum SA, firmă atribuită de procurori lui Liviu Dragnea.

Datoria este din anul 2012, când Primăria Saelele a încheiat un contract de lucrări cu societatea Tel Drum SA pentru construirea unei rețele de canalizare. Ulterior, Primăria nu a putut achita întreaga sumă aferentă lucrărilor, astfel că Tel Drum a apelat la instanță pentru a-și recupera banii.

Magistrații Judecătoriei Turnu Măgurele au decis că se „autorizează creditoarea SC Teldrum SA să treacă la executarea silită a obligației cuprinse în titlul executoriu pentru suma de 2.353.434,42 lei (…) la care se adaugă cheltuielile de executare aferente”.

Decizia instanței este definitivă, întrucât, în timpul procesului, reprezentanții Primăriei Saelele nu au contestat nici modul în care a fost calculată datoria, nici modul de executare silită a acesteia.

Contactat de corespondentul Mediafax pentru a explica situația, primarul comunei Saelele, Gabriel Cîrjan, nu a răspuns.

Comuna Saelele din județul Teleorman are puțin peste 2.500 de locuitori, ale căror principale ocupații sunt agricultura sau legumicultura.

Comuna Saelele a devenit cunoscută și pentru că liderul PSD, Liviu Dragnea, și-a petrecut acolo o bună perioadă din copilărie, iar în anul 2016, când a fost inaugurat un cămin de bătrâni la Saelele, președintele PSD a fost primit cu fanfara de către sătenii îmbrăcați festiv pentru a-l întâmpina la el acasă.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase