Contestația lui Ghiță privind arestul preventiv în lipsă, judecată marți

Contestația lui Ghiță privind arestul preventiv în lipsă, judecată marți
Publicat: 10/01/2017, 09:30

Instanța supremă a decis pe 5 ianurie să admită cererea DNA de înlocuirea a controlului judiciar pe cauțiune cu arestul preventiv în cazul lui Sebastian Ghiță, pe numele deputatului fiind emis mandat de arestare în lipsă, după ce a încălcat condițiile controlului judiciar. Avocații fostului parlamentar au contestat decizia.

Ulterior emiterii mandatului de arestare preventivă în lipsă, Poliția Română a transmit că a fost dat în urmărire națională. Ulterior, DNA a solicitat instanței emiterea unui mandat europeană de arestare și ca acesta să fie dat în urmărire internațională.

În ceea ce privește locul în care s-ar afla Sebastian Ghiță, Laura Codruța Kovesi a declarat luni : „Nu pot să vă confirm în acest moment niciun fel de informație. În acest caz noi am dispus măsura controlului judiciar, am instituit obligația de a nu părăsi țara, am dispus efectuarea unei supravegheri operative. Toate aceste măsuri trebuia implementate și aduse la îndeplinire de către structurile MAI, răspunsul în acest moment trebuie să îl dea MAI, cum a reușit să scape de filaj. Noi am luat măsuri de precauție. Este o măsură dispusă de procurorul de caz pe baza informațiilor pe care le avea”.

Sebastian Ghiță a fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de polițiștii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, polițiștii care îl supravegheau ar fi spus că acesta conducea cu peste 200 km/h și că un alt autoturism i-ar fi blocat pe polițiști. Ulterior, mașina în care se afla Sebastian Ghiță a fost găsită la locuința sa, astfel că cei care efectuau filajul ar fi crezut că doarme.

Omul de afaceri a fost căutat și în baza unui mandat de aducere emis, pe 21 decembrie, de DNA Ploiești după ce nu s-a prezentat la sediul instituției pentru audieri în dosarul „Ponta-Blair”, dosar în care și el este urmărit penal, dar în care nu are vreo măsură preventivă impusă.

La mai bine de o săptămână de la dispariție, au apărut înregistrări în care Sebastian Ghiță vorbea despre sistemul judiciar din România și despre personaje cheie din justiție, din SRI și din mediul politic.

Sebastian Ghiță este judecat pentru dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, șantaj, cumpărare de influență, dar și de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, procurorii acuzându-l că ar fi coordonat o adevărată rețea în județul Prahova, oferind o „bucățică de putere” publică într-o zonă de interes în schimbul asigurării protecției.

În aceeași cauză sunt judecați și Aurelian Mihăilă, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești la data comiterii faptelor, Liviu Tudose, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, fostul șef IPJ Prahova, Viorel Dosaru și fostul șef al DGA, Constantin Ispas

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului