CORONAVIRUS. Ce spune doctorul Adina Alberts despre obligația de a purta mască în spațiile publice!

Redactor:
Andrei Dumitrescu
CORONAVIRUS. Ce spune doctorul Adina Alberts despre obligația de a purta mască în spațiile publice!
Medicul Adina Alberts spune că verificarea temperaturii la intrarea în clădiri este ineficientă

Cunoscutul medic Adina Alberts este de părere că, deși este bine să purtăm măști de protecție atunci când ieșim în spații publice, acestea nu ar trebui, totuși, să reprezinte o obligație. Unul dintre principalele argument ale celebrului estetician este faptul că, deși în perioada stării de urgență măștile nu au fost obligatorii, numărul infectărilor nu a crescut, motiv pentru care altele au fost măsurile de protecție care au ținut în frâu extinderea noului coronavirus.

Într-o postare pe Facebook, Adina Alberts a explicat care au fost, de fapt, măsurile care i-au ferit pe români de o infectare în masă și implicit de paralizarea sistemului medical, așa cum s-a întâmplat în Spania sau Italia.

„Nu vi se pare STRANIU că măsura obligativității măștii în spațiul public a fost luată abia acum?
Atenție, ceea ce urmează nu este o pledoarie împotriva purtării măștilor în această perioadă. Din contra, părerea mea este clară, că este bine să le purtăm.

Sunt, însă, împotriva introducerii obligativității! Dumneavoastră nu vă întrebați cum de am depășit perioada critică denumită “Stare de urgență” fără a fi obligați să purtăm măști. Deși ar fi fost „mai normal” să se insiste ATUNCI pe o asemenea măsură, s-a marșat pe cea a declarației pe propria răspundere, a cărei lipsă a fost amendată cel mai drastic din întreaga Europă.

Acum trebuie să ne fie măsurată temperatura, trebuie să păstrăm distanță față de ceilalți participanți la viața socială, fie că e vorba de transportul în comun, fie că e vorba de supermarketuri.

Ne lovim de un nou set de restricții MAI DURE în relaxare, decât în STAREA DE URGENȚĂ.
Să nu mai vorbim de astmatici, persoane cu BPOC, cardiaci, copii care își smulg măștile de pe față în joacă…. Probabil că se dorește aplicarea unui nou șir de amenzi aberante! 😠
Nu e aiurea?!

Stimați guvernanți, lăsați oamenii în pace să aleagă ei, unde, cum și când să poarte masca.
Ați uitat că acum 2 luni, spuneați că nu trebuie să purtăm măști, iar motivațiile “de specialitate” curgeau public, care mai de care mai “competente”! În frunte cu OMS… care, între timp, a devenit cea mai ridicolă instituție de pe planetă. Offf, Doamneee!”, a scris Adina Alberts.

Inchide