Consilierii municipali au anulat referendumul privind eutanasierea maidanezilor. UPDATE

Consilierii municipali au anulat referendumul privind eutanasierea maidanezilor. UPDATE
Publicat: 11/09/2013, 12:53
Actualizat: 21/10/2014, 20:44

Ședința Consiliului General al Minicipiului General a fost convocată ieri de Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, după de parlamentarii au adoptat a legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân.

UPDATE 12.40. Primarul General, Sorin Oprescu, a declarat că până la promulgarea legii de către președinte va continua strângerea câinilor de pe străzi. „Ca să liniștesc și iubitorii de animale, să nu creadă că începem să ne repezim în ei înainte de promulgare, dar îi strângem de pe străzi. O să ne creăm și noi o structură, dar în același timp continuăm identificarea, sterilizarea și respectarea legii după 14 zile de când i-am strâns”, a spus Oprescu, care a precizat că Primăria Capitalei va schimba prevederea existentă acum conform căreia cei care adoptă mai mult de un maidanez trebuie să plătească. „Asta nu știu cum a scăpat, trebuie să o reglăm noi, după ce că vine și îți ia 100 de câini îi mai pui să și plătească. asta e o nebunie”, a spus primarul.

UPDATE 12.37 . Consilierii municipali au votat anularea refendumului din 6 octombrie privind eutanasierea maidanezilor în unanimitate.

UPDATE 12.34 Consilierii PP-DD au anunțat că ei nu vor vota anularea referendumului, motivând că ei au votat deja vineri împotriva referendumului. Toți consilierii PPDD au părăsit sala de ședințe.

UPDATE 12.28. Proiectul de lege propus de consilierii PDL a fost respins de 26 dintre cei 36 de consilierii prezenți la ședință.

UPDATE 12.25. Primarul Sorin Oprescu le-a spus consilierilor că sunt condiții clare de creare a unui serviciu de ecarisaj la nivelul Bucureștiului.

UPDATE 12.20. Ordinea de zi are un singur punct pe ordinea de zi – hotararea de a anula referendumul privind eutanasierea cîinilor fără stăpân.

Consilierii generali din partea PDL propun un proiect prin care primariile de sector sa poata strange câînii fără stăpân, iar fondurile pentru acest lucru să fie împărțite în mod echitabil între cele șase sectoare.

STIRE INITIALA

Primarul a spus că a decis să renunțe la referendumul privind maidanezii deoarece legea cuprinde solicitările făcute de Primăria Capitalei în privința eutanasierii câinilor fără stăpân.

„Sper ca legea să devină funcțională rapid. Să fie promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial, ca să putem acționa în baza ei”, a declarat Sorin Oprescu.

Deputații au adoptat, marți, cu 266 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă” și 20 de abțineri legea care permite eutanasierea maidanezilor. Potrivit actului normativ, soluția finală poate fi aplicată câinilor care au fost capturați și duși în adăposturi, iar în termen de 14 zile nu au fost nici revendicați, nici eutanasiați. Mai mult, autoritățile locale pot decide, în funcție de numărul de locuri din adăposturi și de bugetul prevăzut pentru această problemă, dacă vor ține câinii o perioadă mai îndelungată în padocuri sau vor recurge la eutanasiere după cele 14 zile lucrătoare.

În București cele două adăposturi pentru câinii fără stăpân au în total 1.000 de locuri, potrivit datelor de la Primăria Capitalei. La Mihăilești sunt 850 de locuri, iar la adăpostul Pallady din Ilfov sunt alte 200 de locuri. În Capitală sunt aproape 65.000 de maidanezi, după cum au declarat autoritățile locale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?