Consiliul Ordinului „Steaua României” discută despre retragerea decorației lui Cristian Preda pentru că ar fi defăimat România în Parlamentul European

Redactor:
Iasmina Ardelean
Consiliul Ordinului „Steaua României” discută despre retragerea decorației lui Cristian Preda pentru că ar fi defăimat România în Parlamentul European
Mai multe pe gandul.info

„Da (vom discuta – n.r), sigur, în principiu, da, dacă va fi cvorum. Mâine (miercuri – nr.), dar cu condiția că trebuie să fie majoritatea celor care fac parte din Consiliu ca să poată vota, dacă se pune problema votului. Va fi de la ora 16:00, la Cotroceni”, a declarat Georgescu, pentru MEDIAFAX.

Europarlamentarul Cristian Preda a confirmat, pentru MEDIAFAX, că se va prezenta la discuția de miercuri.

De asemenea, acesta a solicitat ca audierea sa să fie publică, însă a susținut că i-a fost refuzată cererea.

„Da, realmente nu înțeleg de ce, pentru că această audiere va avea loc în contextul în care se dezbate, în societatea românească, propunerea unei legi a defăimării. E o temă care a trezit preocupare în mințile unor români, pentru a fi o ocazie să arate cu degetul către adversarii lor politici și să-i califice pe trădători. Pe scurt, există, cred eu, un interes public pentru o discuție în care un deputat european este chemat să dea seamă pentru că ar fi defăimat țara prin criticile aduse guvernelor PSD-ALDE. Dar s-a refuzat cererea, Cancelaria ordinelor care se ocupă de gestionarea decorațiilor a spus că nu e de acord cu accesul public”, a declarat Preda, pentru MEDIAFAX.

Întrebat de ce i-a fost refuzată cererea lui Preda, președintele Consiliului, Costin Georgescu, a răspuns: „ Nu poate să fie (ședință publică – n.r). Cum să fie? Ne întâlnim între noi, discutăm între noi. Nu e tribunal. E o discuție, atâta. Sigur, ce se va spune acolo, se va spune, nu e nimic secret. E o solicitare de retragere, nu e un denunț”.

Europarlamentarul Cristian Preda a fost chemat, în 14 martie, în fața Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, ca urmare a criticilor aduse în Parlamentul European Guvernelor Grindeanu și Tudose.

„Prigoana a început. Întrucât am criticat în PE Guvernele Grindeanu și Tudose, sunt chemat în fața Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunț care reia acuzațiile PSD-ALDE de defăimare a țării. Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Șerban Brădișteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu și generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul președinte al Academiei Ionel Haiduc”, anunțase europarlamentarul, pe Facebook.

Ionel Haiduc și-a dat demisia din Consiliul de Onoare în 13 martie, potrivit site-ului Administrației Prezidențiale.

Inchide