Costin Berevoianu și Vlad Moisescu au fost reținuți de DNA Ploiești pentru trafic de influență

Costin Berevoianu și Vlad Moisescu au fost reținuți de DNA Ploiești pentru trafic de influență

Potrivit unor surse judiciare,Vlad Moisescu și Cosmin Berevoianu ar fi promis unor oameni că pot interveni la o persoană cu putere de decizie atât la Primăria Capitalei, cât și la Primăria Sectorului 1.

Costin Berevoianu, fostul șef al Regiei de apă-canal a Capitalei, și Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, dar și fost consilier al lui Sorin Oprescu, au fost reținuți pentru trafic de influență după ce au fost audiați de procurorii DNA Ploiești timp de mai multe ore, în dosarul de trafic de influență și cumpărare de influență, în care este vizată compania Apa Nova.

Procurorii DNA Ploiești au ridicat, joi, documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 și Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupție ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societății, printre cei vizați în acest caz fiind și fostul șef al Regiei de Apă-Canal a Capitalei Costin Berevoianu, declarau surse judiciare.

Anchetatorii fac cercetări în acest caz cu privire la infracțiuni de trafic de influență și cumpărare de influență, dosarul vizând fapte comise în perioada 2008-2015 de către persoane din administrația publică locală, respectiv de la Primăria Capitalei și de la Primăria sectorului 1, dar și de către reprezentanți ai Apa Nova, în urma cărora a fost crescut, în mod nejustificat, prețul serviciului de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în București.

De asemenea, procurorii DNA Ploiești fac, joi, percheziții și la cinci locuințe și sedii de firme care au legătură cu faptele vizate.

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, declara că procurorii DNA au cerut „anumite contracte pentru perioada 2008-2015” și a adăugat, referitor la contractul de concesiune pentru servicii de furnizare apă și canalizare în București, că acesta a fost „făcut în toată transparența”.

„În ceea ce ne privește nu am fost anunțați în legătură cu nicio audiere a vreunei persoane din cadrul Apa Nova București. Nu se fac verificări în birouri, domnii au fost invitați într-una din sălile de întâlniri din sediu și așteaptă să li se pună la dispoziție documentele”, a afirmat Epsică Chiru.

Întrebat dacă fostul șef al Regiei de Apă-Canal a Capitalei Costin Berevoianu are legătură cu contractul de concesiune apă-canal, el a răspuns: „A fost un contract de concesiune care a fost făcut în toată transparența, sub consultanța International Finance Corporation, care face parte din grupul Băncii Mondiale”.

Epsică Chiru a precizat Berevoianu a fost directorul general al predecesorului Apa Nova, respectiv Regia Generală de Apă București, și care la vremea respectivă a fost alături de persoane din conducerea municipiului București în Comitetul de pilotaj.

De asemenea, întrebat dacă în ultimii opt ani Berevoianu a mai avut legătură cu Apa Nova, el a spus: „Din câte știu eu, numai dacă presupunem o legătură ipotetică, în sensul că dânsul a fost consilierul primarului general pentru probleme de utilități publice, Apa Nova fiind una dintre utilitățile publice din București”.

Costin Berevoianu a fost șef al Regiei de apă-canal a Capitalei, înainte de concesionarea acestui serviciu către compania franceză Veolia, iar ulterior a fost consilier al primarului general Sorin Oprescu și reprezentant în Consiliul de Administrație al RADET.

După concesionarea serviciilor de apă și canal, Berevoianu a ocupat funcții de conducere în cadrul Apa Nova.

Costin Berevoianu, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, are 13 terenuri, 11 locuințe, un ponton la Tulcea, unde are și casă de vacanță, trei firme și acțiuni de peste 350.000 de lei, iar multe dintre proprietăți sunt deținute împreună cu Valentin Feodorov, acționar la Iridex Group, potrivit ultimei sale declarații de avere.

Vlad Moisescu este cercetat în dosarul primarului suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, aflat sub control judiciar, privind atribuirea preferențială de lucrări unor firme de la care aceștia ar fi primit „comisioane” de 10% din valoarea contractelor încheiate. În acest caz mai sunt cercetați consiliera personală a lui Chiliman, Ioana Costescu, și consilierul local al Sectorului 1 Ion Brad.

Compania Apa Nova face parte din grupul Veolia și furnizează servicii de alimentare cu apă și canalizare în București și în alte orașe mari din țară, între care municipiul Ploiești.

Apa Nova a încheiat, în anul 2000, un contract de concesiune pentru servicii de furnizare apă și canalizare în municipiul București, contract valabil pe o perioadă de 25 de ani.

Potrivit site-ului companiei, acționarii societății Apa Nova București sunt Municipiul București, care deține 16,31% din capitalul societății, Veolia Eau-Compagnie Générale Des Eaux, cu 73,69%, și salariații societății, prin Asociația ESOP, cu 10%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte