COVID-19. În Turcia, viața socială este „sub control”

Redactor:
Gandul
COVID-19. În Turcia, viața socială este „sub control”
COVID-19. În Turcia, viața socială este „sub control”

În prezent, în Turcia, pandemia de SARS-CoV-2 se află „sub supraveghere”, însă va fi nevoie de acomodarea la o „viață socială sub control”, cu menținerea unor măsuri pentru evitarea apariției de noi focare de coronavirus.

„Epidemia se află sub control, (…) dar ameninţarea există încă”, a declarat miercuri, 6 mai 2020, ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, în cadrul unei conferinţe de presă, la Ankara, citat de AFP.

Oficialul turc a mai adăugat că țara sa intră în „a doua fază” a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, cu o reducere a măsurilor luate timp de trei luni pentru a combate virusul.

Totodată, Koca a apreciat că aceasta nu înseamnă „o revenire la viaţa normală”.

Dacă centrele comerciale se vor putea redeschide începând de luni, 11 mai 2020, restaurantele şi cafenelele din aceste locuri vor rămâne închise, a adăugat oficialul guvernamental turc, care a vorbit despre o „viaţă socială sub control”.

Totodată, saloanele de coafură vor fi autorizate să-şi reia activitatea începând de luni şi clienţii trebuie să-şi facă programare.

În săptămânile următoare, măsuri de izolare vor fi menţinute în întregime şi în weekend în cele 30 de provincii cele mai populate din ţară, inclusiv în cele în care se află metropolele Istanbul şi Ankara.

Cea de-a şaptea ţară cea mai afectată de pandemia de coronavirus – Turcia – a înregistrat peste 131.000 de cazuri şi aproape 3.600 de decese, potrivit unui ultim bilanţ oficial publicat miercuri.

Sursă foto: Shutterstock/caracter ilustrativ

Inchide