• Publicat:
Știri

CORONAVIRUS poate avea o amprentă vocală unică. A fost lansat un studiu pentru a analiza vocile pacienților confirmați cu coronavirus

CORONAVIRUS poate avea o amprentă vocală unică. A fost lansat un studiu pentru a analiza vocile pacienților confirmați cu coronavirus
Sursă FOTO Unsplash.com

Ministerul Apărării din Israel a lansat un proiect de cercetare pentru a stabili dacă boala COVID-19 cauzată de noul coronavirus poartă o „amprentă vocală”.

Începând de săptămâna aceasta, o întreprindere israeliană va lucra cu spitale și medici universitari pentru a proba vocile pacienților cu coronavirus confirmați printr-o aplicație mobilă, a declarat ministerul apărării, transmite Reuters.

Cercetătorii speră să descopere dacă boala respiratorie extrem de contagioasă prezintă simptome necunoscute anterior medicilor. Semnele de suferință cauzate de boală pot fi reflectate în tiparele vocii și respirației unei persoane.

„Aceste probe vocale vor fi analizate folosind un algoritm bazat pe AI [Artificial Intelligence] pentru a identifica” amprenta „vocală unică”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Algoritmul ar putea fi utilizat pentru diagnosticul și monitorizarea la distanță a pacienților cu COVID-19, a declarat Tal Wenderow, CEO al Vocalis Health, compania care a dezvoltat aplicația mobilă.

În această etapă de cercetare, aplicația va fi utilizată doar pentru a strânge probe de la pacienți în colaborare cu lucrătorii medicali, dar site-ul companiei permite oricui să trimită mostre vocale cercetătorilor.

Cercetătorii speră că sistemele de asistență medicală supraîncărcate din întreaga lume ar putea folosi datele pentru a acorda prioritate testării și spitalizării, permițând celor cu simptome minore să rămână acasă.

Rezultatele inițiale ale studiului sunt așteptate în termen de șase săptămâni.

Israelul a raportat 1.930 de cazuri COVID-19 confirmate, inclusiv trei victime.

Sursă FOTO Unsplash.com

Citește și..
Inchide