COVID-19. Incredibil ce au pățit 200 de românii în Grecia! S-a întâmplat pe Aeroportul Heraklion, din Creta

Redactor:
Marius Olaru
COVID-19. Incredibil ce au pățit 200 de românii în Grecia! S-a întâmplat pe Aeroportul Heraklion, din Creta
COVID-19. Incredibil ce au pățit 200 de românii în Grecia! S-a întâmplat pe Aeroportul Heraklion, din Creta /Sursa FOTO: https://c.pxhere.com/photos

Autoritățile elene au luat decizia să testeze toți pasagerii unei curse aeriene care a aterizat din România pe Aeroportul Heraklion, din Creta! Chiar dacă premierul Greciei a dat asigurări că românii nu sunt incluși pe vreo „listă neagră”, realitatea de la fața locului este cu totul alta.

Experiență neplăcută pentru cei aproape 200 de turiști veniți în Creta de la București și Cluj. La sosirea în Creta, toți pasagerii cursei aeriene au fost testați pentru Covid-19, verificarea lor durând mai bine de trei ore! În tot acest interval de timp, arată Digi 24, românii au stat închiși într-o cameră de doar câțiva metri pătrați, înghesuiți unii în alții.

Doar românii au fost testați pentru Covid-19!

Unul dintre pasageri a povestit că, la hotelul unde s-au cazat, li s-a transmis că nimeni n-a fost testat, ei fiind primii turiști care au parte de această „onoare”. „Personalul de la hotel a fost foarte surprins, ne-au spus că turiștii care au venit din alte țări – Norvegia, Danemarca – nu au avut absolut niciun control”, a declarat turistul.

„A fost o surpriză pentru toți pasagerii avionului, cred, pentru că toți eram convinși că testarea va fi aleatorie. Am fost înghesui într-un spațiu de nu mai mult de 50 de metri pătrați, nu ni s-au oferit explicații și am înțeles după câteva minute că urma să fim testați absolut toți, lucru care s-a și întâmplat”, a povestit românul.

El a mai arătat și  „acolo erau mulți copii, care și-au pierdut răbdarea destul de repede. Au fost testați inclusiv bebelușii!”. Românilor nu li s-a oferit nicio explicație, ba, din contră, polițiștii care îi supravegheau au refuzat „destul de brutal” să le dea orice fel de informație.

În plus, se pare că autoritățile elene nu au ținut cont nici de faptul că toți turiștii din avion completaseră online formularul necesar pentru a intra în Grecia. La Aeroportul Heraklion, românii au văzut cum pasagerii din alte avioane care aterizau în Creta erau lăsați să plece fără a fi testați. „Testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută. Probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică”, promitea de curând Ministerul Turismului din Grecia într-un comunicat de presă.

Inchide