Mihai Schiau
02.05.2013
Știri

COZONAC DE PAȘTE. Cea mai bună REȚETĂ DE COZONAC DE PAȘTE 2013

COZONAC DE PAȘTE. Cea mai bună REȚETĂ DE COZONAC DE PAȘTE 2013
De PAȘTE 2013, un preparat foarte apreciat este COZONACUL. Iată mai jos o REȚETĂ DE COZONAC pentru PAȘTE 2013: REȚETĂ PAȘTE 2013 COZONAC umplut cu cremă de nuci și ciocolată (via divainbucatarie.ro)

De PAȘTE 2013, pe lângă CIORBĂ DE MIEL, DROB DE MIEL, FRIPTURĂ DE MIEL, un preparat foarte apreciat este COZONACUL. Iată mai jos o REȚETĂ DE COZONAC pentru PAȘTE 2013:

REȚETĂ PAȘTE 2013 COZONAC umplut cu cremă de nuci și ciocolată (via divainbucatarie.ro)

INGREDIENTE COZONAC DE PAȘTE 2013:

Pentru COZONAC:
600 g faina
150 ml lapte +1 lingura lapte
100 g unt topit
25 g drojdie
180 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua + 1 galbenus pentru uns
1 praf sare
1 lingura suc de lamaie
coaja la o portocala

Pentru cremă:
3 albusuri
3 linguri zahar
250 g nuca macinata
100 g nuca tocata grosolan
50 g ciocolata cu alune
1 lingurita cacao neagra
3 linguri nutella

PREPARARE COZONAC DE PAȘTE 2013:

Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut (1/2 de cana), drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min. Intre timp separam ouale si punem restul de lapte la incalzit. Frecam galbenusurile cu zaharul pana se devin ca o crema. Adaugam zeama de lamaie, coaja de la lamaie si amestecam. Turnam apoi laptele foarte cald peste galbenusuri si omogenizam compozitia. Batem si albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Punem maiaua in faina amestecata cu un praf de sare si amestecam. Incorporam cate putin galbenusurile cu lapte, apoi albusul batut spuma si la sfarsit esenta de vanilie. Cat timp amestecam aluatul punem untul sa se topeasca. Turnam apoi untul topit si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini (cam 20 de minute). Presaram putina faina, acoperim vasul cu un prosop si il tinem intr-un loc cald pana creste in volum (cel putin dublu) – l-am lasat 45 minute iar volumul a fost triplu, a iesit aproape cu totul din vas. Cat timp aluatul sta la crescut pregatim crema: punem mixerul sa bata spuma tare albusurile amestecate cu zahar. Le amestecam usor apoi cu nuca (cea macinata si nuca tocata grosolan), ciocolata taiata cuburi mici si cacao. Pe o planseta unsa cu ulei sau unt topit intindem aluatul. Peste acesta vom intinde crema de nutella, apoi crema de nuca.Rulam apoi aluatul si presam marginile pentru a nu iesi umplutura. Punem COZONACUL in tava si il lasam in loc cald inca 15 minute sa creasca. Coacem COZONACUL in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 minute. Cand este copt il scoatem din cuptor, il ungem cu galbenus batut cu o lingura de lapte si pudram cu zahar, apoi il mai lasam la cuptor inca 2 minute.

 

Inchide